Gemiddelde beoordeling Sri Lanka


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,8

Natuur

9,2

Stranden

8,5

Eten

8,3

Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 52 Sri Lanka ervaringen

Reizen naar Sri Lanka

Met slogans als ’A land like no other’ en ’Wonder of Asia’ probeert de overheid van Sri Lanka de toeristen weer naar dit tropisch eiland in de Indische Oceaan te bewegen. Onder invloed van de burgeroorlog en later de tsunami stortte het toerisme in elkaar. Maar sinds de laatste kopstukken van de Tamiltijgers in 2009 geliquideerd zijn en veel tsunamischade herstelt, is het vredig in Sri Lanka en keren de toeristen langzaamaan terug. Terecht, Sri Lanka is ‘de Parel van de Oriënt’ die barst van het groen en de tropische vegetatie. Sri Lanka biedt cultuur in het noorden, natuur in het midden en bounty-stranden in het zuiden. Bezoek eeuwenoude tempelsteden, beklim de mysterieuze Adam’s Peak en Sigiriya (‘Lion’s Rock’), bereis de groene theevelden per trein en relax op de gouden zandstranden vol palmen aan de west- en zuidkust.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Sri Lanka

Vergelijk alle hotels in Sri Lanka
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Sri Lanka

Culturele Driehoek, Kandy & Lion Rock

Isurumuniya tempel, Anuradhapura

Liggende Boeddha in de Isurumuniya tempel in Anuradhapura.

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, een gebied vol met koningssteden, vulkanen, Boeddhistische tempels, theeplantages en oude paleizen. De Driehoek loopt van Anuradhapura in het noorden en Pollonaruwa in het oosten tot de culturele hoofdstad Kandy in het midden van het land. Tip: klim boven de jungle uit naar eeuwenoude rotsforten. De rots van Sigiriya, ook wel Lion Rock genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Sri Lanka. Liever van het gebaande pad af? Beklim dan de naastgelegen Pidurangala rots, waarmee je uitzicht hebt op Sigiriya.

Strand: Unawatuna, Mirissa en Tangalle

Paalvissers in Koggala

Paalvissers in Koggala.

Cultuur en natuur te over, maar toch komt het leeuwendeel voor een tropische strandvakantie. Massaal strijken toeristen neer op de westkust, met stranden vol betonnen bunkerhotels. Een slimme toerist huurt een chauffeur en rijdt door naar de zuidkust, waar de sfeer ontspannen is en de accommodaties goedkoop. Hoe verder oostwaarts, hoe kleinschaliger en idyllischer. Van het langgerekte hippieoord Hikkaduwa en het gezinsvriendelijke Unawatuna naar het fraaie halfronde baaitje van Mirissa en het fotogenieke, verstopte Goyambokka beach bij Tangalle. Strandplaats hoppen!

Natuur & wildlife: Ella & Nuwara Eliya

Nuwara Eliya theevelden

Theeplantages in Nuwara Eliya.

In het bergachtige binnenland rond Ella en Nuwara Eliya vind je de felgroene theevelden waar Sri Lanka zo bekend om is, maar ook fraaie watervallen en tropisch regenwoud. Vanuit Ella kun je een schitterende (en héél goedkope) treinreis maken naar Kandy, of andersom. De typische Zuidoost-Aziatische zoogdieren als tijgers, hyena’s, wolven en neushoorns komen in Sri Lanka niet voor, maar wel olifanten, waterbuffels en krokodillen, allerlei aapjes en bonte vogels.

Het onontdekte noorden & de oostkust

Surfers in Arugam Bay

Surfers lopen langs Seven Star Rock op Arugam Bay.

De avontuurlijke reiziger bezoekt ook het nog amper bezochte noorden en de noordoostkust van Sri Lanka. Het was hier waar de burgeroorlog zich met name afspeelde. Tamiltijgers streden er tegen de regeringstroepen voor een eigenlijk onafhankelijke staat. De strijd kwam in 2009 tot een einde en het noorden en oosten is nu veilig om te bezoeken. Je vindt er nog veel oorlogsverhalen en restanten, maar ook ongerepte lagunes, prachtige lege stranden (vooral rond Trincomalee, met Nilaveli en Uppuveli ) en de fascinerende stad Jaffna, het culturele centrum van de Tamils (hindoes) in Sri Lanka. Helemaal in het zuidoosten ligt het relaxte surfersplaatsje Arugam Bay.

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Sri Lanka

Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen

52 Sri Lanka reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 52 Sri Lanka ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,2

    42 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Ontzettend lieve mensen en prachtige stranden”

    Geplaatst 21-10-2017 • gereisd januari 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We hebben drie weken rondgereisd in Sri Lanka en het was een groot avontuur. Het eten was heerlijk en de treinreis van Kandy naar Ella was ondanks de regen heel indrukwekkend. De prachtige stranden, lieve mensen en mooie natuur zorgden ervoor dat we een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Verblijven in Negombo is geen aanrader, maar wel praktisch bij aankomst of vertrek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Ella • Unawatuna beach • Kandy

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    18 landen bezocht
    7 reviews
    0 waarderingen

    “Indrukwekkend”

    Geplaatst 20-10-2017 • gereisd februari 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Sri Lanka lijkt nog redelijk onbekend bij het grote publiek, dat nog steeds massaal naar Thailand trekt. En ook al is Thailand een prachtig land, het haalt het niet bij de indrukwekkende cultuur en natuur van Sri Lanka. De combinatie van sfeervolle steden, witte stranden, bergen en wouden maakt dat Sri Lanka voor iedereen iets heeft.

    Wij hebben onze hele reis met het openbaar vervoer gereisd. Je kan bijna overal met de trein komen, wat echt spotgoedkoop is. Anders is de tuktuk een prima betaalbaar alternatief. De hoofdstad Colombo is vies en druk. Daar waren wij, op een paar tempels na, snel op uit gekeken. Het vliegveld is in een Negombo, een grote stad aan de kust waar het heerlijk bijkomen is. Het is gezellig, heeft prachtige stranden en mooie bezienswaardigheden. Ook de steden Kandy en Ella zijn erg mooi. Kandy staat bekend om de tempel waar de heilige tand van Bhudda bewaard word. Ella ligt in de bergen en word omgeven door Thee velden. De treinrit door de thee plantages is één van de hoogtepunten van onze reis geweest. Leuk ook om met de locals tweede klas te reizen en zo wat contact te maken.

    Galle is een stad die ooit gevestigd is door de Nederlanders. En vanwege de Nederlandse dijken één van de weinige plekken aan de kust die gespaard is tijdens de tsunami. Hier dus prachtige oude gebouwen en een rijke Nederlandse geschiedenis die je nog terug ziet in namen van gebouwen en straten. Vanaf Galle zijn we doorgereisd naar Bentota, wat bekend staat om de mooiste stranden van Sri Lanka. Een verdiende titel als je het mij vraagt..

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Gale • Bentota • Ella

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    1 review
    1 waardering

    “Geweldig mooi land, vriendelijke mensen”

    Geplaatst 28-09-2017 • gereisd september 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Sri Lanka is een ontzettend mooi land om te bezoeken. Het openbaar vervoer is prima geregeld en kost amper iets wat reizen erg prettig maakt. Mijn tip is dan ook om geen georganiseerde reis te doen maar lekker op eigen houtje te gaan. Zo heb je veel meer vrijheid. Het boeken van accomodaties gaat ook prima een dag van te voren en er is veel keuze. Dat Sri Lanka nog niet door het massatoerisme is ontdekt maakt het alleen maar mooier. Weinig toeristen wat maakt dat je wel eens aangestaard wordt door de locals. De locale bevolking is erg vriendelijk. Ze willen je overal bij helpen. Zelfs als je hier niet eens om vraagt. Als je zoekend rondloopt vragen ze je meteen of ze kunnen helpen.
    Dan de stranden. Vooral de stranden rondom Trincomalee zijn erg mooi. Witte zandstranden met amper een hotel of strandtent te bekennen. Erg bijzonder. De stranden van Arugam Bay en Mirissa zijn over het algemeen erg smal.
    Verder heeft Sri Lanka een wisselende natuur. Bergen, theeplantages, jungles, je kunt het niet bedenken of Sri Lanka heeft het!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Trincomalee  • Sigiriya • Ella

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    2 waarderingen

    “Geweldige reis met een geweldige gids”

    Geplaatst 06-08-2017 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wij hebben een privé gids ingehuurd:Wicky via http://www.tourguidessrilanka.com Een geweldige aardige gids die ons 17 onvergetelijke dagen heeft bezorgd. Wij hebben zoveel gezien en erg genoten. Deze man is een echte aanrader. Doet alles voor je en weet de mooiste plekken. Enorm betrouwbaar. Je kunt samen met hem je reis plannen. Eigen inbreng is prima. Hij reserveert leuke kleinschalige hotels. Een reis om
    nooit te vergeten.

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 02 september 2017 10:19

      Hallo, hoeveel budget moet je rekenen per dag voor een privégids. Wij reizen met 2 koppels, dus dit lijkt ons wel wat voor een gedeelte van de reis. Alvast bedankt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    21 landen bezocht
    14 reviews
    1 waardering

    “Sri Lanka ”

    Geplaatst 16-04-2017 • gereisd juli 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Sri Lanka is een te gek land, nog redelijk puur en nog niet helemaal verpest door toeristen. Ik vraag me wel af hoe lang dat nog gaat duren, dus als je er heen wil... doe het nu! In Sri Lanka heb je een prima afwisseling tussen natuur, strand en cultuur. Het olifantenopvangcentrum in Pinnawela is een aanrader maar wel erg toeristisch. Ook de Lion Rock is een te toeristische plek maar het uitzicht is gewoon echt gaaf. Wij hebben 1 dag een privechauffeur gehad en die heeft ons juist de 'echte' plekjes laten zien, dan kom je nog eens ergens. Uiteraard was de treinrit van Kandy naar Ella ook fantastisch. Ga er vanuit dat je niet de hele reis kunt zitten want het is gigantisch druk in de trein. Voor een relaxe vibe moet je in Ella zijn. Huur een scooter en ga een dagje toeren, kost je nog geen 10 euro. Vanuit Ella zijn wij naar de Nationale Parken gegaan. Bundala en Udawalawe hebben wij op 1 dag gedaan. Een beetje prijzig maar een geweldige belevenis! Daarna zijn we doorgereisd naar Mirissa, lekker chillen op het strand. Ook in Unawatuna kun je heerlijk bijkomen en een pareltje daar is het verborgen Jungle Beach. Na Hikkaduwa en Bentota zijn we weer naar huis gegaan. Het was een onvergetelijke ervaring!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Unawatuna beach • Ella • Uda Walawe National Park

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    28 landen bezocht
    14 reviews
    1 waardering

    “Parel in de Indische Oceaan”

    Geplaatst 28-03-2017 • gereisd november 2013 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Vanuit de Indische oceaan, beuken de golven tegen de rotsen aan. Zo nu en dan zie je een bliksemschicht en hoor je na enkele tellen een oorverdovend gedonder vanuit de hemel. Aan de kust zie je in de verte in het donker de contouren van olietankers uit Indonesie of elders uit Azie die richting het midden oosten varen.
    Dit is (Colombo) Sri Lanka.

    Eerste dag in de hoofdstad vergeet ik nooit meer, voelde me opgeblazen, heet en alsof mijn hersenen elk moment gaar gekookt kan zijn. Schaduw en verkoeling is waar ik de hele dag naar snakte. 's Avonds koelt het beetje af en wordt het tijd om lekker eten te zoeken. De kruiden, waar Sri Lanka om bekend staat, ruik je gewoon op straat en kan je er niet om heen. Wat uniek qua eten hier is, is de Kotthu Roti het proberen zeker waard. Getik van twee metalen platen die je overal hoort en men gebruikt om je eten klaar te maken, en vergeet de curry niet. Maar Sri Lanka heeft meer te bieden dan alleen lekker eten. Natuurschoon is ongekend met zijn Nationale Parken, de mensen zijn zeer open en vriendelijk. Historische culturele bezienswaardigheden kun je makkelijk een maand volhouden.

    Zij die het land nog niet kennen trekken er niets van aan. Maar ik, toen oningewijd, was niet voorbereid op dit geweld van lawaai, kleur en geur. En dan heb ik het nog niet over die eeuwig krioelende menigte. Eerst ben je overdonderd, maar dan besef je pas dat het een golf is. Een golf die je omver duwt. Maar als je erin duikt, kom je aan de andere kant weer uit. Dit is een nieuwe, totaal andere wereld. Je moet er maar tegen kunnen. Sterker nog, je moet er in gedijen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Kandy • Galle • Nuwara Eliya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    52 landen bezocht
    46 reviews
    11 waarderingen

    “Grote contrasten”

    Geplaatst 27-03-2017 • gereisd maart 2015 • 1 week lang • met partner

    In Sri Lanka kun je alles krijgen, van drukke steden tot prachtige natuur en witte zandstranden. Vooral het binnenland van Sri Lanka met de ongerepte natuur is een echte aanrader. Wij zijn niet zo van de strandvakanties maar een droomstrand bezoeken voor mooie fotos, kun je hier op Sri Lanka zeker.
    Colombo is een drukke maar mooie stad, naar ons gevoel. Met mooie tempels en anders bezienswaardigheden. Je moet er van wel van houden.
    Wij zullen zeker nog eens teruggaan om Sri Lanka verder te ontdekken.

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka, land van de lach”

    Geplaatst 05-03-2017 • gereisd januari 2017 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Het is een geweldig land, met cultuur (mooie goed verzorgde en onderhouden tempelcomplexen). Wij waren bij de volle maan ceremonie in Anuradhapura. Bezoek in het drukke Kandy de tempel van de tand en doe vooral een safari in één van de mooie natuurparken, wij zijn in Uda Walawa in de buurt van Embilipitiya geweest. Sluit de vakantie af met enkele stranddagen, zoals in hotel Pandanusbeach resort in Induruwa

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Kandy • Galle

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Sri Lanka: een echte aanrader!”

    Geplaatst 18-02-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Sri Lanka is een prachtig land! Het is zeer geschikt om zelf rond te reizen, en samen met mijn zus heb ik dit dan ook twee weken gedaan! Na aankomst in Colombo hebben we direct de taxi gepakt richting het treinstation om hier een trein te pakken richting Kandy. Het uitzicht in de trein is echt prachtig, en tevens is het een zeer goedkope manier van reizen. Na aankomst in Kandy zijn we meteen richting het noorden gegaan, en met een taxi aangekomen in Sigiriya. Hier is een bezoek aan de Lions Rock een echte aanrader! Oke, je betaald er wel wat voor, maar het uitzicht is prachtig (als je rond zonsondergang daar bent).Hierna zijn we met een tuktuk verder gereisd richting Polonaruwa, waar we langs de 'oude stad' zijn gegaan. Het is inderdaad oud, en doordat het op de Werelderfgoedlijst staat betaal je weer de hoofdprijs. Via onze guesthouse eigenaar hebben we een safaritocht geboekt. We werden opgehaald bij het guesthouse, en hebben een prachtige safari gehad waarbij we meermaals olifanten van dichtbij hebben gespot, prachtige vogels gezien, en kwamen tot onze verbazing zelfs een krokodil tegen. Vervolgens zijn we met de bus, wat al een avontuur op zich is, richting het zuiden naar Kandy gegaan. Na een bezoek aan de Tooth Temple en een Kandyshow heb je het hier weel gezien (na 1dag zijn wij dan ook al doorgereisd). Wel werden we door onze tuktuk driver gewezen op een steen in het Kandy Lake waar bij toeval een leguaan en schildpad zaten; je blijft je verbazen in Sri Lanka! Waar we eerst nog richting Ella wilden reizen besloten we toch met de trein richting het strand in het zuiden te gaan. Na een treinreis van 8uur, ja vertraging is heel normaal in Sri Lanka, kwamen we aan in Matare. Het strand was hier echt prachtig en super rustig, op wat Sri Lankezen en enkele toeristen na was hier haast niemand! Bezoek hier zeker de underground temple, het is echt prachtig en hele mooie schilderingen in de tempel en de ondergrondse ervaring is ook uniek! Verder hebben we hier ook gesnorkeld, waarbij we, naast hele mooie vissen, een prachtige schildpad spotten! Vanuit Matare zijn we 's ochtends vroeg om 6u met de tuktuk naar Mirissa gereisd voor een walvissentocht.In mijn optiek echt verschrikkelijk, ik heb twee uur lang last van zeeziekte gehad. Gelukkig was het personeel op de boot wel heel vriendelijk en behulpzaam, maar ik doe dit nooit meer! Vanuit Matare hebben we ook een theeplantage bezocht, toch een must als je in Sri Lanka bent. Hierna zijn we met de bus doorgereisd naar Unawatuna, wederom een echte aanrader! Wat een leuk strandleven vind je hier, leuke tentjes met heerlijke ligbedden, goed eten, lekker cocktails, in 1 woord: genieten! Onze laatste dagen hebben we relaxed doorgebracht hier, wat een ontspannen sfeer & zeer vriendelijke mensen. Waar je in het noorden soms het gevoel hebt afgezet te worden, krijg je hier echt waar voor je geld! Vanuit hier zijn we nog met een tuktuk naar Galle gereden, leuke stad om te bezoeken en paar uur rond te wandelen, maar blij dat wij hier niet hebben overnacht. In Unawatuna vind je ook nog een tempel op de berg, een echte aanrader deze aan het eind van de middag te bezoeken, en hier de zonsondergang mee te pakken! Voor wie zelf rond wil reizen is Sri Lanka uitermate geschikt, iedereen helpt je de weg te vinden! Ook qua budget ligt het aan je zelf wat je uitgeeft, wij hebben er voor gekozen luxe hotels af te wisselen met simpele guesthouses. Na een hard matras, koude douche, en een kakkerlak gespot te hebben (dit was een tip uit de LP), voelt de luxe van een hotel als verdiend. Al zijn de ontbijtjes bij de simpele guesthouses soms beter dan bij menig hotel. Mocht je een koffieliefhebber zijn, jammer maar dat kennen ze in Sri Lanka niet. Het is enkel thee, thee, thee (logisch vanwege de Engelse historie). De koffie die ze je aanbieden wordt ook wel de Sri Lankaanse koffie genoemd, dit smaakte naar aarde, dit probeer je maar 1x. Het fijne aan reizen in Sri Lanka is dat je zelf bepaald hoe je reist, met een wat duurdere, koude (ja de airco staat vol aan) taxi, een goedkopere, hobbeligere tuktukrit, met de zeer goedkope, maar wat gevaarlijkere bus, of waar mogelijk met de trein om optimaal te genieten van het uitzicht. Mocht je nog twijfelen? Ik zeg doen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Matare • Unawatuna beach • Lions Rock

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Smile smile smile:D!”

    Geplaatst 08-01-2017 • gereisd augustus 2016 • 3 weken lang • met familie • individuele rondreis

    Sri Lanka, zoveel verschillende kanten! Natuurlijk staat het voor een groot deel in het teken van cultuur en religie(s). De prachtig tempels en stupa's blijven natuurlijk niet onopgemerkt als je in Sri Lanka verblijft, stuk voor stuk een bijzondere verschijning. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. De natuur in prachtig en ongerept, het eten verrukkelijk! Het enige minpuntje van Sri Lanka vond ik de stranden, deze waren minder mooi als ik had verwacht. Echter is het wel een aanrader om je verblijf in Sri Lanka te combineren met een paar dagen Malediven, waar de stranden natuurlijk ongekend prachtig zijn!

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Sri Lanka reiservaring!

Ben jij onlangs in Sri Lanka geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Sri Lanka essentials

Vlag: Sri Lanka
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 15 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website


PANGEA Travel

PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar. Ook combineerbaar met Dubai en de Malediven.
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

NRV
NRV

9 verschillende privéreizen
Bezoek website

Riksja Sri Lanka
Riksja Sri Lanka

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groeps- én familiereizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
2. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek website

PANGEA Travel
3. PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen


Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka