Reiservaringen Ierland, reisverhalen & tips over reizen in Ierland

Ierland essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Ierland

De prachtige ruige natuur vol groen, uitgestrekte heuvels en steile kliffen, de vele historische kastelen en pittoreske dorpjes met altijd één pub maken Ierland tot wat het is: een prachtland. De beste manier om Ierland te ontdekken is per (huu)auto. De afstanden zijn klein en de landschappen schitterend. De vriendelijke en gezellige Ieren nemen je graag mee naar de pub om je de plaatselijke muziek te laten horen en een pint met je te drinken. Hoofdstad Dublin is een zeer geschikte stad voor een citytrip.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Ierland

Do Dublin

Dublin is een karaktervolle stad vol sfeervolle straten, kerken, pubs en bruggen. Het is misschien niet de mooiste stad die je ooit zult zien, maar wel een interessante. Bezoek het Kilmainham Gaol historisch museum (in de oude gevangenis) of het Nationaal historisch museum. Drink een kop koffie langs de waterkant en probeer een Ierse stoofpot. Bezoek de kroegen waar beroemde schrijvers als James Joyce en Oscar Wilde hun pints dronken. Ook must see’s in Dublin: de nationale kathedraal van Ierland; St. Patrick’s Cathedral, en het Dublin Castle, met zijn beroemde Chester Beatty Library.

Kleurrijk Cork

Volgens velen zou Cork de ‘echte’ hoofdstad van Ierland zijn. Cork ziet er aantrekkelijker uit dan Dublin; gekleurde huisjes en een mooie ligging, omringd door water. Wandel langs de haventjes, bezoek de overdekte English Market, ga uit eten, ervaar de kunstscene van Ierland en ontdek zowel moderne gebouwen als oude kerkjes.

Kastelentocht

Ierland en ook Groot-Brittannië worden geroemd om hun historische kastelen. Huur een auto en rijd langs verschillende kastelen verspreid over het land. Bekende zijn onder andere Cahir Castle, Kilkenny Castle, Blarney Castle, Dunguaire Castle en Rock of Cashel. Cahir Castle is een van de grootste in Ierland en bestaat uit torens, kerkers en grote kasteelmuren. Kilkenny Castle is Ierland’s meest bezochte kasteel en heeft een prachtige ligging bij de Nore rivier. Veel kastelen zijn goed bewaard gebleven.

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

De fotogenieke Klippen van Moher (Engels: Cliffs of Moher, Iers: Aillte an Mhothair), gelegen in het graafschap Clare, behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. Deze gigantische klippen, aan de Westkust, strekken zich uit over 8 kilometer, op 200 meter boven de zeespiegel. Het zijn voornamelijk de onstuimige golven die voor spektakel zorgen wanneer ze tegen de rotsen slaan.

< Lees minder

18 Ierland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,2

Op basis van 18 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,2

  • Gastvrijheid: 8,7

  • Natuur: 8,6

  • Stranden: 7,9

  • Eten: 7,6

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Ierland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    1 review
    2 waarderingen

    “Mooie zelfstandige wandelvakantie met bagagevervoer”

    Geplaatst 12-11-2018 • gereisd juni 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Super mooie wandelvakantie bij https://wandelvakantieierland.nl een uurtje boven Dublin tegen de grens van Noord Ierland. Uitstekend verzorgd met bagage vervoer terwijl wij aan het wandelen waren. Nette en zeer gastvrije accommodatie en goede pubs en restaurants. Wandelingen waren goed te volgen en we werden keurig opgehaald en gebracht. Wandeling naar Carlingford was echt super. B&B aan het water met uitzicht over de Mourne Mountains. Cliff we komen terug!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Ravensdale • Cooley Peninsula • Carlingford

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    18 landen bezocht
    16 reviews
    2 waarderingen

    “Ierse charme”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2014 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Ierland is een fantastisch land om eventjes tot rust te komen. Het land heeft zoveel te bieden op gebied van cultuur, natuur en natuurlijk de ongeëvenaarde charme van de Ierse bevolking. Het leukste is om je reis te beginnen in het charmante Dublin om vervolgen een auto te huren en de weide landschappen en ruige kliffen van Ierland zelf te ontdekken. Een hoogtepunt is toch wel Ross Castle in Killarney!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • De Cliffs of Moher  • Killarney

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    19 landen bezocht
    13 reviews
    13 waarderingen

    “Heerlijk land om doorheen te reizen”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd mei 2014 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Ierland is zo een heerlijk land om op vakantie te gaan.
    Ierland heeft alles, natuur, gezelligheid, gastvrijheid, muziek, cultuur, stranden en ga zo maar door.
    Wij zijn meerdere keren in Ierland geweest, altijd met een huurauto.
    Er is zoveel te zien, maar de westkust vind ik het mooist.
    Wat Ierland zo heerlijk maakt is dat je rust kunt vinden en heb je zin in een avondje drukte ga je de plaatselijke pub in.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Cork en omstreken • Connemare • Ring of Kerry

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    31 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Roadtrippen en bierdrinken in Ierland”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd september 2016 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Een prachtig land met prachtige natuur en heerlijke biertjes. Ideaal om een weekendje met vrienden te citytrippen (Dublin), maar nog leuker is het om er een roadtrip te maken. Mensen zijn ontzettend gastvrij en vertellen graag over hun leven. De natuur is indrukwekkend. Ga vooral naar de Ring of Kerry, Galway, Cork en natuurlijk ook Dublin. Vooral het eten in pubs met een Guinness is fenomenaal.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • Ring of Kerry • Galway

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    23 landen bezocht
    21 reviews
    2 waarderingen

    “Prachtig land met fantastische mensen! ”

    Geplaatst 06-11-2017 • gereisd februari 2013 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Je hoeft niet altijd ver te gaan voor een mooie reis; een road trip door Ierland is zeker een aanrader! Dublin is ontzettend sfeervol en bruisend, een hele fijne en leuke plek voor een city trip (en om een half jaar te wonen zoals ik gedaan heb!) Vanuit Dublin kun je heel makkelijk naar fijne kustplaatsjes. Daarnaast mogen natuurlijk een tripje naar Galway en Cork ook niet missen. Qua natuur kijk je je ogen uit; van de Giants Causeway (eigenlijk Noord-Ierland) tot aan de Cliffs of Moher in het westen; prachtig, en zó groen allemaal! Daarnaast zijn de mensen in Ierland fantastisch, en zo ontzettend gastvrij. De Ierse tradities en muziek kunnen zo ieders hart veroveren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    De Cliffs of Moher  • Giant's Causeway • Dublin

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    17 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Mooi land met gastvrije mensen!”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd januari 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ierland is een mooi groen eiland, met vrolijke en gastvrije mensen. Dublin is leuk voor een aantal dagen, en dan moet je eigenlijk gauw het platteland op. Het eten is er fantastisch (in de pub uiteraard!), en de Guinness is nergens lekkers, want "Guinness doesn't travel". Overal word je hartelijk welkom geheten, en men vertelt graag en trots over hun afkomst. Bezoek zoveel mogelijk locale pubs, daar speelt het sociale leven zich vooral af. Ierland zou eigenlijk op iedereen zijn bucket list moeten staan!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Sligo • Dublin • Galway

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    25 landen bezocht
    21 reviews
    8 waarderingen

    “Midweekje dublin”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Dublin bruist! De mensen zijn vriendelijk, het eten is lekker en er is genoeg te beleven om je 5 dagen in de stad te vermaken! Ik was graag nog de omgeving in getrokken maar daar was geen tijd meer voor.
    We hebben alles gelopen, heel leuk om zo door de verschillende wijken te dwalen! De Ieren hebben veel humor, het stikt er dus ook van de comedy clubs. Aanrader voor als t weer een beetje tegen zit! Ook de Guiness fabriek is een aanrader (ook als je niet van bier/guiness houdt).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    International comedy club • Guiness factory • Jameson factory

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    26 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Ierland ”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Prachtig land. Mooie diverse natuur, maar ook een ontzettend gezellige sfeer. Wij zijn niet naar het strand geweest maar dat schijnt ook heel indrukwekkend te zijn. Alle avonden gezellig in de kroeg door gebracht met live muziek. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Iedereen wil je helpen.
    Minpunt uiteraard het weer, maar dat weet je als je naar Ierland gaat. Wij hadden wel geluk en geen regen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • glenalough

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    43 landen bezocht
    18 reviews
    3 waarderingen

    “Mooie natuur, leuke sfeer”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd mei 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Wat een leuk land, Ierland! We hebben heerlijk getourd met een huurauto in het zuidwesten van Ierland. Het links rijden is wel even 'something else'! De weggetjes zijn heel erg smal en de Ieren zelf scheuren er rustig met 100 km p/u overheen! We bezochten de spectaculaire Cliffs of Moher, de Ring of Kerry en enkele gezellige plaatsjes. Want dat is ook Ierland: de mensen zijn gastvrij, hebben humor en houden van zingen in de pub. Heel gezellig!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • De Cliffs of Moher  • Ring of Kerry

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    21 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Magische landschappen”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd oktober 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ierland, magisch mooie landschappen. Het accent is niet te verstaan maar dat maakt niets uit. Dublin vond ik iets wat tegenvallen. Maar is een leuke stad om wat doorheen te dwalen en wellicht wat te winkelen. Maar de Cliffs of Moher zijn fantastisch. Ook de route er naar heen is prachtig. Zeker van genoten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • De Cliffs of Moher

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Ierland reiservaring!

Ben jij onlangs in Ierland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Ierland specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Ierlandspecialist sinds 1963 met een breed assortiment aan reizen met een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Bezoek website

Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen - onderdeel van de ANWB - is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland biedt schitterende individuele wandeltochten met bagagetransport en groeps- wandelreizen met gids.
Bezoek website

Meer Ierland reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Ierland

Vergelijk hotelprijzen Ierland

Top 3 Ierland specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Ierlandspecialist sinds 1963 met een breed assortiment aan reizen met een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Bezoek website

Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen - onderdeel van de ANWB - is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland biedt schitterende individuele wandeltochten met bagagetransport en groeps- wandelreizen met gids.
Bezoek website

Meer Ierland reisorganisaties