Reiservaringen Engeland, reisverhalen en tips over Engeland vakanties

Engeland essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Engeland

Engeland is sophisticated en ouderwets, maar tegelijk modern en vooruitstrevend. Van rauwe arbeiderssteden als Manchester en Leeds tot deftige historische parels als Cambridge en Oxford; van de moderne Metropool Londen tot Beatles-stad Liverpool; van het prachtige Lake District tot het legendarische Stonehenge en van gezellige badplaatsen met oude pieren tot kneuterige dorpjes met theehuizen en bloementuinen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Engeland

Lovely Londen

Londen

Londen is een waar shopparadijs en ook onder kunst- en theaterliefhebbers mateloos populair. Wandel over de beroemde Tower Bridge, check de royals in Buckingham Palace, maak een foto van de Big Ben, bekijk de stad vanuit de London Eye, bezoek een musical op West End en eet een currie in een van de vele fantastische Indiase restaurants aan Brick Lane.

Drink een pint in Newcastle

Een stad die door steeds meer Nederlandse toeristen bezocht wordt is Newcastle. Maak een trip met de ferry vanuit IJmuiden of vlieg er naartoe (1,5 uur). Newcastle heeft een modern stadscentrum met talloze shopstraten en pubs. Aan de kant van de rivier de Tyne kun je bruggen in verschillende bouwstijlen bewonderen. Zo vind je er onder meer een mini Harbour Bridge (uit Sydney) en de hypermoderne Millennium Bridge. Je sluit je dag af met een typische pint in de pub.

Mysterieus: Stonehenge

Een van de beroemdste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk is Stonehenge. Deze monumentale plek werd rond 2.300 voor Christus gebouwd en is nog steeds een mysterie. De cirkel met grote stenen werd waarschijnlijk gebouwd voor de astronomie, maar tot op de dag van vandaag is men het hier niet over eens. Vooral tijdens de zonnewende is Stonehenge een must-visit.

Lake District

Lake District

In het noordwesten van Engeland vind je het Lake District, het Merengebied. In dit Nationaal Park vind je – voor Engelse begrippen – hoge bergtoppen; tot zo’n 900 à 1.000 meter. De bergen zijn omringd door vele meren. Bijna alle (16) meren hebben een langwerpige vorm, wat dit gebied een bijzonder uiterlijk geeft. Onder zowel recreatieve wandelaars als voor de getrainden is dit een geliefd wandelgebied. Door de grote hoeveelheid regen die er jaarlijks valt, is het Lake District zeer groen. Dus of je nu een eenvoudige of meer uitdagende route kiest, wees voorbereid op een lekkere bui!

< Lees minder

29 Engeland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,9

Op basis van 29 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,7

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 7,9

  • Stranden: 7,6

  • Eten: 7,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Engeland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,8

    21 landen bezocht
    44 reviews
    8 waarderingen

    “De mooie kust en natuur van Zuid Engeland”

    Geplaatst 17-04-2019 • gereisd september 2018 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wij maakten met de auto een route door van Dover eerst door te rijden naar Londen. Hier bezochten we een aantal van de prachtige musea (allen gratis) en aten we bij Ottolengi in Nottinghill. Van daaruit een route naar Stonehenge, en door naar een afgelegen bnb in Cornwall. Waar we in de buurt Tintagel Castle bezochten. Tintagel is de plaats waar de legende van Koning Arthur nog steeds leeft. De indrukwekkende ruïnes van Tintagel Castle staan hier, op de rand van de kliffen, met een adembenemend uitzicht op zee. Er doen enorm veel verhalen de ronde over koning Arthur, maar ze zijn allemaal geschreven na de dood van de koning in het jaar 542. Volgens de oude legenden zou Tintagel de geboorteplaats zijn van King Arthur, toen het plaatsje nog Camelot heette.
    Van daaruit reden we door naar de Jurassic coast en was Broadchurch (waar de gelijknamige serie voor een deel is opgenomen) de eerste stop. Prachtige rotsen en een leuk plaatsje om verse vis te eten. De prachtige omgeving in Dorset is zowel bosrijk, als heuvelachtig met gele akkers en heeft een prachtige kustlijn met verschillende mooie uitkijkpunten zoals old harry rocks en durdle door. We reden een prachtige route door New Forest N.P. waar de wilde paarden goed te zien waren. Hier kan je prachtige wandelingen maken maar wij bezochten in Lymington het seafood festival. Tot slot verbleven we een aantal dagen in Canterburry. Ook een leuke, mooie en vooral gastvrije (studenten) stad. Het eten vind ik over het algemeen niet fantastisch in Engeland. Maar de cultuur van Londen en de natuur van zuid Engeland maken dit goed.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen (national gallery) • Broadchurch • new forest N.P.

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    17 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Fijne sfeer ”

    Geplaatst 15-04-2019 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Meerdere keren in Londen en omgeving geweest. Zeker benieuwd naar meer van Engeland. Londen is een fantastische stad waar je zeker een midweek kunt verblijven. Een weekendje is vaak net te kort. Regel een ov kaart en je bent binnen no-time in veel delen van de stad via de metro. Bezoek zeker een musical, dé plek om er een te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • London Eye • Hyde Park (Londen, mooi park met veel eekhorentjes, must do als je in Londen bent)

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    14 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “london”

    Geplaatst 13-04-2019 • gereisd mei 2016 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis

    Ik ben met school op werkweek geweest naar londen. Er was erg veel te zien. sowieso al alle typische dingen zoals de rode telefoonhokjes. je kan er ook erg leuk shoppen voor de liefhebber. de metro is erg handig wanneer je niet ver wilt lopen. het verkeer is er wel erg druk. vooral als je met de auto buiten het centrum wil komen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    themes • London • London Eye

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 4
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    35 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Toffe stedentrips in Engeland”

    Geplaatst 10-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2019 • alleen • zelfstandig

    Engeland is een van mijn favoriete landen voor een stedentrip. Ik bezocht het hippe Londen, mijn favoriete stad bij uitstek. Londen leeft, met zijn hippe wijken (oa Camden, Shoreditch), prachtige gebouwen (oa Big Ben, Tower Bridge), gezellige pubs en traditioneel eten (oa fish & chips, Sunday Roast).
    Bristol voelt een beetje aan als mini-Londen en is vooral bekend door Banksy en zijn street art.
    Bath staat bekend om zijn Romeinse Baden en Liverpool om de Beatles en hun muziek.
    Het industriële en rauwe Manchester is dé plek voor hippe foodies en street art liefhebbers.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Bath • Liverpool • Bristol

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    1 review
    0 waarderingen

    “rondreis Kent en East Sussex- kleine week”

    Geplaatst 06-05-2018 • gereisd mei 2018 • 1 week lang • met partner • autovakantie

    Vanuit Nederland zijn we naar Duinkerken gereden voor de overtocht met de auto met de ferry. Niet duur! We hebben een rondreis gemaakt van uit Dover. Gestart in Chilham een halfuurtje rijden vanaf Dover. Chilham is een mooi dorpje. We zijn daar 1 nacht gebleven. We hebben mooi gewandeld in het "nature reserve" van Wye. Vanuit Chilham zijn we naar Goudhurst gereden (een uurtje vanaf Chilham). Daar zijn we 2 nachten gebleven. Daar tuinen, dorpjes en natuur bezocht.
    Van Goudhurst doorgereden naar het dorpje Lewes- ook voor 2 nachten. Van daaruit naar de kustplaatsjes gegaan en o.a. de Seven Sisters gezien. Ook een dagje Brighton gedaan, vooral de wijk de Laines is erg leuk!
    Voor de laatste nacht hebben we een B en B geboekt in Greatstone. We hebben daar een mooie wandeling gemaakt in het Nature reserve van Dungeness en we zijn in de haven van Folkestone geweest. Van Greatstone terug naar Dover(een uurtje) en weer via Duinkerke naar huis. Een super relaxed rondje met weinig kilometers en wel veel afwisseling!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Seven Sisters • Brighton the Laines • Chilham

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    26 landen bezocht
    28 reviews
    15 waarderingen

    “Prachtige natuur”

    Geplaatst 27-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2007 • met familie • zelfstandig

    Meerdere malen in de herfst naar Engeland geweest en de diverse natuurstreken aangedaan. De natuur is schitterend, o.a. bij Cornwall, Lake district en Peak district zijn we geweest. De uitgestrekte vlaktes hebben indruk gemaakt. Als kind vond ik het erg leuk om te wandelen in het natuurgebied omdat we op zoek gingen naar bijzondere stenen of dieren en je met verschillende trapjes soms over hekken moest stappen om weilanden door te gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Cornwall • Lake district • Peak district

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    17 waarderingen

    “Regenachtig maar prachtig”

    Geplaatst 26-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2016 • met partner • zelfstandig

    Engeland is een mooi land, ook al regent het redelijk vaak. Neem een plastic poncho mee in je tas en dan heb je er geen last meer van. Zelf vonden wij Londen wel het echte hoogtepunt van Engeland, maar ook Manchester stond in de top 3. De mensen zijn vriendelijk maar wel chaotisch, ze proberen je wel echt te helpen als dat lukt.

    Het openbaar vervoer is makkelijk en duidelijk en goed te doen. Er reiden veel treinen en in de grotere steden metro's. Met je eigen auto door Engeland rijden is goed te doen nadat je gewend bent om links te rijden, het huren van een Engelse auto is misschien uiteindelijk nog wel makkelijker.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • Big Ben • Manchester

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    24 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “Bekijk het van een andere kant.”

    Geplaatst 25-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2017 • met partner • zelfstandig

    Naast de wereldstad Londen heeft Engeland nog veel meer te bieden. Denk aan het prachtige Isle of Wight in het zuiden of de idyllische huisjes in de Cotswolds. Natuurlijk kent iedereen de grote bekende steden, maar ook in de kleinere plaatsen valt veel te zien. Ook de universiteitssteden zoals Cambridge zijn erg interessant en voor een echte Engelse paardenrace zit je bij Ascot op je plaats. Zorg van tevoren voor een kek hoedje en je hoort er helemaal bij.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • Cambridge • Isle of Wight

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    44 landen bezocht
    27 reviews
    23 waarderingen

    “National Trust & Public footpaths”

    Geplaatst 25-11-2017 • gereisd januari 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij zijn toch wel Anglofielen geworden sinds ons eerste bezoek in 2000. Sindsdien gaan we elk jaar minimaal 1 week naar de UK om wat bij te tanken. We genieten van de rust en verscheidenheid aan landschappen. Hebben inmiddels meeste streken wel bezocht, van Cornwall & Devon to Yorkshire Dales, van Lake District en Peak District tot aan Sussex. De Engelsen zijn bijzonder aardig (buiten de grote metropolen waar iedereen net als overal op de wereld enorm gejaagd is), maken graag een praatje en zijn vaak lekker excentriek. Meestal gaan wij buiten het seizoen, maar toen de kinderen nog meegingen tijdens de mei of herstvakantie gingen wij vaak naar de monumenten in beheer bij de National Trust. Prachtige gebouwen met veel historie. En ook het recht van public footpaths maakt dat je vaak op mooie plaatsen komt (en tussen het vee door loopt)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Cornwall • Lake district • Yorkshire Dales NP

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    29 landen bezocht
    52 reviews
    15 waarderingen

    “Een andere wereld, maar zo dichtbij”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd augustus 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    We zijn twee weken in dit mooie land geweest, eerst in de Cotswolds en daarna in de Yorkshire Dales. Beide waren prachtig, vooral de natuur is super mooi. Vele bergen, idyllische dorpjes en vriendelijke mensen.
    De Engelsen zijn altijd bereid om je te helpen als je de weg niet weet of iets anders wilt vragen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Whitby • Cotswolds • Yorkshire Dales NP

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Engeland reiservaring!

Ben jij onlangs in Engeland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Engeland vakanties & accommodaties

Goedkope vliegtickets Engeland

Vergelijk hotelprijzen Engeland