Reiservaringen Malta, reisverhalen en tips over Malta vakanties

Malta essentials

Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: € 150
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. gele koorts


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Malta

Malta is een eiland in de Middellandse Zee, een dwergstaatje onder Sicilië. De archipel bestaat uit de hoofdeilanden Malta en Gozo, en een paar kleinere rotsachtige eilandjes. Met nog geen half miljoen inwoners is het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, en daarbij ontvangt Malta jaarlijks ook nog ruim een miljoen toeristen. Op de kleine eilanden is het meeste rust. Hoofdeiland Malta heeft een rijke geschiedenis en je vindt er prachtige valleien, baaien en inhammen langs de kust, helder water met mooie duiklocaties en een bruisend uitgaansleven. Het binnenland is vrij rotsachtig en kaal.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Malta

Valetta: culturele hoofdstad

Valetta

De kleine hoofdstad Valletta heeft bijna middeleeuwse trekjes met zijn stadswallen en smalle straten. Als Valletta de kleinste hoofdstad ter wereld is, heeft het misschien ook wel de kleinste winkel; smaller dan het tabakszaakje op Republic Street 42 kan het niet. Valletta, vaak aangedaan door luxe cruiseschepen, is uitgeroepen tot Culturele hoofdstad 2018.

Vissersdorp Marsaxlokk

Een charmant traditioneel vissersdorpje dat in tegenstelling tot de dorpjes aan de noordkust onaangetast is door moderne bouw, is Marsaxlokk. Als je van Valletta de bus neemt naar de oostkust van Malta, kom je terecht in de vissershaven van Marsaxlokk. Op de markt vind je van alles, van verse vis tot speelgoed en van souvenirs tot T-shirts. Je kunt hier het typische Maltese leven ervaren.

Terug in de tijd op Gozo of Comino

Vanaf toeristisch Malta is het nog geen half uur varen naar het veel kleinere zustereiland Gozo. Wie van rust houdt, zit hier goed. Alle wegen op Gozo leiden naar Victoria, de naam die de Britten ooit gaven aan de hoofdstad van het eiland. De meest gefotografeerde plek is ’Het Azuren Venster’ bij Dwejra Point, een 50 m hoge, natuurlijke brug over het water.

< Lees minder

26 Malta reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,6

Op basis van 26 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,0

  • Gastvrijheid: 7,8

  • Natuur: 7,5

  • Stranden: 7,1

  • Eten: 7,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Malta.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    35 landen bezocht
    32 reviews
    35 waarderingen

    “Wat een ontdekking!”

    Geplaatst 02-01-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    In de herfst voor een week met mijn tienerdochter naar Malta gegaan voor een week. De eerste dagen met de bus gereisd en het prachtige Valetta bezocht. De laatste paar dagen afgezakt met een huurauto richting het Zuiden. Wat een heerlijke omgeving, wat een rust, wat een schoonheid! En met de auto kan je naar alle plekken rijden waar je met de bus niet kan komen. Veel ongerepte, azuurblauwe, rustige stranden bezocht. Neem je snorkelspullen mee maar bedenk wel dat je op veel plekken niet kan snorkelen omdat het te wild is, blijft oppassen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Ongerepte stranden • Dingi Cliffs • Valetta

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,0

    27 reviews
    12 waarderingen

    “Engeland alleen warmer”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd november 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    3 weken lang in een appartement in Bugibba overnacht. Had een mooi eiland verwacht maar viel erg tegen. Weinig mooie natuur (alleen de kliffen). Erg volgebouwd, veel gebouwen leeg maar een nieuwe word ergens tussen gebouwd. Voelde mij nergens echt welkom, een lach in 3 weken niet gezien. Overal hondenpoep, moet op de stop kijken waar je loopt.
    Tralinja bus pas is handig en kan je kopen op vliegveld bij aankomst. 12 trips voor €15,- ( te gebruiken voor meer personen, aantal personen bliepen). met 1 trip kan je 2 uur lang roverstappen. Houd er wel rekening mee dat bussen niet altijd op tijd rijden en soms zelfs gewoon niet komen. Een rit van 17 km duurt 45 minuten, dit komt door vele stops. Er is een app voor busvervoer maar deze werkt niet goed.
    Gozo is een aanrader, (mis the inland sea niet)om heen te gaan, ferry kost slechts €4,65 retour. Ticket kan je bij ferryterminal halen of pas bij terugrit op gozo ferryterminal.
    Ben in veel landen geweest maar Malta staat onder aan mijn lijst. Ga ik ooit terug? Nee....

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Inland sea • Funghus rock • Kliffen

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    23 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Leuk voor een weekje”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd april 2011 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Malta is een leuke trip voor een week. Valetta is een leuk stadje. Ik verbleef tegenover het water, in Sliema, waar veel prima hotelletjes zijn. Bezoek ook Gozo, het andere eilandje, waar onder andere de ruïnes van Ggantija liggen. Ouder dan de piramides van Egypte, en ongelooflijk hoe men die grote stenen op elkaar heeft weten te plaatsen. Ook leuk is een bezoek aan de kerk in Mosta, waar tijdens WO2 een bom insloeg tijdens een kerkdienst, maar niet ontplofte. Handig: ze gebruiken er de euro.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Gozo

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,6

    17 landen bezocht
    14 reviews
    52 waarderingen

    “Malta; voor ieder wat”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juni 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Leukste plekken van Malta zijn Mdina, Valletta en Gozo. Mdina is een heel leuk oud stadje, een stadsmuur eromheen en er rijd zo goed als geen auto (alleen enkele inwoners mogen er rijden en er zijn ongeveer 500 inwoners) Het heeft een fantastisch sfeertje, de restaurantjes zitten verborgen op dakterrasjes met veel bloemen. Heerlijk om rond te dwalen alsof je alleen in die stad bent.
    Valletta is de hoofdstad van Malta en heeft veel leuke restaurants en winkeltjes. Heel gezellig sfeertje heeft deze stad.
    Gozo is leuk vanwege de mooie omgeving. Hoogtepunt daarvan was Azure Window, die inmiddels is afgebroken. Maar alsnog zal de omgeving daar mooi zijn.
    Malta was een Engelse kolonie dus ze spreken daar goed Engels en ze rijden ook links. Wat betreft rondreizen over het eiland, dit kan je prima doen met de bus. Deze is goedkoop en je kan het hele eiland vanaf een vast punt bereiken. Er zijn geen lange reisafstanden of reistijden.
    Het eten is mediterraans. Veel visgerechten. Ontbijt kom je veel in Engelse stijl tegen.
    Minpunt is dat de enkele stranden die ze hebben, dat die stampvol liggen.
    Ook wordt de tempels van Hagar beschreven als een hoogtepunt van het eiland, maar deze is eigenlijk niet de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Mdina • Gozo • Valletta

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    25 landen bezocht
    13 reviews
    68 waarderingen

    “Malta, Gozo and the historic capitals ”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Malta was een onbekend eiland voor mijn vrouw en ik.

    Mdina de oude hoofdstad van Malta, een rustige plaats met waar we heerlijk hebben gegeten en rustig hebben rond gewandeld ook waar we St Paul's catacomben hebben bezocht.

    Valetta waar we echt heerlijk gegeten hebben en lekkere wijn gedronken hebben. Valetta waar je door mooie smalle straatjes kunt wandelen en over de muren van de stad kunt lopen waar je kunt genieten van een mooi uitzicht.

    Marsaxlokk een vissers dorpje wat in het zuiden van het eiland ligt wat echt de moeite waard is om te bezoeken, je ziet daar aan het haventje prachtige mooie kleurrijke vissers bootjes liggen (zie foto), het was een mooi dorpje met vele gezellige terrasjes waar je zeer lekker kan eten.

    Gozo met toen nog de Azure window wat een prachtig stukje natuur was. Het was een rustig plaatsje en er waren weinig toeristen. We hebben daar heerlijk gezeten en genoten van de rust en het uitzicht van de zee.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Mdina • Gozo

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    25 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “Vergeten eiland”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd augustus 2015 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Aan Malta wordt niet altijd gedacht om naar toe te gaan. Ik kwam er bij omdat ik een taalcursus Engels ging doen. Er zitten een aantal taalscholen waarop er prima Engelse lessen worden aangeboden voor jongeren. Het is niet zo duur als Engeland zelf, er schijnt sowieso de zon (ook al had ik één dag regen, wat uitzonderlijk was volgens de buschauffeur) en ze spreken er goed Engels. Taxi's rijden soms wat hard en anders dan in Nederland dus de bus is wel een aanrader. Daarnaast om te stappen is het leuk in Saint Julians (wel druk), voor cultuur en geschiedenis ga je naar de hoofdstad Valetta (vlakbij het uitkijkpunt zit een super leuk cakerestaurant!) en om te relaxen raad ik een boottocht naar Gozo aan!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Gozo • Saint Julians

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    28 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Van alles wat”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd augustus 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Malta heeft eigenlijk wel van alles wat. Er zijn momenten om heerlijke aan het strand te liggen, maar er is ook wel genoeg te doen. Valetta is een klein stadje, heeft wel iets weg van een Italiaans stadje (grote dom, bootjes die er varen, marktjes en smalle straatjes). Daarna zijn we doorgegaan richting het noorden, waar we naar een heel gaaf aquarium zijn gegaan. Redelijk in de buurt heb je het Comino eiland, waar je een blue lagoon hebt. Toeristisch, maar wel mooi! Richting de westkust kom je langs popeye village. Heel grappig en bijzonder om dat te zien. De tempels van Hagar Qim kun je ook niet overslaan. Je bent er zo doorheen gewandeld, maar doe het wel!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Hagar Qim Tempels • Popeye village

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    20 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Malta - van heerlijke stranden tot gezellige stadjes”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd november 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Begin november 2016 ben ik een weekje in Malta geweest. Dit is de perfecte tijd van het jaar om Malta te bezoeken - in Nederland begint de erge kou net, en in Malta is het nog heerlijk warm! Het fijne aan het eiland is dat je - ondanks het slechte openbare vervoer - je het hele eiland binnen een weekje kunt bekijken omdat het zo klein is. Hoewel het klein is, is er genoeg te doen op het eiland, ook Gozo is een erg mooi eiland. De prachtige Azure Window is helaas vorig jaar ingestort. De hoofdstad Valetta is klein maar fijn, met erg veel gezellige straatjes met leuke marktjes. Daarnaast zijn de stranden heerlijk! Kortom, een fijn eiland om een weekje te spenderen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Gozo • Valetta • Azure Window

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    31 landen bezocht
    29 reviews
    9 waarderingen

    “Leuk eiland!”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd mei 2013 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    In 2013 voor het laatst in Malta geweest nadat ik er in 2012 een half jaar stage heb gelopen. Het is een leuk compact eiland waar je prima een weekje vakantie kunt vieren. De natuur is maar so so, maar wordt wel goedgemaakt door de historische bezienswaardigheden. De stad Valletta is zeker een aanrader, maar zo klein dat je het in een dag hebt gezien. Zelf vond ik het eiland Gozo veel mooier en authentieker dan Malta, wat toch een erg druk eiland is met op sommige plekken chaotisch verkeer. De Maltezen kunnen dan ook voor geen meter rijden, en het gaat er ook nog the English way, links dus.
    Aanraders zijn de Blue Lagoon, helderder water heb ik nergens gezien..! Verder vissersdorpje Marsaxlokk wat nog redelijk authentiek is. Voor mooie stranden moet je over het algemeen niet in Malta zijn, je hebt wel enkele mooie stranden in het noorden maar hier moet je met eigen vervoer of bus heen. Verder is het veel rots.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Gozo • Blue lagoon • Valletta

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    14 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Genieten van de rust en schoonheid”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd augustus 2012 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Malta is een mooi, klein eiland net onder Italië. Het is erg de moeite waard om hier een week te spenderen. De stranden bevatten veel rotsen, dus oppassen geblazen. Het zijn echter wel mooie witte stranden, waar je heerlijk kunt ontspannen. Bezoek ook zeker Valetta, de hoofdstad van Malta. Wandel door de stad met de vele kraampjes en bewonder de oude huizen. Ook is de haven een aanrader. Probeer hier een visje en bekijk de kleurrijke boten! Je kunt het eiland eenvoudig doorkruisen met de lokale bus, of je kunt ervoor kiezen om een auto te huren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malta:

    Valetta • Mdina • Gozo

    Mijn Malta beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Malta reiservaring!

Ben jij onlangs in Malta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Malta vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Malta

Vergelijk hotelprijzen Malta