Reiservaringen Engeland, reisverhalen en tips over Engeland vakanties

Engeland essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1 uur
Richtprijs retourticket: € 125
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Engeland

Engeland is sophisticated en ouderwets, maar tegelijk modern en vooruitstrevend. Van rauwe arbeiderssteden als Manchester en Leeds tot deftige historische parels als Cambridge en Oxford; van de moderne Metropool Londen tot Beatles-stad Liverpool; van het prachtige Lake District tot het legendarische Stonehenge en van gezellige badplaatsen met oude pieren tot kneuterige dorpjes met theehuizen en bloementuinen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Engeland

Lovely Londen

Londen

Londen is een waar shopparadijs en ook onder kunst- en theaterliefhebbers mateloos populair. Wandel over de beroemde Tower Bridge, check de royals in Buckingham Palace, maak een foto van de Big Ben, bekijk de stad vanuit de London Eye, bezoek een musical op West End en eet een currie in een van de vele fantastische Indiase restaurants aan Brick Lane.

Drink een pint in Newcastle

Een stad die door steeds meer Nederlandse toeristen bezocht wordt is Newcastle. Maak een trip met de ferry vanuit IJmuiden of vlieg er naartoe (1,5 uur). Newcastle heeft een modern stadscentrum met talloze shopstraten en pubs. Aan de kant van de rivier de Tyne kun je bruggen in verschillende bouwstijlen bewonderen. Zo vind je er onder meer een mini Harbour Bridge (uit Sydney) en de hypermoderne Millennium Bridge. Je sluit je dag af met een typische pint in de pub.

Mysterieus: Stonehenge

Een van de beroemdste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk is Stonehenge. Deze monumentale plek werd rond 2.300 voor Christus gebouwd en is nog steeds een mysterie. De cirkel met grote stenen werd waarschijnlijk gebouwd voor de astronomie, maar tot op de dag van vandaag is men het hier niet over eens. Vooral tijdens de zonnewende is Stonehenge een must-visit.

Lake District

Lake District

In het noordwesten van Engeland vind je het Lake District, het Merengebied. In dit Nationaal Park vind je – voor Engelse begrippen – hoge bergtoppen; tot zo’n 900 à 1.000 meter. De bergen zijn omringd door vele meren. Bijna alle (16) meren hebben een langwerpige vorm, wat dit gebied een bijzonder uiterlijk geeft. Onder zowel recreatieve wandelaars als voor de getrainden is dit een geliefd wandelgebied. Door de grote hoeveelheid regen die er jaarlijks valt, is het Lake District zeer groen. Dus of je nu een eenvoudige of meer uitdagende route kiest, wees voorbereid op een lekkere bui!

< Lees minder

37 Engeland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,8

Op basis van 37 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,5

  • Gastvrijheid: 8,0

  • Natuur: 7,9

  • Stranden: 7,1

  • Eten: 7,3

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Engeland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,5

    25 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “London”

    Geplaatst 09-05-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2019 • alleen • zelfstandig

    Engeland is een mooi land met enorm veel cultuur en natuurlijk de grote steden zoals London, maar ook prachtige natuur schuilt in onze overzeese buren. Ga er dan ook vooral op uit met de auto en verken de kust van Engeland of juist de uitgestrekte weilanden met al haar schapen. London is zeer leuk voor een meerdaagse citytrip, vooral rond kerst en oud en nieuw.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    London • Manchester • Liverpool

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    22 landen bezocht
    54 reviews
    16 waarderingen

    “Cozy with a beautiful culture/nature!”

    Geplaatst 02-05-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Vanaf jongsaf bezoeken wij minimaal één week per jaar Engeland. Engeland is een prachtig land om cultuur, natuur en rust te vinden. Cornwall, Lake Disctrict zijn prachtig als je van natuur houdt, maar houdt je van antiek ga dan vooral in de buurt van het plaatsje Hastings zitten. Houd je van cultuur en landhuizen bezoeken? Dan raad ik je zeker aan een om National Trust abonnement te nemen. Ook voor kinderen heeft de National Trust altijd leuke speurtochten in en rondom de kastelen. De bewoners van Engeland zijn, vooral in de binnenlanden, erg vriendelijk en staan je graag te woord.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Cornwall • London • Lake district

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    8 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Zuid kust met eigen vervoer”

    Geplaatst 30-04-2019 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Londen is uiteraard een mooie plek om je een dag of 4 te vermaken. Ik heb dit rondom kerst gedaan. De stad is erg mooi versierd en er zijn kerstmarkten te vinden. Daarnaast een rondreis gemaakt langs de zuidkust van Engeland tot aan Cornwall. De afstanden waren erg goed te rijden en de wegen zijn veilig. De app Maps.me kan je in Nederland al downloaden. Je downlaod vervolgens de kaart van het land wat je gaat bezoeken. Werkt erg prettig als navigatie! De witte cliffen - seven sisters erg mooi om langs te wandelen en te genieten van de enorme hoogte en het mooie uitzicht. Bezoek in west engeland vooral ook het Dartmoor of Exmoor national park om een mooie wandeling te maken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • Exmoor national Park • Seven Sisters

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    17 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Zuid - Engeland road trip”

    Geplaatst 25-04-2019 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Een rondreis met de auto langs de Zuidkust van Engeland! Met je eigen auto de Ferry op en van Calais naar Dover varen. Vanaf de Ferry zie je in de verte de cliffen al. Wij hebben in een week de zuidkust afgereden tot aan Cornwall. Een week is prima te vullen en je hoeft niet te haasten. Langs de kust lopen veel mooie wandelroutes en ook in dit land wisselt de natuur zich ontzettend mooi af. Van glooiend groen naar mooie cliffen met een wilde zee. Cornwall staat bekend om een zacht zeeklimaat, dus met wat geluk kan je daar zelf aan het strand liggen. Tips om te bezoeken tijdens je trip: Lulworth cove + Durdle door, Land's End, Exmoor national park.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Lulworth cove • Lands end  • Exmoor national Park

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    19 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Rondreis door het veelzijdige Zuid-Engeland”

    Geplaatst 23-04-2019 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met familie • individuele rondreis

    Tijdens mijn rondreis door Zuid-Engeland heb ik de graafschappen Cornwall, Plymouth, Dorset, Somerset, Hampshire, West Sussex, East Sussex en Kent bezocht. Dat waren er een hele hoop en de reis was dus ook erg veelzijdig. Dat maakte het eigenlijk ook meteen erg leuk. Waar de natuur in Cornwall erg mediteraans aandoet is de natuur in Kent en East Sussex vrij ruig. Maar niet alleen de natuur was er mooi, ook de steden die ik heb bezocht tijdens de reis. Een aantal hiervan zijn: Brighton, Exeter, Newquay, Plymouth, Bath, Southampton, Salisbury en natuurlijk London. Deze rondreis was een erg fijne combinatie van natuur en cultuur (onder andere erg veel kathedralen). Het weer was er in de zomer periode erg aangenaam, niet te warm maar wel zomers, met zo nu en dan een bui.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Salisbury • Dartmoor National Park • London

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    37 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Engeland”

    Geplaatst 21-04-2019 • gereisd april 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Engeland is niet direct het land waarvan mensen zeggen, yes dat is mijn vakantiebestemming. Onterecht. Engeland heeft prachtige steden en een mooie natuur. Het kan echter voorkomen dat je een bui op je kop krijgt maar dat moet je dan maar voor lief nemen.

    Wil je naar een grote stad om mooie gebouwen te zien, lekker te eten en te winkelen ga dan naar Londen. Engeland is ook leuk om voetbalwedstrijden te bezoeken.

    Wil je de natuur in ga dan naar het Lake district. Geweldig om foto's te maken en lekker uit te waaien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • Newcastle • Lake district

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    27 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Ik zou er kunnen wonen”

    Geplaatst 20-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2016 • met familie • zelfstandig

    Ik vind Engeland echt geweldig. De mensen zijn er aardig en behulpzaam. Ik hou van de vergane glorie van de oude badplaatsen, de restanten van de Romeinse bezetting zoals in Bath, de drukte van Londen, de ruige kusten van Cornwall , de white cliffs, de grote eik in Sherwood forest uit de tijd van Robin Hood, de mystiek van Stone Henge en de afbeeldingen van witte paarden op de berghellingen van Wiltshire. Ook de Kanaaleilanden zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Prachtige stranden op Jersey met enorm eb en vloed verschil en Elizabeth casle waar je bij eb naar toe kan lopen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    British museum (Museum in Londen, een van de mooiste van de wereld, grote collectie, moet je naartoe!) • Bath • Jersey

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    52 reviews
    8 waarderingen

    “Vriendelijk Engeland”

    Geplaatst 19-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2018 • met partner • zelfstandig

    De eerste kennismaking met Engeland is voor veel mensen Londen. Zo ook voor ons. We zijn hier nu ondertussen 4 keer geweest, en nog gaat het niet vervelen. Ook de omgeving van Londen hebben we wat van bekeken, maar de stad zelf blijft trekken.
    Als je met de auto vanuit Dover komt, is het stadje Canterbury aan te raden om te bezoeken. Dit is een typisch Engels stadje, en leuk om eens te zien. Ga vooral de vele kleine winkeltjes bekijken.
    Op de plekken waar wij geweest zijn, zijn we nog geen onvriendelijke Engelsman tegengekomen. Alleen, wat ons betreft, is Engeland nie zo geweldig qua eten. Maar zeker in de grote steden, zitten er allerlei restaurants natuurlijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Canterbury • Londen • White Cliffs of Dover

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,6

    21 landen bezocht
    44 reviews
    11 waarderingen

    “De mooie kust en natuur van Zuid Engeland”

    Geplaatst 17-04-2019 • gereisd september 2018 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wij maakten met de auto een route door van Dover eerst door te rijden naar Londen. Hier bezochten we een aantal van de prachtige musea (allen gratis) en aten we bij Ottolengi in Nottinghill. Van daaruit een route naar Stonehenge, en door naar een afgelegen bnb in Cornwall. Waar we in de buurt Tintagel Castle bezochten. Tintagel is de plaats waar de legende van Koning Arthur nog steeds leeft. De indrukwekkende ruïnes van Tintagel Castle staan hier, op de rand van de kliffen, met een adembenemend uitzicht op zee. Er doen enorm veel verhalen de ronde over koning Arthur, maar ze zijn allemaal geschreven na de dood van de koning in het jaar 542. Volgens de oude legenden zou Tintagel de geboorteplaats zijn van King Arthur, toen het plaatsje nog Camelot heette.
    Van daaruit reden we door naar de Jurassic coast en was Broadchurch (waar de gelijknamige serie voor een deel is opgenomen) de eerste stop. Prachtige rotsen en een leuk plaatsje om verse vis te eten. De prachtige omgeving in Dorset is zowel bosrijk, als heuvelachtig met gele akkers en heeft een prachtige kustlijn met verschillende mooie uitkijkpunten zoals old harry rocks en durdle door. We reden een prachtige route door New Forest N.P. waar de wilde paarden goed te zien waren. Hier kan je prachtige wandelingen maken maar wij bezochten in Lymington het seafood festival. Tot slot verbleven we een aantal dagen in Canterburry. Ook een leuke, mooie en vooral gastvrije (studenten) stad. Het eten vind ik over het algemeen niet fantastisch in Engeland. Maar de cultuur van Londen en de natuur van zuid Engeland maken dit goed.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen (national gallery) • Broadchurch • new forest N.P.

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    17 landen bezocht
    39 reviews
    3 waarderingen

    “Fijne sfeer ”

    Geplaatst 15-04-2019 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Meerdere keren in Londen en omgeving geweest. Zeker benieuwd naar meer van Engeland. Londen is een fantastische stad waar je zeker een midweek kunt verblijven. Een weekendje is vaak net te kort. Regel een ov kaart en je bent binnen no-time in veel delen van de stad via de metro. Bezoek zeker een musical, dé plek om er een te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Londen • London Eye • Hyde Park (Londen, mooi park met veel eekhorentjes, must do als je in Londen bent)

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Engeland reiservaring!

Ben jij onlangs in Engeland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Engeland vakanties & accommodaties

Goedkope vliegtickets Engeland

Vergelijk hotelprijzen Engeland