Gemiddelde beoordeling Japan


Cultuur & bezienswaardigheden

8,7

Gastvrijheid

9,1

Natuur

7,6

Stranden

6,7

Eten

8,4

Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 28 Japan ervaringen

Reizen naar Japan

Onwerkelijke wolkenkrabbers versus eeuwenoude tempels; high-tech elektronica versus samuoeraizwaarden, extravagante mangafreaks versus streng gestileerde geisha’s en karaoke versus keurslijf. Nergens ter wereld gaan traditie en mystiek zo harmonieus samen met technologisch futurisme en extreme subculturen als in Japan. Heel duur is het land allang niet meer. Wel heel superveilig en gemakkelijk te bereizen, zeker hoofdeiland Honshuū. Reis naar Japan en krijg de culture shock van je leven!

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 374 Meer over vliegen naar Japan

Overnachten in Japan

Vergelijk alle hotels in Japan
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Japan

Honshu, Tokyo & Mount Fuji

Kabukicho, Tokyo

Het Red Light District van Tokyo: Kabukicho.

Japan bestaat voor 97% procent uit vier grote eilanden. Van noordoost tot zuidwest: Hokkaido, Honshuū, Shikoku en Kyushu. Het grootste en centrale eiland is het bergachtige Honshuū. Als je maar een paar weken in Japan hebt, is dit het deel om je op te concentreren. In het midden van Honshuū ligt de hoofdstad Tokyo, het logische startpunt van elke Japan-reis. Futuristische wolkenkrabbers, hordes overstekende zakenlieden, extreem geklede jeugd en megastores met de meest bizarre gadgets; Tokyo werkt bevreemdend. ’s Avonds, lopend tussen de waas aan neonlicht en billboards, waan je je in Blade Runner. Tokyo is onderverdeeld in 23 autonome wijken, die elk uit verschillende buurten bestaan. Shibuya en Shinjuku vormen het hypermoderne Tokyo. In trendy Shibuya vind je de winkels waar de hippe, jonge Japanner zijn kleding koopt. Shinjuku is dé zakenwijk vol wolkenkrabbers en billboards; het Japan uit de boekjes. New York heeft één Times Square, Shinjuku wel vijf. Het is een van de drukste wijken ter wereld. Het drukste kruispunt ligt echter in Shibuya. De constante mensenmassa op de diagonale zebrapaden tegenover Shibuya Station is hét ultieme Tokyo-kiekje. Tokyo staat ook bekend om zijn extravagante nachtleven. Van kleine karaokebars, funky disco’s en rockclubs tot red light districten, extravagante striptenten en dure hotelbars op 55-hoog. Een andere ‘must’ is een bezoekje aan Tsukijivismarkt, de grootste ter wereld.

Mount Fuji

Mount Fuji en de Chureito pagode.

Het bekendste berggebied van Japan ligt ten zuidwesten van Tokyo. Verheven boven alles ligt de perfect gevormde vulkaankrater van Mount Fuji, die in de maanden juli en augustus zelf te beklimmen is (goede conditie vereist…). Iets verderop liggen de Japanse Alpen, met het ‘Olympische’ Nagano als uitvalsbasis.

Tip: de Japan Rail Pas

Het beste vervoermiddel voor lange afstanden is de trein. Het netwerk is immens, maar alles rijdt stipt op tijd. Met de beroemde Shinkansen (hogesnelheidslijnen) reis je in no time door het land. Beslis van tevoren welke treinritten je allemaal wilt maken, reken uit wat deze kosten en overweeg dan een Japan Rail Pass. Deze is er in een 7-,14- of 21-daagse variant (respectievelijk € 255,-, € 455,- en € 520,-) en biedt vrij reizen met vrijwel alle treinen, inclusief de Shinkansen. Let op: deze moet je vooraf bestellen. Zie www.japanrailpass.net.

Keizerlijk Kyoto & verder

Gouden Paviljoen, Kyoto

Kinkaku-Ji, het Gouden Paviljoen in Kyoto.

Op tweeënhalf uur treinen van Tokyo ligt Kyoto, de vroegere keizerlijke hoofdstad en hét culturele hart van Japan. Deze mystieke stad vormde de inspiratie voor veel Japanse poëten en is wekelijks het toneel van religieuze festivals. Kyoto bevat honderden schitterende tuinen, parken, boeddhistische tempels en shinto-schrijnen. In de historische wijk Gion, vol sfeervolle houten huisjes en lampions, is het mogelijk om authentieke geisha’s tegen te komen. Ze werken in theehuizen, nog altijd volgens de oude tradities. Kyoto is ook een paradijs voor foodies: de hoeveelheid typisch Japanse specialiteiten overtreft zelfs die van Tokyo.

Iets ten zuiden van Kyoto ligt het rustige Nara, de allereerste echte hoofdstad van Japan en met zijn vele tempels en Boeddhabeelden zeker een dagtrip waard. Ook vlak bij Kyoto: Mount Koya, een heilige berg en kloosterdorp van het Shingon-boeddhisme. Op deze spirituele en mysterieuze plek is het mogelijk te overnachten in een tempel tussen de pelgrims. Een onvergetelijke ervaring. Vanuit Kyoto kun je verder westwaarts gaan naar Osaka, de meest down to earth metropool van Japan, of doorreizen naar Hiroshima, waar ’s werelds eerste atoombom viel.

Alle bezienswaardigheden in Japan

Top 3 Japan specialisten

Japan2Go
Japan2Go

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke groeps -en individuele rondreizen, voor een kleiner budget.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Japan artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Japan

Bekijk de top 10 Japan rondreizen

28 Japan reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,1
Op basis van 28 Japan ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,5

    29 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Ongeëvenaard Japan”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Voor deze reis hebben we alles los geboekt. Onze planning was Tokyo, Osaka, Kyoto, Yudanaka en terug naar Tokyo. Openbaar vervoer is top, wij hadden een JRPass voor 3 weken en wij hebben deze er zeker uitgehaald. Daarnaast hebben we ook veel met bussen en de metro gereisd. Ook een aanrader is om een pocket-wifi te huren. Hiermee heb je overal op 4 apparaten wifi. Zeker handig onderweg als je googlemaps nodig hebt!
    Japan is super schoon (nog meer dan Singapore) zeer gestructureerd dus heel prettig om te reizen, goed openbaar vervoer en met Engels is het overal wel goed te doen, zo niet kom je met google translate een heel eind! Het weer is wel een puntje, de ene dag heel warm en zonnig, de dag erna weer veel regen dus de paraplu mag mee in oktober.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Tokyo • Miyajima (eiland bij Hiroshima) • Kyoto

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    47 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Bijzonder Japan!”

    Geplaatst 28-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2017 • alleen • zelfstandig

    Zeker 1 van mijn meest favoriete landen van Azie. De mensen zijn er superaardig, alles is heel erg goed geregeld. Japan heeft naast mega steden als Tokyo & Kyoto, ook hele mooie stukken natuur, zoals bijv. rondom Mount Fuiji. De cultuur en het verleden van Japan is indrukwekkend en voel je overal terug. Ben je in Tokyo ga dan ook zeker op zoek naar speciale thema restaurants, echt een hele leuke ervaring.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Tokyo • Kyoto • Shibuya

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    27 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Dit bijzondere, prachtige land geeft zoveel terug”

    Geplaatst 14-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2016 • alleen • zelfstandig

    Japan is te groot voor de mensen! Hier is zoveel te zien en te doen!
    Voor wie houdt van cultuur kan ik Kyoto van harte aanraden. Een bezoek van vier dagen is prima om alles te voet te bezoeken, de vele tempels en tuinen zijn vanzelfsprekend in maand april, wanneer de bloesem bloeit, het mooiste. Hier komt men tot rust, zijn er nog steeds verborgen tuinen open voor bezoekers, en zelf was ik hier in de nog wat frisse maand maart en liep ik soms in mijn eentje langs tempels en paden door tuinen.

    Het Kyoto centraal station is een moden gebouw, maar laat je bij aankomst niet afschrikken door de wat grauwe omgeving, want de mooie kant van de stad bevindt zich voornamelijk aan de rand van deze voormalige oude hoofdstad! Een aanrader is de Philosopher’s walk, waar men langs de bomen en het water tot rust komt op een oude wandelroute, of een bezoek aan de geisha wijk Gion. Geisha’s heb ik nauwelijks gezien, echter wel mooie straatjes, Maiko’s (leerling Geisha’s) of gewoonweg toeristen die realistisch waren opgemaakt als Geisha’s. Mocht je er één zien, bedenk dan dit dit nog steeds iemand haar werk is en vraag dan ook vriendelijk of je een foto mag maken als je dat zou willen, dan zal dit vaak geen enkel probleem zijn.
    Hoogtepunt van Kyoto vond ik het Higashiyama District met haar eeuwenoude huisjes en leuke straatjes en winkeltjes!

    Wat betreft Osaka was ik wat minder enthousiast: de stad had voor mijn gevoel minder te bieden qua bezienswaardigheden en ik had de hoogtepunten in één dag gezien. Het is echter een prima stad om door te reizen naar de stad Nara, waar men oude tempels en het hertenpark kan bezoeken. Eén dag voor deze stad is voldoende en mag wanneer je genoeg tijd hebt niet ontbreken, hoewel ik Kyoto mooier vond.

    Ook goed te bezoeken vanuit Osaka is de berg Koyasan. Bovenop de berg vindt men een tempelgebied, en dit is bijzonder mysterieus. Hier loop je door de bossen langs herdenkingsstenen (het klinkt naar maar het was er prachtig) en langs verschillende tempels. Toen ik er was, was het wat regenachtig en mistig maar dit maakte het alleen nog maar sprookjesachtiger! Het is wel minstens twee treinen, een kabeltrein en een busrit hier naartoe vanuit Osaka, dus vertrek op tijd of boek een Boeddhistische ‘temple stay’ wat volgens de reisgidsen ook een aanrader moet zijn. Zelf koos ik voor één dag en hier had ik het genoegen een Japanse vrouw te hebben ontmoet die toendertijd na enkele weken zou beginnen als gids en mij graag een persoonlijke rondleiding wilde geven om te oefenen. Dit was mijn geluksdag en wederom het bewijs dat de Japanners naar mijn mening behoren tot een zeer vriendelijk en beleefd volk!

    Ook een aanrader voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Nagano Prefecture. Men kan een verblijf boeken waar je maar zou willen, maar Matsumoto is een prima stad waar men een dagdeel kan spenderen aan het bezoeken van Matsumoto castle en andere bezienswaardigheden. Maar de voornaamste reden om hier te verblijven is omdat vanuit hier ‘Kiso Valley’ goed te bereiken is per trein en bus!

    Kiso Valley is een prachtig gebied met eeuwenoude ‘post towns.’
    De wandelroute tussen Tsumago en Magome (zie mijn foto’s bij dit verslag of de Nagano bestemmingsreview op mijn profiel) is een enorme aanrader, de dorpjes doen oud en knus aan en zijn prachtig om te zien. Op de andere dag heb ik onder andere een paar uur besteed aan het bezoeken van het dorpje Narai en dit kan ik iedereen die houdt van de oude houten Japanse bouwstijl aanraden!

    Daarnaast mag de hoofdstad Tokyo natuurlijk niet ontbreken. De stad is enorm, echter is een dag of vier voldoende om de hoogtepunten te bekijken. Geniet van gewoon ‘mensen kijken’ bij het beroemde oversteekpunt in Shibuya of van de manga en neonverlichting in de elektronische wijk Akihabara, één van mijn hoogtepunten van de stad. Het metronetwerk is de grootste ter wereld, en hoe gek het ook klinkt, het went en is effectief! Overigens is Kamakura, een stadje vlakbij Tokyo, ideaal voor mensen die behoefte hebben aan iets anders dan moderne gebouwen. Hier vindt men namelijk een prachtig en enorm Buddha beeld en vele tempels.

    Tijdens een verblijf in Tokyo is het slapen in een capsulehotel stiekem een gaaf onderdeel van je verblijf en vaak een goedkoper alternatief. Op sommige foto’s zien ze er wat claustrofobisch en kil uit en van tevoren had ik nooit gedacht het te doen. Ik heb stiekem vals gespeeld want de capsule hotels waarin ik verbleef hadden geen glazen deurtjes maar gewoon gordijntjes of een rolgordijntje en gek genoeg voelde dit prettiger, een aanrader voor beginners dus! Er zijn tegenwoordig genoeg hippe en sfeervolle capsulehotels die dit soort verblijven aanbieden.

    Overigens is het aanschaffen van een Japan Rail Pass aan te raden voor iedereen die naast Tokyo nog andere steden wenst te bezoeken. Dit kan alleen van tevoren in Nedeland worden gedaan en is in Japan zelf niet mogelijk! Je hebt je geld er zo uit gehaald, maar houd er wel rekening mee dat deze niet altijd toegang geeft tot álle treinlijnen of metrolijnen. Desondanks is de pas nog steeds voordelig voor hen die vaker dan twee keer een lange treinreis gaan maken. Daarnaast biedt hij gratis toegang tot de Yamanote Line, een treinlijn welke in een cirkel door de stad Tokyo loopt en je naar verschillende bekende stations brengt. Vanaf deze stations kan je dan eventueel weer de betaalde metro pakken naar een andere bestemming.

    Japan heb ik ervaren als een veilig land. Ik had nergens het idee mijn telefoon e.d. goed te moeten verstoppen en ook de cijfers geven aan dat Japan een veilig land is. Dit is ontspannen reizen! De bewoners zijn naar mijn mening vriendelijk (volgens sommige mensen ietwat gemaakt) en groeten iedereen standaard bij binnenkomst en bij vertrek (één keer stond ik in een supermarkt wat fruit uit te zoeken toen een vakkenvuller me uit het niets vrolijk groette, dat zie je in Nederland niet vaak!). Het Engels is beperkt maar zeker in de grote steden staat op veel borden genoeg in het Engels aangegeven en is er altijd wel een toeristenkantoortje te vinden met Engelssprekend personeel. Het land is prijzig maar niet overdreven duur voor iemand met gemiddelde reiswensen (op fruit na, soms 15 euro voor een tros druiven!)
    Fooi geven heeft geen zin en wordt sterk afgeraden: medewerkers zullen achter je aan rennen omdat ze denken dat je je geld vergeten bent. Medewerkers willen niet de indruk wekken niet tevreden te zijn met het salaris van hun werkgever door geld aan te nemen. Toen ik eens wat wisselgeld was vergeten bij een broodjeszaak kwam de kassamedewerkster mij letterlijk achterna gerend met mijn geld.

    Japan is dus in één woord: magisch!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Kyoto • Kiso Valley • Koyasan

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Een compleet ander eerste wereldland als alle andere”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Het meest indrukwekkendst vond ik Hiroshima. Echt heel bijzonder. Ik als Europeaan had werkelijk geen idee van de omvang van die aanval/ramp. Tempels in overvloed, ook veel verschillen daarin. Tempel- of kasteelmoe ben je niet snel daardoor. Tokyo vond ik, in vergelijking met de rest van Japan en afgezet tegen andere metropolen ter wereld erg tegenvallen. We waren met onze twee kleine kindjes en soms was de starrigheid van de Japanners wel wat lastig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Hiroshima • Himeji • Kyoto

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 3
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    27 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Modern, beleefd en netjes Japan: een fantastische ervaring”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd juli 2014 • 3 weken lang • met vrienden • groepsrondreis

    Met een studiereis ben ik drie weken door Japan getrokken van Tokio via Kyoto en Osaka naar Hiroshima.
    Japan is vreemd, modern en ongelooflijk interessant. De cultuur is echt heel anders dan wij gewend zijn en alleen al het dagelijks leven observeren maakt de reis de moeite waard. Japanners zijn enorm beleefd (ze rennen voor je naar het magazijn bijvoorbeeld als iets niet in de schap lig in het supermarkt, en daarna zeggen ze nog 10x sorry) en het is het veiligste land waar ik ooit geweest ben (Je kunt midden op straat in slaap vallen (alcohol...) met je tas en waardevolle spullen naast je, en als je bijkomt ligt alles er nog). Het enige nadeel aan Japan is dat de prijzen relatief duur zijn. Eten, overnachtingen, etc., het is allemaal een stuk duurder dan andere Aziatische landen. En ook treintickets zijn erg duur (wel heel snel), een goed alternatief daarvoor is de nachtbus. De reis in Japan is makkelijk te plannen, want alles gaat op tijd en is goed geregeld. Alleen de taalbarrière kan soms een beetje lastig zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Mount Fuji • Kyoto • Tokio

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    26 landen bezocht
    32 reviews
    6 waarderingen

    “Bijzonder Azië, traditioneel & modern”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd april 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Japan oh Japan..

    Waar moet ik beginnen ,misschien bij de hypermoderne wc's waar je uren op kunt blijven zitten tot je alle knopjes geprobeerd hebt of bij je lieve mensen die altijd voor de toeristen en elkaar klaarstaan.

    Of misschien wel bij het feit dat ik ondanks alle mooie herinneringen en ervaringen nogsteeds geen klik heb met het land. Vraag iemand naar Japan en je kunt uren kletsen. Mensen hebben hoge verwachtingen en alles voelt bekend. Wij gingen deze rondreis ook in met het idee om dit land goed te leren kennen, het land wat ik zelf ook ken van de enorme geschiedenis zowel in de wereldoorlogen als in Azië zelf. Een cultuur die zo bijzonder en onafhankelijk is ontwikkeld ten opzichte van andere landen in Azië.

    Toch laat Japan zich niet makkelijk ontwapenen en was het moeilijk om als reiziger iets authentieks te ervaren.

    Japan is een duur land hoorde ik regelmatig maar door de prijs van de hotels en tickets moet je je niet laten afschrikken, in Japan zijn de boodschappen een stuk goedkoper ook uit eten gaan is enorm betaalbaar.
    In tokio's grootste dierentuin kijk je al voor €4 naar de lieve Panda's en ontelbare andere dieren.

    In Japan reis je het beste per trein en dit abonnement kun je het beste al vanuit Nederland kopen. Dit is duur zeker, maar je krijgt er geen spijt van want deze manier van reizen is in Japan al een ervaring op zich. Je reist razendsnel van a naar b zonder ook maar een seconde vertraging.

    Wij vlogen van Amsterdam naar Fukuoka een stad om snel weer van door te reizen via hiroshima en Nagasaki waar je stil kunt staan bij het enorme leed van de atoombommen en vanuit waar je door kunt naar de warmwater bronnen en geisters in Beppu en vulkaan in Aso

    Na een drukke eerste week waren we in kyoto, neem je tijd voor deze stad niet alleen omdat er zoveel te zien is, maar juist vooral ook omdat je moeite moet blijven doen om de onontdekte plekken van deze stad te vinden of om te ervaren waarom je nu eigenlijk naar Japan wou.

    De absolute tip is om in kyoto een fiets te huren het is zoveel leuker om de tempels per fiets te bereiken en dan op de daarvoor bestemde fiets parkeer plekken te parkeren met echte fiets bewaking en al die kleine dingen die Japan dan weer Japan maken

    Vooral ook om stiekem te verdwalen en juist die 5, 6 of 7e tempel en z'n hele toeristen stroom over te slaan en eens een 'gewone wijk' in te fietsen daar waar de kinderen de straat op rennen om naar je te zwaaien en je het lekkerste eten vind en je even alleen in Japan waant, het Japan wat je vaker hoopt te vinden.
    'S avonds moet je in de wijk Gion zijn om een glimp van een geisha of maiko op te vangen, hou je camera gereed als je door de smalle straatjes loopt want ze verdwijnen even plotseling als dat ze verschijnen.
    Als je in kyoto bent moet je zeker naar Nara een dag, daar vind je eeuwenoude tempels en overal tamme herten je camera maakt overuren!

    De laatste week waren wij in Tokio waar je zo gek en normaal kunt doen als je maar wilt, sla de vismarkt zeker niet over, sta vroeg op en verbaas je over de levendige handel en ontbijt achteraf met de beste sushi die je ooit zult eten.

    Geef Japan de tijd verwacht niet teveel van de 'bezienswaardigheden' accepteer de hordes toeristen en het feit dat alles nieuw en gerenoveerd is.
    Geniet alleen maar meer van de mensen de vriendelijkheid en het feit dat je toch wel op een apart stukje Azië bent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Nara • Kyoto  • Tokio

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 5
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    35 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Elke dag weer een verrassing”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Redelijk onverwacht en op zeer korte termijn zat ik ineens in Japan. Na vier weken zat ik met tranen in mijn ogen in het vliegtuig naar mijn volgende avontuur. Wat heeft Japan mij verrast! De mensen, het eten, de hygiene, briljante openbaar vervoer, de hostels en de geschiedenis. Iedereen zei tegen mij, maar Japan is te duur voor backpackers. Dat viel reuze mee. Capsule hostels zijn een zeer betaalbare optie en hostel zijn perfect. Zelfs gezinnen en volwassenen gebruiken hostels. Dus niet alleen backpackers. De Capsules worden ook wel door zakenmensen gebruikt.
    Must: koop vanuit NL de JR rail pass. Ik heb daardoor ipv 900 euro aan treintickets de helft kunnen uitsparen :) JR pass koste 445 euro.
    De bullettrain (shinkansen) is duur, maar een feestje met de pass. De app Hyperdia is erg handig in het openbaar vervoer.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Kamakura • Beppu • Miyajima (eiland bij Hiroshima)

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Ervaar Japan, cultuur, historie, het leven in;”

    Geplaatst 23-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Sawadee

    Neem een JR railpass en reis door heel het land, bezoek alle uithoeken met deze JRpass,
    Prima land waar alles super goed geregeld is.
    bezoek de bezienswaardigheden en doe The free Guide city tours waarvan je meer achtergrondinfo opdoet
    over de streek/stad/land.
    Nette toillet faciliteiten, een veilig land. de bevolking is erg behulpzaam

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Mt. Fuji • Hiroshima • Kyoto

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    25 landen bezocht
    3 reviews
    2 waarderingen

    “Treinreis door Japan”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd april 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Drie weken Japan met de trein. De JP pass was een uitkomst, hiermee kun je onbeperkt met bijna alle grote treintrajecten rijden. Als je zeker wilt zijn van een stoel mag je gratis een stoel reserveren. Japan zelf is groot! We hebben maar een fractie kunnen zien en vaak zien steden er hetzelfde uit. Drie weken was voor ons dan ook te lang. Veel hetzelfde, hoe gaaf het ook is om een keer te zien. Zelfde bouwstijl, zelfde winkels, veel gelijk soorten tempels, in elke stad het kasteel. De Fuji en Aso vulkanen waren echt het hoogte punt, prachtig! Mount Aso is niet per trein bereikbaar, omdat deze nog niet gerestaureert was na de laatste uitbarsting, maar je kunt gewoon verder reizen met de bus. Japaners zijn zeer vriendelijk, nieuwsgierig en hebben bijzondere hobby's die het observeren waard zijn. Wij hadden geluk om de Kersenbloesem te ervaren, prachtig! Bonuspunten voor alle avonturen met diverse toiletten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Mount Fuji • Mount Aso • Mount Koya

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Vriendelijkheid, drukte en diversiteit”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd december 2014 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik heb 4 weken door japan gereisd met de bullet trein mee geweest, universal studios bezocht mount fuji gezien en mijn ogen uit gekeken in tokyo.
    Echt waar geen enkele dag was hetzelfze. Neem wat meer tijd jn tokyo om alles in je op te nemen deze stad is gigantisch en het is er altijd druk! Als je er van hou ga dan ook zeker langs universal studios en disneyland!
    Naar jaan gaan was voor mij een jeugd droom die uitkwam

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Namba • Tokyo • Hokaido

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Japan reiservaring!

Ben jij onlangs in Japan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Japan essentials

Vlag: Japan
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 800
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. BMR

Top 3 Japan specialisten

Japan2Go

Japan2Go

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Japan staat bekend als een duur reisland, maar Shoestring biedt enkele strak geprijsde rondreizen aan vanaf €1599.
Bezoek website

Meer Japan reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX

Groepsrondreis Japan.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk Japan.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Travelbird
Travelbird

Stedenreis Japan.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurreis Japan.
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Groepsrondreis.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Vliegtickets naar Japan


Meer over vliegen naar Japan

Hotels in Japan zoeken

Hotels in Japan zoeken

Boek je rondreis naar Japan

Japan2Go
1. Japan2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps en individueel.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

Japan 'on a budget'.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Japan rondreizen


Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 374 Meer over vliegen naar Japan