Reiservaringen Ierland, reisverhalen & tips over reizen in Ierland

Ierland essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Ierland

De prachtige ruige natuur vol groen, uitgestrekte heuvels en steile kliffen, de vele historische kastelen en pittoreske dorpjes met altijd één pub maken Ierland tot wat het is: een prachtland. De beste manier om Ierland te ontdekken is per (huu)auto. De afstanden zijn klein en de landschappen schitterend. De vriendelijke en gezellige Ieren nemen je graag mee naar de pub om je de plaatselijke muziek te laten horen en een pint met je te drinken. Hoofdstad Dublin is een zeer geschikte stad voor een citytrip.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Ierland

Do Dublin

Dublin is een karaktervolle stad vol sfeervolle straten, kerken, pubs en bruggen. Het is misschien niet de mooiste stad die je ooit zult zien, maar wel een interessante. Bezoek het Kilmainham Gaol historisch museum (in de oude gevangenis) of het Nationaal historisch museum. Drink een kop koffie langs de waterkant en probeer een Ierse stoofpot. Bezoek de kroegen waar beroemde schrijvers als James Joyce en Oscar Wilde hun pints dronken. Ook must see’s in Dublin: de nationale kathedraal van Ierland; St. Patrick’s Cathedral, en het Dublin Castle, met zijn beroemde Chester Beatty Library.

Kleurrijk Cork

Volgens velen zou Cork de ‘echte’ hoofdstad van Ierland zijn. Cork ziet er aantrekkelijker uit dan Dublin; gekleurde huisjes en een mooie ligging, omringd door water. Wandel langs de haventjes, bezoek de overdekte English Market, ga uit eten, ervaar de kunstscene van Ierland en ontdek zowel moderne gebouwen als oude kerkjes.

Kastelentocht

Ierland en ook Groot-Brittannië worden geroemd om hun historische kastelen. Huur een auto en rijd langs verschillende kastelen verspreid over het land. Bekende zijn onder andere Cahir Castle, Kilkenny Castle, Blarney Castle, Dunguaire Castle en Rock of Cashel. Cahir Castle is een van de grootste in Ierland en bestaat uit torens, kerkers en grote kasteelmuren. Kilkenny Castle is Ierland’s meest bezochte kasteel en heeft een prachtige ligging bij de Nore rivier. Veel kastelen zijn goed bewaard gebleven.

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

De fotogenieke Klippen van Moher (Engels: Cliffs of Moher, Iers: Aillte an Mhothair), gelegen in het graafschap Clare, behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. Deze gigantische klippen, aan de Westkust, strekken zich uit over 8 kilometer, op 200 meter boven de zeespiegel. Het zijn voornamelijk de onstuimige golven die voor spektakel zorgen wanneer ze tegen de rotsen slaan.

< Lees minder

25 Ierland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,3

Op basis van 25 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,3

  • Gastvrijheid: 8,6

  • Natuur: 8,8

  • Stranden: 7,9

  • Eten: 7,6

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Ierland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,3

    28 landen bezocht
    24 reviews
    11 waarderingen

    “Genieten van de ruige natuur”

    Geplaatst 18-04-2019 • gereisd april 2017 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis

    We hebben genoten van de kastelen rondreis per auto in Ierland. Iedere nacht hebben we overnacht in een oud kasteel dat was omgebouwd tot hotel. We hebben onderweg veel stops gemaakt bij oude kerken, gebouwen en kastelen. En je rijdt door een geweldig mooi, heuvelachtig, ruig landschap. De oude verhalen die horen bij de gebouwen zijn uiteraard zeer interessant, vooral als een local het verteld in met een zwaar Iers accent.
    De wegen waren goed begaanbaar, maar vaak wel erg smal. Wij waren er in april en het toeristen seizoen was nog niet echt begonnen. Maar ik kan me voorstellen dat sommige kleine wegen in het hoogseizoen erg druk zijn met bussen en mensen die ergens aan de kant van de weg stoppen om een foto te maken waardoor je niet verder kan rijden.
    Het prijsniveau is iets lager dan in Nederland.
    Wij hebben het meest genoten van Killarney. Hier hebben we een tocht met een bootje gemaakt naar de andere kant van het meer. Daar zijn we afgezet er vervolgens hebben we de Gap of Dunloe gelopen en helemaal terug naar Killarney. Het regende bijna de hele tijd, maar de natuur was prachtig!
    Connemara Island was ook erg mooi, maar best ver rijden als je maar een week hebt. En Dublin is een heerlijke stad!
    Zeker voor herhaling vatbaar!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Gap of Dunloe • Connemare • Dublin

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    29 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Mooie ruige natuur en gezelligheid!”

    Geplaatst 15-04-2019 • gereisd mei 2015 • 2 weken lang • met familie • autovakantie

    Onze reis: autorondreis (eilanden van Ierland) van Bureau BBI Travel. Waarbij we heen op Cork vlogen, terug op Dublin en we hebben overnacht in B&B's.
    Wij vonden Ierland echt heel mooi en gezellig. Wij hebben tijdens onze reis veel dingen bekeken en lekker rond gereden (links rijden valt mee, alleen het schakelen met de andere hand is iets lastiger). De ruige natuur (Ring of Beara, Ring of Kerry, The Burren, Aran Islands , Connermara etc) in combinatie met de mooie kastelen en ruïnes sprak ons erg aan. In Dublin zijn Guiness Fabriek en de National Botantic Gardens zeker aanraders!
    In de B&B's werden we altijd goed verzorgd en voorzien van heerlijk ontbijt. 'S avonds aten we eigenlijk altijd in een pub. Ongeacht de dag, was er live muziek en zat de pub vaak best vol! Het eten was lekker en we dronken er een biertje bij. Kortom erg gezellig!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Ring of Beara • Aran Islands  • the Burren

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    10 landen bezocht
    14 reviews
    4 waarderingen

    “Rondreis ierland in 15 dagen”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd mei 2018 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Geweldig land ik ben verliefd geworden op de Wild Atlantic Way, prachtige natuur en geweldig weer gehad eind mei begin juni. De Ieren hadden nog nooit meegemaakt dat het zo lang droog was geweest.
    Gastvrije mensen die altijd tijd voor een praatje hebben. Ierland heeft echt droomlandschappen waar je uren in de verte zou kunnen staren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    De Ring of Kerry • Kliffen van Moher • Inis Oirr

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    32 landen bezocht
    52 reviews
    3 waarderingen

    “Weekendje Dublin met uitstapje naar de natuur”

    Geplaatst 09-04-2019 • gereisd augustus 2018 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Een kort weekendje ben ik naar Ierland geweest, maar ik kan niet wachten om terug te gaan. Ik heb een tipje van de sluier gezien wat het land betreft maar wat ik heb gezien was fantastisch. Dublin is een top stad om te bezichtigen en er is meer dan genoeg te doen en te zien. Wij hebben een free walking tour gedaan (sandeman) en mijn mening is dat dit de beste manier is om de stad te bezichtigen en vanuit daar te beslissen wat je nog meer wilt zien. Wij wilde eigenlijk naar de Cliffs of Moher maar gezien het feit dat we maar een dag hadden is er ons aangeraden naar Howth te gaan. Ik ben zo blij dat we dit hebben gedaan. Het is een stuk minder ver reizen, maar wel prachtig. Ik ben ook in Nieuw Zeeland geweest en dit plaatsje en de natuur heeft me ontzettend herinnerd aan de mooie tijd die ik daar heb gehad.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Howth • Dublin • Dublin Castle

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    13 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Cultuur en mooi landschap in 1!”

    Geplaatst 06-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Dublin is een hele mooie stad met een rijke historie. Hier is genoeg te doen, van heerlijke biertjes proeven in de Temple bar tot je rond laten rijden in hop on hop of tour. Het is ook echt een aanrader om de drukte te ontvluchten richting Greystone (de kust van Ierland). Dit kun je makkelijk bereiken met de trein op het station van Dublin. Hier kun je prachtig wandelen en waan je je in een mooi kustplaatje met authentieke cafeetjes.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • Dublin Castle • Queen of Tarts, Dublin

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    26 landen bezocht
    56 reviews
    3 waarderingen

    “Een must do voor live muziek!”

    Geplaatst 06-04-2019 • gereisd april 2016 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Tijdens mijn trip naar Ierland heb ik mij voornamelijk opgehouden in Dublin.
    Dit is de stad waar je cultuur kan snuiven en tot rust kan komen in een pub met live muziek.
    Vanaf het vliegveld is Dublin super makkelijk te bereiken met de bus.
    De mensen zijn vriendelijk, toegankelijk en in voor een praatje.
    Museums zijn overzichtelijk en de brouwerijen erg leuk voor een uitstapje!
    De diverse kerken zijn zeker een bezoekje waard! Voor sommige betaal je en kleine toegangsprijs (voor onderhoud), maar het merendeel is gratis.
    Het eten in de pub vind ik persoonlijk heerlijk met een Guinness en live muziek (must do!). Om deze reden ben ik naar Ierland gegaan, om hem af te kunnen vinken! Maar ga zeker nog eens terug voor een mooie rondreis om te wandelen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Het BOOK OF KELLS en TRINITY COLLEGE • Dublin Castle • Temple Bar

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    23 landen bezocht
    5 reviews
    2 waarderingen

    “Gastvrije bevolking en geweldige natuur”

    Geplaatst 05-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    De gastvrije bevolking, gezellige steden en dorpjes en mooie natuur zijn redenen waardoor we steeds weer terugkeren naar Ierland. Dublin met haar relaxte sfeer en de Wicklow mountains op korte afstand is zeker de moeite waard. Proef de sfeer in de stad en combineer dat met de mooie natuur net buiten de stad.
    Cork met dorpjes als Blarney, Kinsale en Kilkenny in de buurt is ook echt een aanrader. Bezoek de pittoreske dorpjes, kastelen en kliffen die in zuid-Ierland te vinden zijn. Huur zelf een auto voor optimale vrijheid, het links rijden heb je zo door en je ziet op die manier veel meer dan op de georganiseerde tours. Zorg wel dat je goed verzekerd op weg gaat, de wegen willen nog wel eens wat gaten hebben en zonder goede verzekering loop je het risico evt. schade zelf te moeten betalen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • Kinsale • Killarney

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    2 waarderingen

    “Mooie zelfstandige wandelvakantie met bagagevervoer”

    Geplaatst 12-11-2018 • gereisd juni 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Super mooie wandelvakantie bij https://wandelvakantieierland.nl een uurtje boven Dublin tegen de grens van Noord Ierland. Uitstekend verzorgd met bagage vervoer terwijl wij aan het wandelen waren. Nette en zeer gastvrije accommodatie en goede pubs en restaurants. Wandelingen waren goed te volgen en we werden keurig opgehaald en gebracht. Wandeling naar Carlingford was echt super. B&B aan het water met uitzicht over de Mourne Mountains. Cliff we komen terug!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Ravensdale • Cooley Peninsula • Carlingford

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    18 landen bezocht
    16 reviews
    3 waarderingen

    “Ierse charme”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2014 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Ierland is een fantastisch land om eventjes tot rust te komen. Het land heeft zoveel te bieden op gebied van cultuur, natuur en natuurlijk de ongeëvenaarde charme van de Ierse bevolking. Het leukste is om je reis te beginnen in het charmante Dublin om vervolgen een auto te huren en de weide landschappen en ruige kliffen van Ierland zelf te ontdekken. Een hoogtepunt is toch wel Ross Castle in Killarney!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Dublin • De Cliffs of Moher  • Killarney

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    19 landen bezocht
    13 reviews
    14 waarderingen

    “Heerlijk land om doorheen te reizen”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd mei 2014 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Ierland is zo een heerlijk land om op vakantie te gaan.
    Ierland heeft alles, natuur, gezelligheid, gastvrijheid, muziek, cultuur, stranden en ga zo maar door.
    Wij zijn meerdere keren in Ierland geweest, altijd met een huurauto.
    Er is zoveel te zien, maar de westkust vind ik het mooist.
    Wat Ierland zo heerlijk maakt is dat je rust kunt vinden en heb je zin in een avondje drukte ga je de plaatselijke pub in.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

    Cork en omstreken • Connemare • Ring of Kerry

    Mijn Ierland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Ierland reiservaring!

Ben jij onlangs in Ierland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Ierland specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Ierlandspecialist sinds 1963 met een breed assortiment aan reizen met een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Bezoek website

Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen - onderdeel van de ANWB - is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland biedt schitterende individuele wandeltochten met bagagetransport en groeps- wandelreizen met gids.
Bezoek website

Meer Ierland reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Ierland

Vergelijk hotelprijzen Ierland

Top 3 Ierland specialisten

BBI Travel

BBI Travel

Ierlandspecialist sinds 1963 met een breed assortiment aan reizen met een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Bezoek website

Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen - onderdeel van de ANWB - is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland biedt schitterende individuele wandeltochten met bagagetransport en groeps- wandelreizen met gids.
Bezoek website

Meer Ierland reisorganisaties