Gemiddelde beoordeling Japan


Cultuur & bezienswaardigheden

8,6

Gastvrijheid

9,1

Natuur

7,8

Stranden

7,4

Eten

8,5

Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 18 Japan ervaringen

Reizen naar Japan

Onwerkelijke wolkenkrabbers versus eeuwenoude tempels; high-tech elektronica versus samuoeraizwaarden, extravagante mangafreaks versus streng gestileerde geisha’s en karaoke versus keurslijf. Nergens ter wereld gaan traditie en mystiek zo harmonieus samen met technologisch futurisme en extreme subculturen als in Japan. Heel duur is het land allang niet meer. Wel heel superveilig en gemakkelijk te bereizen, zeker hoofdeiland Honshuū. Reis naar Japan en krijg de culture shock van je leven!

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 374 Meer over vliegen naar Japan

Overnachten in Japan

Vergelijk alle hotels in Japan
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Japan

Honshu, Tokyo & Mount Fuji

Kabukicho, Tokyo

Het Red Light District van Tokyo: Kabukicho.

Japan bestaat voor 97% procent uit vier grote eilanden. Van noordoost tot zuidwest: Hokkaido, Honshuū, Shikoku en Kyushu. Het grootste en centrale eiland is het bergachtige Honshuū. Als je maar een paar weken in Japan hebt, is dit het deel om je op te concentreren. In het midden van Honshuū ligt de hoofdstad Tokyo, het logische startpunt van elke Japan-reis. Futuristische wolkenkrabbers, hordes overstekende zakenlieden, extreem geklede jeugd en megastores met de meest bizarre gadgets; Tokyo werkt bevreemdend. ’s Avonds, lopend tussen de waas aan neonlicht en billboards, waan je je in Blade Runner. Tokyo is onderverdeeld in 23 autonome wijken, die elk uit verschillende buurten bestaan. Shibuya en Shinjuku vormen het hypermoderne Tokyo. In trendy Shibuya vind je de winkels waar de hippe, jonge Japanner zijn kleding koopt. Shinjuku is dé zakenwijk vol wolkenkrabbers en billboards; het Japan uit de boekjes. New York heeft één Times Square, Shinjuku wel vijf. Het is een van de drukste wijken ter wereld. Het drukste kruispunt ligt echter in Shibuya. De constante mensenmassa op de diagonale zebrapaden tegenover Shibuya Station is hét ultieme Tokyo-kiekje. Tokyo staat ook bekend om zijn extravagante nachtleven. Van kleine karaokebars, funky disco’s en rockclubs tot red light districten, extravagante striptenten en dure hotelbars op 55-hoog. Een andere ‘must’ is een bezoekje aan Tsukijivismarkt, de grootste ter wereld.

Mount Fuji

Mount Fuji en de Chureito pagode.

Het bekendste berggebied van Japan ligt ten zuidwesten van Tokyo. Verheven boven alles ligt de perfect gevormde vulkaankrater van Mount Fuji, die in de maanden juli en augustus zelf te beklimmen is (goede conditie vereist…). Iets verderop liggen de Japanse Alpen, met het ‘Olympische’ Nagano als uitvalsbasis.

Tip: de Japan Rail Pas

Het beste vervoermiddel voor lange afstanden is de trein. Het netwerk is immens, maar alles rijdt stipt op tijd. Met de beroemde Shinkansen (hogesnelheidslijnen) reis je in no time door het land. Beslis van tevoren welke treinritten je allemaal wilt maken, reken uit wat deze kosten en overweeg dan een Japan Rail Pass. Deze is er in een 7-,14- of 21-daagse variant (respectievelijk € 255,-, € 455,- en € 520,-) en biedt vrij reizen met vrijwel alle treinen, inclusief de Shinkansen. Let op: deze moet je vooraf bestellen. Zie www.japanrailpass.net.

Keizerlijk Kyoto & verder

Gouden Paviljoen, Kyoto

Kinkaku-Ji, het Gouden Paviljoen in Kyoto.

Op tweeënhalf uur treinen van Tokyo ligt Kyoto, de vroegere keizerlijke hoofdstad en hét culturele hart van Japan. Deze mystieke stad vormde de inspiratie voor veel Japanse poëten en is wekelijks het toneel van religieuze festivals. Kyoto bevat honderden schitterende tuinen, parken, boeddhistische tempels en shinto-schrijnen. In de historische wijk Gion, vol sfeervolle houten huisjes en lampions, is het mogelijk om authentieke geisha’s tegen te komen. Ze werken in theehuizen, nog altijd volgens de oude tradities. Kyoto is ook een paradijs voor foodies: de hoeveelheid typisch Japanse specialiteiten overtreft zelfs die van Tokyo.

Iets ten zuiden van Kyoto ligt het rustige Nara, de allereerste echte hoofdstad van Japan en met zijn vele tempels en Boeddhabeelden zeker een dagtrip waard. Ook vlak bij Kyoto: Mount Koya, een heilige berg en kloosterdorp van het Shingon-boeddhisme. Op deze spirituele en mysterieuze plek is het mogelijk te overnachten in een tempel tussen de pelgrims. Een onvergetelijke ervaring. Vanuit Kyoto kun je verder westwaarts gaan naar Osaka, de meest down to earth metropool van Japan, of doorreizen naar Hiroshima, waar ’s werelds eerste atoombom viel.

Alle bezienswaardigheden in Japan

Top 3 Japan specialisten

Japan2Go
Japan2Go

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke groeps -en individuele rondreizen, voor een kleiner budget.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Japan artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Japan

Bekijk de top 10 Japan rondreizen

18 Japan reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,3
Op basis van 18 Japan ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    24 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Fukuoka (eens wat anders dan de bekende steden!)”

    Geplaatst 24-03-2017, gereisd in maart 2015, 3 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

    Ga eens naar Fukuoka i.p.v. alle andere bekende steden van Japan. Het is een prachtige stad en een mooie manier om (relatief rustig) kennis te maken met Japan. De parken en de natuur is prachtig. Je komt echt tot rust in de Japanse tuinen. Neem een gids die je rond kan rijden en jou verschillende hoogtepunten kan laten zien.

    Verbaas je over het in onze ogen soms gekke Japan (zoals het typische Japanse toilet of de rustgevende geluiden van vogeltjes op de hotelkamer waar wij pas op dag 5 achter kwamen dat het een bandje was en niet kwam van buiten.... ook niet zo gek midden in de stad!)

    Bereid je voor op veel verse vis, anders dan we in Nederland gewend zijn. De sushi is ook nauwelijks te vergelijken met de Nederlandse sushi zoals we die hier kennen. Het was zelfs nog lastig om een echt sushi restaurant te vinden, maar eenmaal gevonden waren we verkocht! Het was geweldig om aan de lopende band alle sushi's voorbij te zien komen. Het werkt ook weer iets anders dan in Nederland, maar met handen en voetenwerk kom je er wel!

    Houdt je van avontuur en ben je geen moeilijke eter, ga dan naar Japan en je zult je verbazen! Geweldig! Zeker aan aanrader.

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,5

    60 landen bezocht
    30 reviews
    0 waarderingen

    “Een land van contrasten”

    Geplaatst 21-03-2017, gereisd in mei 2015, 1 week lang, bezocht met partner, groepsrondreis

    ALGEMENE BEOORDELING:
    Een reis die waar geeft voor zijn geld. Maar geen aanrader voor diegene die nog niet veel gereisd hebben. Geen echte hoogtepunten en te veel shopping.
    Daarbij een afrader voor rokers. Roken is hier asociaal en rokers worden dan ook overal verbannen. In alle openbare gelegenheden, maar ook in open lucht is roken verboden en alleen toegelaten op de daarvoor voorziene plaatsen.
    Mijn eigen beoordeling voor bezienswaardigheden slechts een 5/10, maar voor gezelligheid een 7/10.

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 5
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Slapen in een tempel”

    Geplaatst 20-02-2017, gereisd in oktober 2016, 4 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    We hebben geslapen in koyasan. Bergen vlakbij Kyoto. Prachtige route er naar toe. Plaats met alleen maar tempels, je ziet geen gewone huizen of hotels. Je slaapt dus altijd in een tempel. In de avond kan je een nachtwandeling maken met Monnik over de grootse begraafplaats van Japan. Was een Geweldige ervaring

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Kyoto  • Kyushu  • Nikko

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Geweldige treinreis door Japan! ”

    Geplaatst 18-02-2017, gereisd in oktober 2017, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Japan is een geweldig land on doorheen te reizen. Van moderne steden zoals Tokyo tot traditioneel in Kyoto. Heerlijk ontspannen in warmwaterbronnen in Hakone. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ze spreken geen Engels maar willen je overal mee helpen. Het is een echte aanrader om naar toe te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Kyoto • Nikko • Miyajima (eiland bij Hiroshima)

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Land met ontelbaar veel mogelijkheden en vriendelijke mensen ”

    Geplaatst 03-01-2017, gereisd in januari 2016, 4 weken lang, bezocht met partner

    Japan kent van alles. In het noorden vind je sneeuw, maar jn het midden kun je lekker zonnen op het strand. Er is voor iedereen wat te bekijken, van verschrikkelijk veel shopping malls, tot aan ongerepte natuur en van tempels tot aan anime wijken. Het eten is heerlijk, maar voor de Nederlanders onder ons nog wel lastig uit te zoeken wat wat is. Bestel bij een buffet een keer van alles en je weet wat je wel en niet lust. Tip: wagyu ramen in Kinza (Ginza lijn, uitstappen bij Ginza A13). Daarnaast zijn de Japanners altijd vriendelijk en willen ze je altijd helpen. Ik stond een keer verdwaald op het station te kijken en ze komen meteen vragen of ze je ergens mee kunnen helpen. In tijden van nare gebeurtenissen in de wereld voel ik mij in Japan veilig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Odaiba, Tokyo • Fukuoka • Nara

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    1 review
    0 waarderingen

    “Een paar jaar in Tokio”

    Geplaatst 02-06-2016, gereisd in april 2015, langer dan een maand, bezocht met familie, zelfstandig

    Sinds het voorjaar van 2015 woon ik met mijn man en twee jonge dochtertjes in Tokio. Mijn man kreeg de mogelijkheid om hier 3 jaar te werken. Van tevoren hadden we eigenlijk geen idee waar we aan begonnen en hoe Japan zou zijn, maar hoe langer we hier wonen, hoe meer we van het land gaan houden. Ja, Tokio is een énorm grote metropool, maar ook een vriendelijke, schone en aangename stad. Je zult versteld staan hoe rustig en stil Tokio op veel plekken is. Japanners zijn vriendelijk en respectvol en altijd bereid om te helpen.

    Ondertussen hebben we hier natuurlijk al veel kunnen bekijken en we ontdekken iedere keer weer nieuwe dingen. Wat ik absoluut aanraad aan toeristen is Meiji-Jingu, een groot tempelcomplex omgeven door een bos, midden in Tokio. Er zijn vaak traditionele bruiloften. Shinjuku-Gyoen, een park in de wijk Shinjuku is prachtig in elk seizoen. In het theehuis in de Japanse tuin kun je met uitzicht op het park een kopje traditionele thee drinken met 'wagashi', Japanse zoetigheid. Vanaf Odaiba, een kunstmatig eiland in de baai van Tokio, heb je een weids uitzicht over de skyline van de stad. Je kunt hier komen via een leuk tochtje met een boot of met een automatisch bestuurde monorail trein. Op het eiland zelf is ook vanalles te beleven en er zijn regelmatig festivals.

    Los van de grote attracties, heeft Tokio ook gezellige kleine straatjes, bijzondere restaurants en talloze festivals die de moeite waard zijn. Je kunt hier unieke dingen beleven. Zo had ik nooit gedacht dat een bezoek aan een 'Sumo' toernooi zó leuk zou zijn. En een traditioneel Japanse 'Kabuki' voorstelling in de wijk Ginza is ook een hele ervaring. Als je er tijd voor hebt, is het heerlijk relaxen in een 'onsen' (Japanse spa). En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele uitstapjes die je kunt maken naar bijvoorbeeld Hakone (natuurgebied met veel onsen en uitzicht op Mount Fuji), Kamakura (grote Buddha en veel tempels) of Nikko (veel tempels en prachtige natuur). Tokio heeft zo ontzettend veel te bieden, we hebben er nog lang geen genoeg van!

    Laatst heb ik voor familie die ons kort kwam bezoeken vijf dagen helemaal volgepland. Ze hebben enorm genoten van de grote attracties maar ook van de onbekendere plekken in Tokio. We hebben lekker gegeten in een Japans izakaya restaurant, een 'Skyrestaurant' op de 46ste verdieping met waanzinnig uitzicht en in het Ninjarestaurant in Akasaka. Zo hebben ze in een paar dagen toch heel veel kunnen zien van de stad. En... ze willen nog een keer terugkomen!

    Omdat het zo leuk is om onze ontdekkingen te delen met andere mensen, heb ik samen met een Nederlandse vriendin in Tokio een klein reisbureautje opgezet. We maken dagprogramma's en doen boekingen voor restaurants en theeceremonies. Ook regelen we bijvoorbeeld kaartjes voor Sumo wedstrijden en Kabuki theater. Onze website: ontdektokio.wordpress.com.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Meiji-Jingu • Shinjuku Gyoen • Odaiba

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    0 reviews
    0 waarderingen

    “japan”

    Geplaatst 11-04-2016, gereisd in maart 2016, 2 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Nara, klein rustig dorpje. Met als hoogtepunt het Nara Park. Hier veel cherryblossem in maart dan. Ook loppen er herten rond. Deze zijn vriendelijk. Oa de grootste houte tempel vind je hier.

    Kyto leuke town veel te doen oa bamboe bos , veel goede geusthouse en eten. Sushi vind je overal. Ook hier veel natuur en mooie dingen om te zien.

    Osaka, boek optijd je verblijf kan nog al lastig zijn. Tip probeer de capsule hotel eens. Echte town is het veel mensen een verkeer. Erg veel te doen en overal muziek lichtreclame. Weinig rust te vinden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    nara  • Kyoto • Osaka

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Een geweldige ervaring!”

    Geplaatst 31-03-2016, gereisd in augustus 2015, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Japan heeft een prachtige oude cultuur en mooie gebouwen en tempels. Ook de natuur is veelzijdig van rijstvelden tot bergen en bamboebos tot prachtige gecultiveerde tuinen. Zelfs de aapjes in de warmwaterbronnen zijn ondanks het toerisme erg leuk. Japanse mensen zijn heel gastvrij en schoon en het eten vooral sushi is erg lekker, wij hebben iedere dag sushi gegeten vooral in de kleine achteraf restaurantjes erg lekker. We zijn ook naar Okinawa geweest en hebben daar gedoken op prachtige plaatsen, mooie grotten en vissen, veel clownvisjes in de anemonen. Mooie en rustige stranden als je wat verder weg gaat.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Okinawa • Mount Fuji • Beppu

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    44 landen bezocht
    9 reviews
    2 waarderingen

    “Japan in 9 dagen! ”

    Geplaatst 20-02-2016, gereisd in oktober 2015, 1 week lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Tokyo, Kyoto, Nara en Osaka in 9 dagen? Het is een druk schema, maar het is te doen! Als je Japan wilt bezoeken maar niet meer vakantiedagen kunt opnemen, is dit een optie. Wij hebben in oktober 9 overnachtingen in Japan gehad.

    Japan is zo bijzonder omdat het totaal anders is dan onze wereld. Er zijn weinig westerse toeristen, en de verlegen Japanners spreken amper Engels. De weg vragen op onze directe Hollandse manier is dus geen goed idee: dan schrikken ze zich dood. Het beste is om een jong iemand wat te vragen (want grotere kans basisbeheersing Engels) nádat je voorzichtig oogcontact hebt gemaakt.
    Het meest geweldige van Japan vind ik het vanzelfsprekende respect voor andermans eigendommen. In een eethuisje 'reserveert' een Japanner een tafel door zijn tas erop te leggen, met alles erin: laptop, telefoon etc. Vervolgens gaat hij in de rij staan om eten te bestellen, vaak met geen uitzicht op zijn spullen. Moet je naar de wc? Die tas met portemonnee, laptop en telefoon blijft gewoon liggen. Alles ligt voor het grijpen, maar niemand grijpt. Vernielingen van bushokjes, afval op straat gooien? Niet gezien. Japan is een voorbeeld voor de hele wereld op dit gebied. Was het maar overal zo!
    Het minst leuke van Japan vond ik de 'propperigheid'; de hotelkamers, de bedden, de badkamers, de wc's, de gangpaden in restaurants, de huizen: alles is klein.

    In Japan val je van de ene in de andere verbazing. Dingen die mij erg opvielen en die denk ik typisch Japans zijn:
    - Frisdrankautomaten! Op elke hoek van de straat, met koude en WARME dranken zoals thee en koffie. Wat een uitvinding! Iets wat je meteen mist als je weer terug bent in Nederland.
    - Wc's met meer knoppen dan een afstandsbediening. Omdat er Japanse tekens op de knoppen staan weet je nooit wat je kunt verwachten: de sproeier, brilverwarmer, muziekje, de föhn of doortrekken?
    - Uniformen: schooluniformen, winkelpersoneel, zakenmannen in bijna dezelfde pakken. ook in vrije tijd zie je veel jonge mensen in hetzelfde lopen: groepen vriendinnen met dezelfde outfit aan, stelletjes met dezelfde T-shirts en schoenen.
    - Rijen mensen: voor de trein, de metro of een goed restaurant: mensen wachten geduldig op hun beurt.
    - Doodse stilte in het openbaar vervoer. Iedereen kijkt op zijn telefoon óf valt in slaap. Wij moesten lachen als er weer eens een Japanner in slaap viel tegen een onbekende medepassagier aan, en doorbraken zo onbeleefd de stilte.
    - Speelhallen met grijpmachines of pachinko's (mix tussen een flipperkast en een slotmachine). Hier juist herrie!
    - Kimono's: geen folkloristische klederdracht, het wordt écht gedragen op straat.
    - Mondkapjes her en der.
    - Dieren worden behandeld als kinderen: er zijn veel kleine aangeklede hondjes, die vervoerd worden in een kinderwagen en mee mogen eten op een picknickkleed.
    - Plastic voorbeeldgerechten in etalages van restaurants.
    - Soms bestelautomaten voor of ín het restaurant.
    - Regels zijn regels: als er 'inchecken vanaf 14.00 uur' staat bij een hotel, moet je echt 5 minuten wachten als je om 13.55 aankomt. Twee maal meegemaakt!
    - Drukte, overal zijn mensenmassa's.
    - En natuurlijk: Hello Kitty, Manga en anime, karaoke.

    In Tokyo verbleven wij in de wijk Asakusa: veel laagbouw, de mooie Senso-Ji tempel staat er, en de Tokyo Sky Tree en het Sumida aquarium zijn op loopafstand. Vanuit Asakusa kun je met het fantastische metrostelsel naar bijvoorbeeld Shinjuku en Harajuku. We zijn zelfs nog een dag naar Tokyo Disneyland geweest!

    Met de shinkansen kun je razendsnel naar Kyoto. In Japan eet niemand op straat, dat is asociaal, maar in de trein mag het gelukkig. Er komt zelfs een treinsteward(ess) langs met prachtige houten eetbakjes. Het eten is opgemaakt naar het seizoen: wij zaten in de herfstopmaak dus. Het zijn net kunstwerkjes: bijna zonde om op te eten! Over eten gesproken: je moet goed met eetstokjes overweg kunnen, want iets anders is er vrijwel niet.
    Kyoto wordt omschreven als traditioneel Japan. Ik vond echter dat de tempels ver uit elkaar lagen met daartussen vooral veel lelijke nieuwe gebouwen. Wij zaten in een hostel vlakbij het treinstation van Kyoto, dus we konden hier makkelijk met de trein of bus naar bezienswaardigheden. Fushimi Inari was erg mooi met haar rode poorten. Je kunt hier een dagdeel rond lopen. Het is er erg druk, maar klim je wat hoger de berg op dan wordt het steeds rustiger en kun je mooie foto's maken.
    Wat ik afraad is het bamboo forrest te bezoeken. Ik had hier veel van voorgesteld, zeker met de mooie bamboe foto op de cover van de Lonely Planet en de omschrijving van de natuur te genieten hier. Vergeet het maar: er zijn maar een paar paden en er lopen honderden mensen tegelijk doorheen!
    Wat ik wel absoluut de moeite waard vond is de het hertenpark van Nara met zijn mooie tempels. Dit is vanuit Kyoto makkelijk te bereiken met de trein. Je kunt deze dag eventueel combineren met Fushimi Inari, want het ligt op dezelfde treinroute. 's Ochtends een paar uur naar Fushimi Inari, de rest van de dag naar Nara.

    De stad Osaka was de laatste plaats van onze korte reis. Ga je naar Osaka, sla dan de Dotombori straat in Namba niet over. Veel restaurants met neonborden, waaronder de beroemde bewegende krab, hangen aan de gebouwen, chefs staan op straat te bakken en er zijn veel speelhallen waar je een kijkje kunt nemen. In zo'n speelhal blijft niets meer over van de gereserveerdheid van de Japanner: ik heb menigeen compleet uit zijn dak zien gaan tijdens karaoke of een dansspelletje, bewonderd door publiek.

    Als afsluiter wilden wij naar een onsen gaan. Dat zou toch heerlijk zijn: in een warmwaterbron thermen en dan relaxed het vliegtuig in. Dit bleek echter niet te kunnen als je een tatoeage hebt! Een tatoeage is iets voor de maffia. Ga je ooit naar Japan, hou je tattoo maar bedekt, ook al is het een kleintje. Het is echt taboe.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

    Nara • Tokyo • Fushimi Inari

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    2 reviews
    0 waarderingen

    “Tokyo, een stad van uitersten”

    Geplaatst 01-05-2015, gereisd in september 2013, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Mijn eerste kennismaking met Azië begon in de grootste stad ter wereld, Tokyo. Dat deze stad absoluut niet representatief is voor de rest van Azië wist ik toen nog niet. De stad is bijvoorbeeld zeer schoon en geordend en kent voor ons totaal onbekende regels en verkeersborden. Een vriendelijke zakenman die even lunchpauze heeft loopt vanaf de metro bijna een half uur met ons mee om ons hotel aan te wijzen, te beleefd om te zeggen dat hij er geen tijd voor heeft. Dit typeert direct de behulpzaamheid en vriendelijkheid van Japanners. We voelen ons bijna ongemakkelijk bij de onderdanigheid die men hier laat zien. De stad is enorm veelzijdig, van rustige wijken met prachtige tempels tot de hysterische wijken waarbij je continu het gevoel hebt in een kermisattractie te zitten. Werkelijk overal komt licht en geluid vandaan! De Tsukiji Fish Market, de grootste vismarkt ter wereld mag je absoluut niet missen. Deze markt opent al zeer vroeg in de ochtend zijn deuren en vanaf dat moment ben je getuige van een waar vishandelspectakel. Voor wie de hectiek van de stad even wil ontvluchten, is het een bezoekje aan het bergdorp Nikko aan te raden: een treinreis van een paar uur vanaf Tokyo brengt je in bij schitterende watervallen, tempels, wilde apen etc.
    Ben je een sushi liefhebber, dan moet je zeker in Tokyo zijn geweest. Toegegeven, als je af moet gaan op de foto menukaarten en opgemaakte borden met plastic voedsel die je voor de deur van ieder restaurant treft, dan verdwijnt je honger als sneeuw voor de zon. Maar eenmaal binnen wordt je getrakteerd op super verse vis, bereid waar je bij staat.
    Tokyo is reusachtig, indrukwekkend, bizar, gigantisch, een stad van uitersten en een stad die je zeker eens bezocht moet hebben!

    Mijn Japan beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    0


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 20 februari 2016 14:20

      Hey Marlon, Hebben jullie tijdens jullie rondreis gebruik gemaakt van een trein- of buspas om naar de andere steden te reizen? Zo ja, heb je die dan vanuit Nederland aangeschaft of ter plaatsen? Groeten, Dirk

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Japan reiservaring!

Ben jij onlangs in Japan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Japan essentials

Vlag: Japan
Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 800
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. BMR

Top 3 Japan specialisten

Japan2Go

Japan2Go

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Japan staat bekend als een duur reisland, maar Shoestring biedt enkele strak geprijsde rondreizen aan vanaf €1599.
Bezoek website

Meer Japan reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX

Groepsrondreis Japan.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk Japan.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Travelbird
Travelbird

Stedenreis Japan.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurreis Japan.
Bezoek website

PANGEA Travel
PANGEA Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Groepsrondreis.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Vliegtickets naar Japan


Meer over vliegen naar Japan

Hotels in Japan zoeken

Hotels in Japan zoeken

Boek je rondreis naar Japan

Japan2Go
1. Japan2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps en individueel.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

Japan 'on a budget'.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Japan rondreizen


Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 374 Meer over vliegen naar Japan