Reiservaringen Engeland, reisverhalen en tips over Engeland vakanties

Engeland essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Engeland

Engeland is sophisticated en ouderwets, maar tegelijk modern en vooruitstrevend. Van rauwe arbeiderssteden als Manchester en Leeds tot deftige historische parels als Cambridge en Oxford; van de moderne Metropool Londen tot Beatles-stad Liverpool; van het prachtige Lake District tot het legendarische Stonehenge en van gezellige badplaatsen met oude pieren tot kneuterige dorpjes met theehuizen en bloementuinen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Engeland

Lovely Londen

Londen

Londen is een waar shopparadijs en ook onder kunst- en theaterliefhebbers mateloos populair. Wandel over de beroemde Tower Bridge, check de royals in Buckingham Palace, maak een foto van de Big Ben, bekijk de stad vanuit de London Eye, bezoek een musical op West End en eet een currie in een van de vele fantastische Indiase restaurants aan Brick Lane.

Drink een pint in Newcastle

Een stad die door steeds meer Nederlandse toeristen bezocht wordt is Newcastle. Maak een trip met de ferry vanuit IJmuiden of vlieg er naartoe (1,5 uur). Newcastle heeft een modern stadscentrum met talloze shopstraten en pubs. Aan de kant van de rivier de Tyne kun je bruggen in verschillende bouwstijlen bewonderen. Zo vind je er onder meer een mini Harbour Bridge (uit Sydney) en de hypermoderne Millennium Bridge. Je sluit je dag af met een typische pint in de pub.

Mysterieus: Stonehenge

Een van de beroemdste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk is Stonehenge. Deze monumentale plek werd rond 2.300 voor Christus gebouwd en is nog steeds een mysterie. De cirkel met grote stenen werd waarschijnlijk gebouwd voor de astronomie, maar tot op de dag van vandaag is men het hier niet over eens. Vooral tijdens de zonnewende is Stonehenge een must-visit.

Lake District

Lake District

In het noordwesten van Engeland vind je het Lake District, het Merengebied. In dit Nationaal Park vind je – voor Engelse begrippen – hoge bergtoppen; tot zo’n 900 à 1.000 meter. De bergen zijn omringd door vele meren. Bijna alle (16) meren hebben een langwerpige vorm, wat dit gebied een bijzonder uiterlijk geeft. Onder zowel recreatieve wandelaars als voor de getrainden is dit een geliefd wandelgebied. Door de grote hoeveelheid regen die er jaarlijks valt, is het Lake District zeer groen. Dus of je nu een eenvoudige of meer uitdagende route kiest, wees voorbereid op een lekkere bui!

< Lees minder

25 Engeland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 25 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,8

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 8,0

  • Stranden: 7,6

  • Eten: 7,5

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Engeland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    1 review
    0 waarderingen

    “rondreis Kent en East Sussex- kleine week”

    Geplaatst 06-05-2018 • gereisd mei 2018 • 1 week lang • met partner • autovakantie

    Vanuit Nederland zijn we naar Duinkerken gereden voor de overtocht met de auto met de ferry. Niet duur! We hebben een rondreis gemaakt van uit Dover. Gestart in Chilham een halfuurtje rijden vanaf Dover. Chilham is een mooi dorpje. We zijn daar 1 nacht gebleven. We hebben mooi gewandeld in het "nature reserve" van Wye. Vanuit Chilham zijn we naar Goudhurst gereden (een uurtje vanaf Chilham). Daar zijn we 2 nachten gebleven. Daar tuinen, dorpjes en natuur bezocht.
    Van Goudhurst doorgereden naar het dorpje Lewes- ook voor 2 nachten. Van daaruit naar de kustplaatsjes gegaan en o.a. de Seven Sisters gezien. Ook een dagje Brighton gedaan, vooral de wijk de Laines is erg leuk!
    Voor de laatste nacht hebben we een B en B geboekt in Greatstone. We hebben daar een mooie wandeling gemaakt in het Nature reserve van Dungeness en we zijn in de haven van Folkestone geweest. Van Greatstone terug naar Dover(een uurtje) en weer via Duinkerke naar huis. Een super relaxed rondje met weinig kilometers en wel veel afwisseling!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Seven Sisters • Brighton the Laines • Chilham

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    24 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Prachtige natuur”

    Geplaatst 27-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2007 • met familie • zelfstandig

    Meerdere malen in de herfst naar Engeland geweest en de diverse natuurstreken aangedaan. De natuur is schitterend, o.a. bij Cornwall, Lake district en Peak district zijn we geweest. De uitgestrekte vlaktes hebben indruk gemaakt. Als kind vond ik het erg leuk om te wandelen in het natuurgebied omdat we op zoek gingen naar bijzondere stenen of dieren en je met verschillende trapjes soms over hekken moest stappen om weilanden door te gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Cornwall • Lake district • Peak district

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    10 waarderingen

    “Regenachtig maar prachtig”

    Geplaatst 26-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2016 • met partner • zelfstandig

    Engeland is een mooi land, ook al regent het redelijk vaak. Neem een plastic poncho mee in je tas en dan heb je er geen last meer van. Zelf vonden wij Londen wel het echte hoogtepunt van Engeland, maar ook Manchester stond in de top 3. De mensen zijn vriendelijk maar wel chaotisch, ze proberen je wel echt te helpen als dat lukt.

    Het openbaar vervoer is makkelijk en duidelijk en goed te doen. Er reiden veel treinen en in de grotere steden metro's. Met je eigen auto door Engeland rijden is goed te doen nadat je gewend bent om links te rijden, het huren van een Engelse auto is misschien uiteindelijk nog wel makkelijker.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • Big Ben • Manchester

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    24 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Bekijk het van een andere kant.”

    Geplaatst 25-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2017 • met partner • zelfstandig

    Naast de wereldstad Londen heeft Engeland nog veel meer te bieden. Denk aan het prachtige Isle of Wight in het zuiden of de idyllische huisjes in de Cotswolds. Natuurlijk kent iedereen de grote bekende steden, maar ook in de kleinere plaatsen valt veel te zien. Ook de universiteitssteden zoals Cambridge zijn erg interessant en voor een echte Engelse paardenrace zit je bij Ascot op je plaats. Zorg van tevoren voor een kek hoedje en je hoort er helemaal bij.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • Cambridge • Isle of Wight

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    44 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “National Trust & Public footpaths”

    Geplaatst 25-11-2017 • gereisd januari 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij zijn toch wel Anglofielen geworden sinds ons eerste bezoek in 2000. Sindsdien gaan we elk jaar minimaal 1 week naar de UK om wat bij te tanken. We genieten van de rust en verscheidenheid aan landschappen. Hebben inmiddels meeste streken wel bezocht, van Cornwall & Devon to Yorkshire Dales, van Lake District en Peak District tot aan Sussex. De Engelsen zijn bijzonder aardig (buiten de grote metropolen waar iedereen net als overal op de wereld enorm gejaagd is), maken graag een praatje en zijn vaak lekker excentriek. Meestal gaan wij buiten het seizoen, maar toen de kinderen nog meegingen tijdens de mei of herstvakantie gingen wij vaak naar de monumenten in beheer bij de National Trust. Prachtige gebouwen met veel historie. En ook het recht van public footpaths maakt dat je vaak op mooie plaatsen komt (en tussen het vee door loopt)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Cornwall • Lake district • Yorkshire Dales NP

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    26 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Een andere wereld, maar zo dichtbij”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd augustus 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    We zijn twee weken in dit mooie land geweest, eerst in de Cotswolds en daarna in de Yorkshire Dales. Beide waren prachtig, vooral de natuur is super mooi. Vele bergen, idyllische dorpjes en vriendelijke mensen.
    De Engelsen zijn altijd bereid om je te helpen als je de weg niet weet of iets anders wilt vragen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Whitby • Cotswolds • Yorkshire Dales NP

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    30 landen bezocht
    30 reviews
    10 waarderingen

    “De plomp over ”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd oktober 2012 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Engeland is een land met veel opties. Zo kan je je helemaal verliezen in Londen, de stad met zijn rode dubbeldekker en high teas. Maar je kan ook de natuur opzoeken door bijvoorbeeld een tripje naar de White Cliffs of Dover te boeken. Dit kan overigens gewoon in een dagtrip vanuit Londen. Wil je een typische strandplaats zien bezoek dan Brighton. Tip: doe dit niet op een winderige dag want dan word je van je sokken geblazen. Stonehenge is ook een hele toffe attractie, maar wees voorbereid op vele bussen vol toeristen. Vroeg aankomen is daarom slim. Wanneer je in Londen tickets wil voor een musical of het theater ga dan naar Leichester Square overdag om deze met korting te halen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    White Cliffs of Dover • London • Bright

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    25 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Land van de Queen”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd december 2010 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Als je aan Engeland denkt, denk je al gauw aan rode dubbeldekkers, high tea en de Queen. Eenmaal in Londen klopt dit beeld ook aardig. De gezellige pubs zijn een aanrader om in de avonduren te vertoeven. Ga vervolgens naar 1 van de vele verkooppunten voor theaterkaarten, om te zien of ze nog (goedkope) kaarten voor musicals over hebben. Wij zijn naar Mary Poppins geweest, echt een top ervaring! Verder zijn de bekende bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en de Big Ben natuurlijk een must. Londen is een erg drukke stad, en even daarbuiten heb je dan ook rust en natuur om je heen. Zoek je dit meer, ga dan naar wat kleinere steden

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Big Ben • Londen • Cambridge

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    27 landen bezocht
    26 reviews
    16 waarderingen

    “Het land van klassieke invloeden en moderne architectuur”

    Geplaatst 13-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2017 • alleen

    Eigenlijk is Engeland niet echt duidelijk te beschrijven in één review, maar laten we beginnen met Londen! Je houdt ervan of niet, maar plekken zoals Piccadilly Circus, Regent Street, Buckingham Palace, de Big Ben en andere standaard bezienswaardigheden zijn gewoon lekker toeristisch maar het bezoeken waard! In plaats van alleen foto’s maken is het volgen van een tour ook wel eens leuk. De alternatieve wijk Camden laat een andere kant van de stad zien en alles is per metro prima bereikbaar.

    In Canterbury heb ik de kathedraal bezocht, vanzelfsprekend is dit zeker een aanrader! Het Harry Potter-achtige sfeertje was in ruime mate aanwezig en ook de ouderwetse huisjes en bouwstijlen in het pittoreske centrum waren leuk om te zien. Je kan hier genieten van een echte Engelse high tea; we hadden het geluk dat er een ‘charity event’ was waarbij oude oldtimers buiten tentoon werden gesteld en men kon genieten van lokale lekkernijen waarvan het geld naar het goede doel ging. Ons was verteld dat dit een jaarlijks evenement is dus houdt je agenda in de gaten!

    Newcastle heeft ook zijn rode dubbeldekkers, vreemde blauwe brug en is een shopping paradijs! Niet ver daar vandaan ligt Middlesbrough, waar ik dieptreurig werd van de industriële gebouwen en de nogal asociale inwoners. Vanwege werk was de plek niet te vermijden, maar voor een doorreis of vrijwillig bezoek raad ik iedereen dit stadje af! Norwich heeft, met de kust op steenworp afstand, een ouderwets karakter en voor een dagdeel shoppen en een leuke wandelroute door de natuur is Bristol en omgeving een aanrader.

    De lokale bevolking is vriendelijk, behulpzaam maar in het noorden naar mijn mening vanwege het accent soms moeilijker te begrijpen. Houdt er rekening mee dat treinkaartjes om van stad naar stad te reizen prijzig uitvallen; er gaan vaak wel bussen van A naar B en dit is dan ook vele malen goedkoper. Eigenlijk kan men niet zeggen dat Engeland mooi of lelijk is, het heeft qua natuur, architectuur en karakter verschillende gebieden en gezichten en biedt voor ieder wat wils!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Canterbury • Londen • Newcastle

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    12 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Mooie rondreis”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd juli 2011 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Na jaren in Frankrijk gekampeerd te hebben gingen we als gezin eens naar Engeland. Wat een leuke ervaring! We hebben langs de hele zuidkust gereden en zijn ontzettend mooie plekken tegengekomen. De mooie oude plaatsjes, afgewisseld met natuur, landschappen en kustlijn maakt Engeland voor mij een ideale bestemming voor een kampeervakantie. Houd er rekening mee dat het weer niet altijd optimaal is, maar lang niet zo erg als vaak wordt gezegd. Aanraders vond ik de white cliffs of Dover, de omgeving van Brighton, Plymouth, Tintagel Castle en Stonehenge. Tijdens de ritten over smalle landweggetjes kom je genoeg leuke pubs tegen waar je heerlijk kunt lunchen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Stonehenge • Brighton • Southcoast

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Engeland reiservaring!

Ben jij onlangs in Engeland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Engeland vakanties & accommodaties

Goedkope vliegtickets Engeland

Vergelijk hotelprijzen Engeland