Malta essentials

Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: € 150
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. gele koorts


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Malta

Malta is een eiland in de Middellandse Zee, een dwergstaatje onder Sicilië. De archipel bestaat uit de hoofdeilanden Malta en Gozo, en een paar kleinere rotsachtige eilandjes. Met nog geen half miljoen inwoners is het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, en daarbij ontvangt Malta jaarlijks ook nog ruim een miljoen toeristen. Op de kleine eilanden is het meeste rust. Hoofdeiland Malta heeft een rijke geschiedenis en je vindt er prachtige valleien, baaien en inhammen langs de kust, helder water met mooie duiklocaties en een bruisend uitgaansleven. Het binnenland is vrij rotsachtig en kaal.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Malta

Valetta: culturele hoofdstad

Valetta

De kleine hoofdstad Valletta heeft bijna middeleeuwse trekjes met zijn stadswallen en smalle straten. Als Valletta de kleinste hoofdstad ter wereld is, heeft het misschien ook wel de kleinste winkel; smaller dan het tabakszaakje op Republic Street 42 kan het niet. Valletta, vaak aangedaan door luxe cruiseschepen, is uitgeroepen tot Culturele hoofdstad 2018.

Vissersdorp Marsaxlokk

Een charmant traditioneel vissersdorpje dat in tegenstelling tot de dorpjes aan de noordkust onaangetast is door moderne bouw, is Marsaxlokk. Als je van Valletta de bus neemt naar de oostkust van Malta, kom je terecht in de vissershaven van Marsaxlokk. Op de markt vind je van alles, van verse vis tot speelgoed en van souvenirs tot T-shirts. Je kunt hier het typische Maltese leven ervaren.

Terug in de tijd op Gozo of Comino

Vanaf toeristisch Malta is het nog geen half uur varen naar het veel kleinere zustereiland Gozo. Wie van rust houdt, zit hier goed. Alle wegen op Gozo leiden naar Victoria, de naam die de Britten ooit gaven aan de hoofdstad van het eiland. De meest gefotografeerde plek is ’Het Azuren Venster’ bij Dwejra Point, een 50 m hoge, natuurlijke brug over het water.

< Lees minder

35 Malta reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,5

Op basis van 35 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 7,7

  • Natuur: 7,4

  • Stranden: 7,2

  • Eten: 7,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Malta.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • Profiel Petra
    op 10-01-2021
    12 reviews • 5 waarderingen
    8,4

    “Hip, trendy, cultuur en geschiedenis in één land”

    Malta staat bekend om veel cultuur, maar het eiland heeft mij echt verrast. Hippe trendy eetcafés in de wijk Vittoriosa, gondeltocht langs Valetta, bijzonder uit eten in Mdina en slenteren langs de boulevard van Marsaxlokk. En een rondleiding over een biologische boerderij met daarna een lunch met pure eerlijke gerechten! Ook erg leuk om met een speedboot het buureiland Gozo te bezoeken, waar Malta vrij druk is voel je op Gozo echt rust.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Marsaxklokk • Mdina

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Gereisd maart 2018 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elena
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 9 waarderingen
    8,0

    “Vriendinnentrip”

    Malta is een leuke bestemming als vriendinnentrip. Het eten, uitgaan en trips zijn relatief goedkoop, waardoor het een leuke bestemming is voor een groep met verschillend budget. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ook is alles dichtbij en kun je er leuk uitgaan. In Valetta kan je ook nog lekker shoppen! Malta heeft pittoreske smalle straatjes waar je mooie foto's kunt maken. Ook een trip naar de Blue Lagoon is een aanrader. Erg toeristisch is het wel, maar daar heeft het natuurlijk zijn redenen voor!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Sliema • Dingli

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 03-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    7,5

    “Lente op Malta”

    Afgelopen Maart ben ik met een vriendin op Malta en Gozo geweest. Malta is een heerlijke land, de temperatuur was lekker en we hadden aan de 7 dagen die we hadden genoeg. Met meer dagen hadden we waarschijnlijk een strand dag ingepland, maar dat was waarschijnlijk ook nog wel wat te koud geweest in Maart.
    De hoogte punten van onze reis waren zeker de stad Valetta, waar genoeg te doen is, leuke eetgelegenheden en winkels voor als je wat wilt shoppen. Gozo, is het eilandje naast Malta, is ook zeker een aanrader. Wel was het in Maart nog niet zo toeristisch en hoe dat normaal een goed teken is was het nu wat te rustig. Restaurantjes waren nog niet open en het miste wat gezelligheid. Op Gozo zijn ook de mooie stranden, maar daar hadden wij helaas geen tijd voor ingepland aangezien het nog wat te koud was.
    Een andere stad op Malta waar wij echt verliefd op werden was Marsaxklokk! Dit is een leuk, vrolijk en gezellig vissersdorpje.
    Het is niet heel groot, maar het was zeker de moeite waard om hier door heen te lopen en te genieten van de atmosphere.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Gozo • Marsaxklokk

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd maart 2019 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lesley Nieuwenhuis
    op 25-04-2019
    23 landen bezocht • 44 reviews • 22 waarderingen
    7,4

    “Superleuke bestemming voor vrienden en familie”

    Ondanks dat het een heel klein eiland is, is er voor iedereen wat te doen. In st. Julians en Sliema kan je losgaan in de clubs en discotheken, in Valletta heb je prachtige architectuur en in Mellieha is er prachtige natuur en veel rust. Ook de Blue Lagoon is een echte aanrader. Je kan via een reisorganisatie een tour daarheen boeken, maar wij pakten de bus en de boot en dat werkte ook prima.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valletta • Sliema • Mellieha

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Gereisd augustus 2016 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tamara van de Klashorst
    op 23-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    7,8

    “Land met grote contrasten”

    Malta zal door de meeste mensen waarschijnlijk in de zomer bezocht worden maar ook, misschien wel juist, in de winter is het prachtig. De natuur was volop in bloei en niet uitgedroogd zoals in de zomer vaak het geval is. De temperatuur is zelfs in januari uiterst aangenaam. Het openbaar vervoer op Malta is werkelijk super en iedere uithoek is er per bus te bereiken. Een huurauto is dus geen vereiste om het hele eiland te verkennen. Een echte aanrader is Popeye village in het noorden van het eiland en een bezoek een het naburige eiland Gozo mag ook zeker niet ontbreken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Popey village • Gozo • Valletta

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Gereisd januari 2019 • 1 week lang • met vrienden

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 15-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    6,8

    “Niet in de zomer”

    Malta was een leuke bestemming om met de hele familie te bezoeken: je kan hier goed relaxen op het strand of kleine dorpjes bezoeken. Echter vond ik het landschap in de zomer niet interessant, aangezien het vooral verdord was. Misschien is het in de lente mooier. De hoofdstad Valetta is erg toeristisch en zou ik niet nog een keer bezocht hebben.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Gereisd juli 2017 • 1 week lang • met familie • zonvakantie

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pieter Jaspers
    op 13-04-2019
    49 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    6,4

    “Klein maar fijn”

    Malta is een leuke trip voor een dag of vijf. Bezoek ook even Gozo met de boot, het kleinere eiland. Hier vind je onder andere Gigantija, een van de millennia oude monumenten met gigantische stenen, waarvan men nog steeds niet weet hoe men ze op hun plaats kreeg. Ik verbleef aan de overkant van de baai bij Valetta, een leuk hoofdstadje. In 2010 reden er nog oude bussen rond, waar ik nauwelijks inpaste met mijn lange benen. Helaas zijn deze sfeervolle vervoersmiddelen nu vervangen door andere bussen.
    Ook de moeite waard is de kerk van Mosta, waar een bom in WO2 door het dak viel, en niet afging tijdens een mis. Het is tevens één van de grootste vrijstaande koepels ter wereld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Gozo • Valetta

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Gereisd april 2010 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 10-04-2019
    29 landen bezocht • 39 reviews • 18 waarderingen
    7,2

    “Genieten op Malta”

    Malta, een eiland om te relaxen. Mooie 'oude' invloeden en verder veel ruimte om te stappen, te relaxen en te eten. Een heerlijk eiland vanwege het weer en de sfeer. Wel hangt het af waar je verblijft. St Julian is bijvoorbeeld meer een feestdorpje. Wel zijn daar lekkere restaurantjes te vinden. Het prijsniveau is Europees.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Mdina • Valletta • San Julian

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Gereisd augustus 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    7,4

    “Een onverwacht leuke vakantiebestemming!”

    Wij waren aangenaam verrast door Malta. Het is er heel divers: (met name rots)stranden, leuke oude stadjes, lekker en betaalbaar eten, mooie natuur (bijvoorbeeld op Gozo) en je kunt er fantastisch duiken. De oude hoofdstad Mdina is een bezoekje waard, maar ook de huidige hoofdstad Valetta. Het busnetwerk is wat verouderd, dus duurt soms lang om ergens te komen. Malta heeft een heerlijk klimaat, dus je kunt er ook in onze lente en herfst prima voor een zonvakantie heen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Blue Hole • Mdina • Valetta

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Gereisd juli 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    op 02-01-2019
    37 landen bezocht • 45 reviews • 65 waarderingen
    8,4

    “Wat een ontdekking!”

    In de herfst voor een week met mijn tienerdochter naar Malta gegaan voor een week. De eerste dagen met de bus gereisd en het prachtige Valetta bezocht. De laatste paar dagen afgezakt met een huurauto richting het Zuiden. Wat een heerlijke omgeving, wat een rust, wat een schoonheid! En met de auto kan je naar alle plekken rijden waar je met de bus niet kan komen. Veel ongerepte, azuurblauwe, rustige stranden bezocht. Neem je snorkelspullen mee maar bedenk wel dat je op veel plekken niet kan snorkelen omdat het te wild is, blijft oppassen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Ongerepte stranden • Dingi Cliffs • Valetta

    Mijn Malta beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Malta reiservaring!

Ben jij onlangs in Malta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Malta vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Malta

Vergelijk hotelprijzen Malta