Gemiddelde beoordeling Sri Lanka


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

8,7

Natuur

9,0

Stranden

8,2

Eten

8,4

Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 91 Sri Lanka ervaringen

Reizen naar Sri Lanka

Met slogans als ’A land like no other’ en ’Wonder of Asia’ probeert de overheid van Sri Lanka de toeristen weer naar dit tropisch eiland in de Indische Oceaan te bewegen. Onder invloed van de burgeroorlog en later de tsunami stortte het toerisme in elkaar. Maar sinds de laatste kopstukken van de Tamiltijgers in 2009 geliquideerd zijn en veel tsunamischade herstelt, is het vredig in Sri Lanka en keren de toeristen langzaamaan terug. Terecht, Sri Lanka is ‘de Parel van de Oriënt’ die barst van het groen en de tropische vegetatie. Sri Lanka biedt cultuur in het noorden, natuur in het midden en bounty-stranden in het zuiden. Bezoek eeuwenoude tempelsteden, beklim de mysterieuze Adam’s Peak en Sigiriya (‘Lion’s Rock’), bereis de groene theevelden per trein en relax op de gouden zandstranden vol palmen aan de west- en zuidkust.

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka

Overnachten in Sri Lanka

Vergelijk alle hotels in Sri Lanka
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Sri Lanka

Culturele Driehoek, Kandy & Lion Rock

Isurumuniya tempel, Anuradhapura

Liggende Boeddha in de Isurumuniya tempel in Anuradhapura.

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, een gebied vol met koningssteden, vulkanen, Boeddhistische tempels, theeplantages en oude paleizen. De Driehoek loopt van Anuradhapura in het noorden en Pollonaruwa in het oosten tot de culturele hoofdstad Kandy in het midden van het land. Tip: klim boven de jungle uit naar eeuwenoude rotsforten. De rots van Sigiriya, ook wel Lion Rock genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Sri Lanka. Liever van het gebaande pad af? Beklim dan de naastgelegen Pidurangala rots, waarmee je uitzicht hebt op Sigiriya.

Strand: Unawatuna, Mirissa en Tangalle

Paalvissers in Koggala

Paalvissers in Koggala.

Cultuur en natuur te over, maar toch komt het leeuwendeel voor een tropische strandvakantie. Massaal strijken toeristen neer op de westkust, met stranden vol betonnen bunkerhotels. Een slimme toerist huurt een chauffeur en rijdt door naar de zuidkust, waar de sfeer ontspannen is en de accommodaties goedkoop. Hoe verder oostwaarts, hoe kleinschaliger en idyllischer. Van het langgerekte hippieoord Hikkaduwa en het gezinsvriendelijke Unawatuna naar het fraaie halfronde baaitje van Mirissa en het fotogenieke, verstopte Goyambokka beach bij Tangalle. Strandplaats hoppen!

Natuur & wildlife: Ella & Nuwara Eliya

Nuwara Eliya theevelden

Theeplantages in Nuwara Eliya.

In het bergachtige binnenland rond Ella en Nuwara Eliya vind je de felgroene theevelden waar Sri Lanka zo bekend om is, maar ook fraaie watervallen en tropisch regenwoud. Vanuit Ella kun je een schitterende (en héél goedkope) treinreis maken naar Kandy, of andersom. De typische Zuidoost-Aziatische zoogdieren als tijgers, hyena’s, wolven en neushoorns komen in Sri Lanka niet voor, maar wel olifanten, waterbuffels en krokodillen, allerlei aapjes en bonte vogels.

Het onontdekte noorden & de oostkust

Surfers in Arugam Bay

Surfers lopen langs Seven Star Rock op Arugam Bay.

De avontuurlijke reiziger bezoekt ook het nog amper bezochte noorden en de noordoostkust van Sri Lanka. Het was hier waar de burgeroorlog zich met name afspeelde. Tamiltijgers streden er tegen de regeringstroepen voor een eigenlijk onafhankelijke staat. De strijd kwam in 2009 tot een einde en het noorden en oosten is nu veilig om te bezoeken. Je vindt er nog veel oorlogsverhalen en restanten, maar ook ongerepte lagunes, prachtige lege stranden (vooral rond Trincomalee, met Nilaveli en Uppuveli ) en de fascinerende stad Jaffna, het culturele centrum van de Tamils (hindoes) in Sri Lanka. Helemaal in het zuidoosten ligt het relaxte surfersplaatsje Arugam Bay.

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Sri Lanka artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Sri Lanka

Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen

91 Sri Lanka reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 91 Sri Lanka ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,6

    24 landen bezocht
    13 reviews
    6 waarderingen

    “Cultuur, strand en lekker eten”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd september 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    In Kandy kun je leuk 2 dagen rondkijken. Wij hebben hier een tuktuk tour gedaan die ons naar verschillende tempels bracht daarna doorgegaan naar Sigiriya waar je de Sigirya rock kunt beklimmen tip; ga NIET de bekende rots want die is €30,- maar neem de Pidurangala Rock die zit hier tegenover en kost maar €3,-.
    Daarnaast vonden wij de stranden (in september) erg warm.. Ik zou wel Argugam Bay aanradne, een heel relax backpack dorpje. Ik zou niet naar de stranden aan de zuidkust gaan. Hier zijn erg veel toeristen en zijn de stranden erg klein. Het eten is heerlijk in Sri Lanka en dan vooral de gerechten met de 'pannekoekjes' ervoor.
    De treinreis van Ella naar Nuwara Eliya is trouwens een must do!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Ella • Sigiriya • Arugam bay

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    55 landen bezocht
    27 reviews
    8 waarderingen

    “Alles op 1 eiland!”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd juli 2014 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Sri Lanka is van het noord naar zuid in 1 (lange) dag te bereizen en toch is het uitzicht in de ochtend totaal anders dan in de middag. Sri Lanka heeft alles: leuke steden, bergen en bossen, eeuwenoude ruines en tempels, heerlijk eten en altijd een prachtig strand in de buurt (Tropisch, maar ook niet tropisch, maar nog steeds prachtig!). Tel daar de leuke bevolking bij op en je snapt niet dat dit land nog niet zoveel bezocht wordt door toeristen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Polonnaruwa • Galle

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    43 landen bezocht
    3 reviews
    2 waarderingen

    “Super combinatie: cultuur, natuur, heerlijk eten en strand”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd februari 2016 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    De natuur in Sri Lanka is prachtig: ontzettend groen, afwisselend en veel natuurparken met olifanten, luipaarden en ander klein en groot wild in onder andere Habarane en Yala National Park. Sri Lanka heeft me ook verrast met een hele rijke cultuur in Kandy en Sigiriya en supervriendelijke inwoners. Wij hebben in plaats van de trein een tuktuk genomen van Hatton naar Ella; een hele leuke ervaring, waarbij we overal konden stoppen. Ook het eten is heerlijk! Je kan prima een dag van tevoren of op de dag zelf een hotelletje boeken. De laatste paar dagen hebben we heerlijk op het strand gelegen en gesurfd in Hikkaduwa. Wij hadden helaas geen tijd om het iets meer onontdekte noorden te zien, maar dat staat zeker nog op mijn to-do-lijst!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Dambulla Rock tempel • Sigiriya • Yala National Park

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    17 landen bezocht
    14 reviews
    1 waardering

    “Divers land dat alles te bieden heeft”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd juli 2017 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Samen met een vriendin ben ik 4 weken in Sri Lanka gaan backpacken., een land dat geschikt is voor zowel beginners als ervaren backpackers. Het land is ontzettend divers. Het heeft mooie stranden waar je kan snorkelen, duiken, surfen en uitgaan. Natuur die om de 30 kilometer weer een totaal andere vorm heeft aangenomen; van bergen tot jungles, en van tropische gebieden tot theeplantages overal waar je kijken kan. Ook een land met cultuur; prachtige koningssteden uit 1200, en de oorlog waar de gevolgen op emotioneel gebied nog diep ligt bij de mensen. Maar de mensen zijn erg behulpzaam en zullen je altijd helpen met het zoeken van de juiste bus. (wat een beetje een zooitje is, maar dat heeft zijn charmes). Sri Lanka is bovendien erg goedkoop en daarom geschikt voor een low-budget reis.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Ella • Surfen in Arugam Bay • Unawatuna

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    15 landen bezocht
    14 reviews
    18 waarderingen

    “Geweldige reis”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Sri Lanka is een prachtig land! Op eigen houtje zijn we 3 weken door het land rond gegaan, het is erg leuk om de ervaren hoe het is om rond te reizen met de bus en trein. Ella is een erg leuk plaatsje waar je heerlijk kunt rond touren op een scooter en verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken. Zo kun je de Ella rock beklimmen en een mooie waterval bekijken. Daarnaast is Arugam bay zeker de moeite waard om een dagje of 2 te stoppen. Het is een echt surf dorpje, met leuke hostels en in de avond kun je vermaken met verschillende strandfeestjes. Een reis om nooit te vergeten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Ella • Arugam bay • Anuradhapura

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    24 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Een parel”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Sri Lanka is nog niet erg toeristisch en er zijn nog veel plekken waar nog geen tourbussen vol met toeristen langs komen. Sri Lanka is een erg divers land, je kan er zelfstandig rondtrekken, luxere reizen maken maar ook echt backpacken. Een combinatie van deze drie zal voor een onvergetelijke trip zorgen!

    Als je niet te veel geld uit wilt geven aan transport, kan je het beste reizen met de trein. Je kan in de derde klas gaan zitten, maar dan heb je bijna nooit een zitplaats. Voor ongeveer 12 euro zit je in de eerste of tweede klas met gereserveerde stoelen en airco. De deuren staan vaak open waardoor je mooie foto's kunt maken van je omgeving. Vooral de treinreis van Kandy naar Ella is erg bijzonder en zeker de moeite waard om te doen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Ella • Negombo • Kandy

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    1 review
    0 waarderingen

    “mooi erg divers land”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Erg divers maar overzichtelijk land (net zo groot als NL/Belgie samen). Bergen, stranden, soort van heide, olifanten, drukke steden en rustige dorpjes. Kortom een aanrader. Heel prettig reizen ook; de trein gaat niet zo vaak, dus dat moet je een beetje plannen. Maar busjes rijden overal naar toe en taxi's zijn ook niet duur. Aardige mensen en lekker eten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    horton plains • sabaragamuwa • tangala

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    50 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Azie in het klein”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd april 2016 • 2 weken lang • met familie • groepsrondreis

    Het is waar wat ze zeggen: je vindt hier alles van Azie op een relatief klein oppervlak. Tempels van alle gezinde, natuur, stranden, een beetje wildlife, thee velden etc. Wat ik persoonlijk heel fijn vind, is dat het wel wat op India lijkt, maar niet de nadelen (drukte, smerigheid) van India heeft. Het is er veel rustiger en schoner.
    Wij hadden een rondreis via Koning Aap geboekt omdat het ons leuk leek met een groep families te reizen. Helaas voor ons kwamen er geen andere boekingen, dus verviel dat voordeel. Achteraf zag ik hoe makkelijk het is om daar rond te reizen, dus was ik liever zelf gegaan. Nu bleven we soms maar heel erg kort op een plaats, bijvoorbeeld in Nuwara Eliya, daar had ik zeker langer willen blijven.
    Tip is dus om gewoon zelf een prive chauffeur te regelen en je goed te verdiepen in waar je graag wat langer zou willen blijven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Nuwara Eliya • Dambulla • Embilipitiya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    21 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Onvergetelijke, betoverende bestemming”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een geweldig mooi land, met ontzettend lieve mensen, prachtige natuur en een hele bijzondere sfeer. Je hoeft je nergens onveilig te voelen en iedereen is heel blij dat je er bent. Wij zijn zelfstandig gaan reizen en hebben daar geen seconde spijt van gehad. Je kan heel makkelijk een scootertje huren om rond te touren. We hebben met het openbaar vervoer een rondreis van 2 weken gemaakt. Alle hotels vooraf online geboekt en het vervoer ter plekke geregeld. Twee weken was niet te kort maar we hadden zeker langer willen blijven, al was het alleen maar om nog een paar keer die heerlijke curry's te eten. We hebben echt alle kanten van Sri Lanka kunnen zien. Dikke aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Tangalle • Kandy • Ella

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “De parel van het zuiden”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 3 weken lang • met vrienden • individuele rondreis

    We hebben 3 weken door Sri lanka gereisd met een privé gids en chauffeur. Wat een geweldige manier van een land ontdekken is dit! En daarom ook zeker een aanrader. We hebben van alles gezien en gedaan en het is dan ook erg afwisselend! Sla zeker trincomolee niet over, om de dolfijnen en walvissen te kunnen spotten. Maar ook worlds end is prachtig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Worlds end • Galle • Trincomalee

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Sri Lanka reiservaring!

Ben jij onlangs in Sri Lanka geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Sri Lanka essentials

Vlag: Sri Lanka
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 15 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Sri Lanka specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website


PANGEA Travel

PANGEA Travel

Individuele Sri Lanka rondreizen. PANGEA Travel geeft persoonlijk reisadvies en de reizen zijn op maat aanpasbaar. Ook combineerbaar met Dubai en de Malediven.
Bezoek website

Meer Sri Lanka reisorganisaties

NRV
NRV

9 verschillende privéreizen
Bezoek website

Riksja Sri Lanka
Riksja Sri Lanka

Sri Lanka met bouwstenen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groeps- én familiereizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

OutSight
OutSight

Flexibele & betaalbare bouwstenen!
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Alle bezienswaardigheden in Sri Lanka

Vliegtickets naar Sri Lanka


Meer over vliegen naar Sri Lanka

Hotels in Sri Lanka zoeken

Hotels in Sri Lanka zoeken

Boek je rondreis naar Sri Lanka

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
2. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek website

PANGEA Travel
3. PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Sri Lanka rondreizen


Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 506 Meer over vliegen naar Sri Lanka