Gemiddelde beoordeling Mexico


Cultuur & bezienswaardigheden

9,0

Gastvrijheid

8,3

Natuur

8,6

Stranden

8,9

Eten

8,4

Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 32 Mexico ervaringen

Reizen naar Mexico

De meeste Nederlandse Mexico-gangers zien maar weinig van het échte Mexico. Lekker 8 dagen hangen aan de playa’s, tequila drinken, beetje duiken en vooruit, een dagtochtje naar de Mayaruïnes in Yucatán. Ze doen zichzelf tekort. Mexico biedt zóveel meer. Als je wilt relaxen, doe dit dan aan de paradijselijke stranden van de zuidwestkust, zonder de souvenirverkopers en resortprijzen. Feest met muziek en dans en proef de lokale specialiteiten in mooie steden als Oaxaca, Puebla en San Miguel de Allende. En wandel door bergvalleien langs traditionele indianendorpjes in de buurt van San Cristóbal de las Casas.

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 622 Meer over vliegen naar Mexico

Overnachten in Mexico

Vergelijk alle hotels in Mexico
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Mexico

Yucatán vs. Oaxaca en Chiapas

El Castillo in Chichén Itzá.

Met afstand de grootste toeristentrekker van Mexico is het schiereiland Yucatán, in het zuidoosten. Hier liggen beroemde Mayaruïnes zoals Uxmal en het wereldwonder Chickén Itzá. Maar nog veel bekender zijn Playa del Carmen en Cancún, resortwalhalla’s waar de all-in-toerist bruinbakt, snorkelt en cocktails drinkt. De ware ziel van Mexico ligt in de armere zuidelijke staten Oaxaca en Chiapas, die de grootste concentratie inheemse bevolking herbergen. Hier leven nog indianenstammen (bezoek San Cristóbal de las Casas!); hier wordt muziek gemaakt op gezellige dorpspleinen tussen bontgekleurde huisjes; hier vind je traditionele nijverheid en kunsten en hier kom je voor weinig tot rust op paradijselijke strandjes (onze tips: Zipolite en Puerto Escondito!).

Palenque

Tempel van de Inscripties

De Tempel van de Inscripties in Palenque.

In de oudheid werd Palenque aangeprezen als de mooiste stad van Amerika. Tegenwoordig is het een van de best bewaard gebleven ruïnesteden van de Maya’s in Mexico. Het complex is gelegen aan de rand van de jungle, aan de voet van de bergen van de Chiapas. De ruïnes zijn kleiner dan die van Chickén Itzá, maar indrukwekkender door hun ligging in de jungle.

Mexico-Stad

Zócalo in Mexico-Stad

Het Zócalo in Mexico-Stad bij nacht.

In de immense hoofdstad van Mexico (20 miljoen inwoners!) komen het goed een slechte van het land samen. Schitterende pleinen, bruisende wijken, groene parken en boeiende musea tegenover sloppenwijken, criminaliteit, verkeerschaos en smog. Mexico-Stad is overweldigend. Stap in een groene kevertaxi of Turibus en laat je doelloos rondrijden. Bezoek het Nationaal Museum voor Antropologie en probeer street food in La Merced Market. Op een uur buiten de stad ligt de mysterieuze ruïnestad Teotihuacán, bekend om zijn zon- en maanpiramides.

De stranden van Mexico

Zipolite

Het strand van Zipolite bij zonsondergang.

De populairste en drukstbezochte stranden van Mexico vind je aan de Riviera Maya in Yucatán, waar ook Mexico’s grootste koraalrif is waar je goed kunt snorkelen of duiken. Meest toeristisch zijn Playa del Carmen of Cancún, veel mooier en rustiger zijn Tulum en Isla Holbox. Maar Mexico heeft een enorme kustlijn die verder gaat dan Yucatán alleen. In Oaxaca vind je het relaxte hippiestrand Zipolite, het slaperige San Agustinillo en surfersmekka Puerto Escondito, in Michoacán het oude vissersdorpje-turned-backpackstrand Playa Maruata en aan de westkust de gezellige kuststad Puerto Vallarta met voor de kust de mooie Marieta-eilanden. De prachtige rotsformaties in of aan zee bij Cabo San Lucas, met als hoogtepunt de fabuleuze El Arco (‘The Arch’) zijn fabuleus, maar liggen vaak niet op de route van een geijkte Mexico-reis: de kustplaats ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van schiereiland Baja California Sur.

Alle bezienswaardigheden in Mexico

Top 3 Mexico specialisten

Riksja Mexico
Riksja Mexico

Zelf je Mexico reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Goedkope strandvakanties in Playa del Carmen, Cancun, Tulum en de Rivièra Maya.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Mexico artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Mexico

Bekijk de top 10 Mexico rondreizen

32 Mexico reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,6
Op basis van 32 Mexico ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,8

    52 landen bezocht
    46 reviews
    10 waarderingen

    “Prachtige cultuur”

    Geplaatst 26-03-2017 • gereisd januari 2016 • 1 week lang • met partner

    Vanuit Costa Maya, wat deel uitmaakt van Mundo Maya (Maya Wereld); een regio over Yucatan Schiereiland met de bus naar de ruines Chacchoben. Deze ruines zijn nog niet heel lang gelden ontdekt en vrijgelegt. Een gedeelte ligt waarschijnlijk nog onder de jungle verborgen.
    Als je niet met een cruiseboot aanlegt in de haven van Costa Maya, en je dus op een dag er naar toe kunt gaan dat er geen cruise toeristen zijn, ben je waarschijnlijk een van de weinigen.
    Wij waren er met een cruiseboot, maar doordat we er vroeg waren, en wij nooit bij de groep blijven, konden we de site op ons gemak bekijken en foto's maken.
    Ik persoonlijk vond de site heel mooie en echt een aanrader. Mooi onderhouden en licht verscholen in de jungle.
    Helaas natuurlijk buiten de poorten weer de toeristische kraampjes voor de souveniers.


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Chacchoben

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    1 review
    1 waardering

    “true love”

    Geplaatst 08-01-2017 • gereisd maart 2016 • langer dan een maand • met partner • vrijwilligerswerk • met Activity International

    6 maanden gereisd en vrijwilligerswerk verricht in het mooie mexico. Arm en rijk staan tegenover elkaar....maar het hart en de gastvrijheid is gelijk! Van pyramides...tot virgin beaches...van op de skies tot zwemmen met dolfijnen...van vulkanen tot indianen....werkelijk alles is er! Mexico steelt je hart!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    mexico stad • pie de la cuesta • Tulum

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    2 reviews
    1 waardering

    “Alles te beleven in Mexico!”

    Geplaatst 07-01-2017 • gereisd september 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Playa del Carmen is een fantastische bestemming! De stranden zijn werkelijk prachtig met helder zeewater. Ook is er ontzettend veel te beleven, met vele excursies en uitstapjes. Let op, de prijzen voor de excursies zijn wel aan de hoge kant, maar ze zijn het zeker waard!
    Met een all-inn vakantie ben je aan het juiste adres.
    Tips: bezoek een cenote en Chitzen Itza en Tulum. Om wat van de lokale bevolking te proeven kan je ervoor kiezen om de lokale bus te pakken naar Tulum.
    Je kan uitstekend uitgaan in Playa del Carmen.
    Pak de boot naar Cozumel en huur een scooter op het eiland!
    Afraders: GEEN!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Cozumel • Playa del Carmen

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Verrassend mooi”

    Geplaatst 03-01-2017 • gereisd november 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Mexico, het land van al mijn dromen! In november 2016 heb ik samen met mijn vriend een rondreis gemaakt. We hadden een retourticket geboekt via Jetairfly/Tui vanaf Brussel naar Cancun. Na twee dagen te relaxen zijn we het mooie binnenland in getrokken. Groene jungle, onvergetelijke cenotes, prachtige Maya ruïnes en eindigen aan de witte stranden met azuurblauwe zee. Top! Het eten was geweldig en goedkoop, de mensen waren vriendelijk en het vervoer was prima te doen. Oftewel een reis die ik nooit zal vergeten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Palenque • Akumal • bacalar

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    4 reviews
    0 waarderingen

    “Mexico buiten de gebaande paden”

    Geplaatst 01-04-2016 • gereisd oktober 2015 • langer dan een maand • alleen

    Mexico moet je vooral ervaren. De sfeer, de mensen, de cultuur: niets van dat alles kan goed met woorden beschreven worden. Het is daarnaast ook een heel divers land: soms waan je je in de Tropen, terwijl je een paar bochten verderop uitkijkt over een droog plateau vol cactussen. Ik heb bijna een halfjaar in de koloniale stad Guanajuato, in het hart van Mexico, gewoond, maar heb in deze maanden vrijwel het hele land doorkruist, van de spectaculaire Sierra Madre in Durango tot de Mayaruïnes van Palenque. Reizen in Mexico gaat vrij gemakkelijk met touringcars van verschillende busmaatschappijen die de grote steden verbinden en vaak redelijk comfortabel zijn.

    Veel Mexicanen zijn ontzettend trots op hun cultuur en dat is niet zo verwonderlijk. Het land ligt niet alleen bezaaid met allerlei opgravingen van eeuwenoude beschavingen, maar ook de koloniale architectuur is zeker een bezoek waard. Wie voor de ruïnes komt, raad ik sowieso de mysterieuze Mayaruïnes van Palenque (Chiapas) aan, maar ook Monte Albán (Oaxaca) en Teotihuacán (Estado de México) zijn interessant. Qua steden ademen de mijnsteden Zacatecas en Guanajuato nog de oude koloniale sfeer uit, terwijl Oaxaca en San Cristóbal de las Casas juist heel inheems aandoen. Een verborgen pareltje is Querétaro, een vrij rustige, maar prachtige koloniale stad. Ook interessant voor toeristen zijn de vele feesten en tradities in het hele land die vaak een mengelmoes vormen van inheemse en Europese gebruiken. Voor wie een rondreis door Mexico wil maken is het slim om eens een blik te werpen op de lijst van Pueblos Mágicos, de mooiste dorpen van Mexico, waar de tradities vaak nog heel levend zijn. Mooie dorpen zijn Pátzcuaro (Michoacán), Cholula (Puebla) en Bernal (Querétaro).

    Hoewel de natuur in grote delen van Mexico erg mooi is, met weidse vergezichten, vele cactussen of juist tropische begroeiing, wordt de natuur hier en daar ook ernstig bedreigd door de mens. Mexicanen kunnen er nogal een troep van maken, wat ten koste gaat van de mooie natuur. Een nog niet zo bedorven gebied in Mexico is de moeilijk bereikbare Huasteca Potosina, ten noordoosten van Querétaro, een subtropisch paradijsje waar nog weinig toeristen komen. Bezoek hier zeker het surrealistische kasteel Las Pozas in Xilitla (San Luis Potosí). Ook de Cañón del Sumidero (Chiapas) is erg mooi, als je de vele plastic flessen die in het water drijven even negeert.

    De Mexicaanse keuken is vrolijk en lekker, hoewel de kwaliteit van het eten verschilt per regio en natuurlijk per restaurant. Vaak is het eten wel pittig. Als iemand je vertelt dat een bepaald gerecht een beetje pittig is, kun je ervan uitgaan dat het erg pittig is en niet een beetje. Voor degenen die eens iets anders willen proeven is Mexico ook het land waar je sprinkhanen, schorpioenen en allerlei andere gekke diertjes kunt bestellen. En voor wie dat niet wil zijn er altijd nog de taco's en quesadilla's. Vegetariërs hoeven niet bang te zijn voor Mexico, want er zijn ontzettend veel vegetarische gerechten.

    Maar ga tijdens je bezoek aan Mexico vooral eens met dat oude mannetje op dat bankje praten, of met die vrouw bij de bushalte: de Mexicanen zijn een ontzettend leuk, vrolijk en gastvrij volk. Iedereen lacht en wil met je praten, hoewel ik zelf heb ervaren dat de mensen in Centraal-Mexico, waar wat minder toeristen komen, daar veel opener voor staan. Maar over het algemeen geldt: waar je ook komt, de Mexicanen zullen je met open armen ontvangen en je met een grote glimlach op je gezicht weer doen vertrekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Guanajuato • Zacatecas • Huasteca Potosina

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    24 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Mexico, se siente!”

    Geplaatst 10-01-2016 • gereisd november 2015 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Mexico heeft zoveel diversiteit dat het voor iedere reiziger geschikt is! Je vindt hier cultuur, natuur, maya tempels, lekker eten en drinken. Mexico-stad is een gigantische metropool waar je veel musea vindt. Breng een bezoek aan het museo de la antropolgia waardoor je kennis maakt met de vele culturen die Mexico rijk is. El zocalo en Palacio de Bellas Artes zijn leuk om te bezoeken. Daarnaast kun je op zondag door de stad fietsen, een toffe manier om deze metropool te verkennen. Vanuit Mexico-stad is het een absolute must om naar de piramides van Teotihuacan te gaan. Vanuit Mexico-stad heb ik de bus gepakt met ADO GL (luxury class bus) en in 6 uur naar Oaxaca gereisd. In deze stad stikt het van de koloniale gebouwen, kathedralen en kerken. Een gezellige sfeer waarbij er volop Mezcal gedronken wordt. Vanuit Oaxaca kun je een bezoek brengen aan Monte Alban, Mitla, Hierve del Agua, Teotitlan en Tule. Een combinatie van natuur en cultuur. Het leuke van de tempels en piramides in Mexico, is dat elke tempel en piramide uniek is. Het verveelt hierdoor niet en je leert iedere keer weer iets nieuws over een andere cultuur. Na Oaxaca ben ik per minivan in 7 uur naar Puerto Escondido aan de Pacifische kust gereisd. Een weg door de bergen waarbij je continu heen en weer word geslingerd. Niet doen als je wagenziek bent! Dan kun je beter op tijd een vlucht reserveren en in 30 minuten van Oaxaca naar Puerto Escondido vliegen. In Puerto Escondido heb je verschillende stranden en baaien. Deze plek staat bekend om het surfen en de Mexican Pipeline bij Zicatela. In de baaien Manzanillo en Carazillio kun je ook heerlijk zwemmen. In Zicatela vind je een leuke boulevard met veel restaurants en bars. In Rinconada vind je ook gezellige restaurants en eetcafes. Daarnaast kun je in Puerto Escondido ook schildpadden vrij laten na de geboorte, erg mooi om te doen. Vanuit Puerto Escondido reis je in 10 uur met de nachtbus naar San Cristobal de las Casas. Een koloniaal stadje waar je absoluut je souvenirs moet je shoppen, je vindt er van alles en voor ieder wat wils. Vanuit San Cristobal kun je een tour maken naar Cañon del Sumidero waar je krokodillen kunt spotten. Voor wat meer cultuur breng je een bezoek aan Zinacantan en San Juan Chamula, met de bijzondere kerk. In 5 uur reis je met de bus door naar Palenque. Hier vind je de beroemde ruines van Palenque middenin de jungle, een unieke ervaring. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de watervallen Misol-Ha en Agua Azul. Vervolgens ben ik doorgereisd met de nachtbus naar Tulum (10 uur) om relaxed aan het strand te verblijven. Je kunt in Tulum het beste een fiets huren aangezien alles nog best een eindje uit elkaar ligt. De ruines van Tulum zijn een plaatje met de caribische zee en het parelwitte strand op de achtergrond. Tulum zelf is een toeristisch plaatsje met volop restaurants en barretjes. Ik heb alleen door Mexico gereid en mezelf geen moment onveilig gevoeld, integendeel zelfs. De bevolking is erg aardig, ze helpen je overal mee en als je Spaans spreekt vinden ze het leuk om een praatje met je te maken. Het land is gigantisch groot en heeft nog veel meer te bieden, denk aan Noord Mexico, Baja California en Copper Canyon. Ik keer zeker weten terug naar dit prachtige en diverse land!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Oaxaca • Puerto Escondido • Palenque

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    5 reviews
    0 waarderingen

    “Een geweldig mooi, sfeervol land”

    Geplaatst 03-01-2016 • gereisd maart 2015 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    Prachtige witte stranden met volop activiteiten.
    De natuur is adembenemend. Denk hierbij aan de prachtige cenotes waar je kunt zwemmen.
    De mensen zijn erg aardig en hulpvaardig. Chichèn Itza is een mooie Maya stad met tempel die je echt moet zien! Coba hetzelfde. Beklim deze tempel zelf. Dat is de enige die beklommen mag worden. De parken zoals Xelha en Xplor moet je ook niet vergeten. Dit zijn parken in de prachtige natuur waar van allerlei activiteiten te doen zijn. Zoals snorkelen en een zipline.
    Het enige minpunt van deze vakantie was dat ik een voedselvergiftiging heb opgelopen door te eten tijdens een excursie. Maar ook dat is in die landen niet vreemd. Goed opletten dus.
    Via Arke is deze reis goed te doen. Er zijn dikwijls mooie aanbiedingen. Wel zou ik je aanraden om minimaal twee weken te gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Playa del Carmen • Coba • Chichén Itzá

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    29 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Mexico, meer dan tequila en strand ”

    Geplaatst 25-12-2015 • gereisd mei 2013 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Bij Mexico wordt regelmatig aan 'spring break' gedacht en hoewel dat natuurlijk ook best gezellig kan zijn heeft het land zoveel meer te bieden.
    Redelijk onvoorbereid ben ik naar Mexico vertrokken om vervolgens elke dag verrast te worden met al het moois wat het land te bieden heeft. Bijzonder veelzijdig en voor iedereen is er dus wel wat te doen. Ik ben vooral in de omgeving van Yucatan, Campeche en Quintana Roo gebleven. Dit omdat ik alleen op reis was en ik er al snel achter kwam dat je echt niet alles kan zien.

    Cultuurliefhebbers zijn op plekken als Edzna en Uxmal helemaal in hun element. Stuk voor stuk unieke ruïnes die goed onderhouden worden. De stukken die al opgegraven zijn dan in ieder geval. Een groot deel van alle ruïnes moet namelijk nog ontdekt worden. Dit is zeker het geval bij Palenque waar je de jungle tegelijk met ruïnes kan verkennen. Bijkomend voordeel is dat deze ruïnes een stuk rustiger zijn dan bijvoorbeeld Chichen Itza waar je alleen al over de souvenir kraampjes struikelt.

    Voor degene die toch in de buurt van Palenque zijn is een boekje aan de Agua Azul waterval een aanrader. Neem (water)schoenen mee om zo de waterval te verkennen en geniet van de schitterde natuur.

    De laatste dagen van mijn reis door Mexico heb ik doorgebracht op Isla Mujeres. Een van de leukste hostels (Poc-Na Hostel) waar ik ooit geweest bent, met als achtertuin het stand. Een rustig eiland waar het verkeer bestaan uit golfkarretjes. Vanaf hier kan je geweldig duiken en als je er in de juiste periode bent, zwemmen met Walviahaaien! Ik vergeet nooit meer het moment dat ik in het watersprong en voor me keek, en het eerste wat ik zag de gigantische bek van een walvishaai was.

    Verder zijn steden als Campeche, Merida en Tulum ook een bezoek waard als je op rondreis bent. Hoewel ik echt een geweldige tijd in Mexico heb gehad moet je oppassen dat je alles goed blijft afwisselen. Bezoek je tempel na tempel of strand na strand ga je het op een bepaald moment minder waarderen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Ruines van Edzna • Isla Mujeres • Agua Azul Waterfalls

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    11 landen bezocht
    2 reviews
    0 waarderingen

    “Alles in één land!”

    Geplaatst 07-12-2015 • gereisd januari 2015 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Mijn 3 mooiste plekken... het zijn er niet drie maar ontelbaar veel! Mexico is een prachtig land en zoals een Mexicaans gezegde luidt: Como México no hay dos - Zoals Mexico zijn er geen twee. En dat is zeker waar. Mexico heeft alles, mijn hart is verkocht! Eindeloze vlakten, drukke steden, adembenemende stranden, veelzijdig en heerlijk eten, dichtbegroeide bossen, het klimaat dat iedere x kilometer veranderd, de deur die haast overal en bijna altijd openstaat, ik kan nog wel even doorgaan... Inmiddels woon ik al twee jaar in Mexico en heb ik veel gereisd. Als drie mooiste plekken heb ik nu genoemd Tulum, Mexico-Stad en Cuernavaca, maar zoals gezegd zijn dit er veel meer.

    Tulum
    Een prachtige plek aan zee met een archeologische plek waar de wereldberoemde Maya overblijfselen van Tulum staan. Na een tocht door de vindplaats, loop je zo het strand op met de mooiste blauwe zee die je ooit gezien hebt. Het witte kilometerslange zandstrand met wuivende palmbomen is onbetaalbaar. Na zo'n dag neem je de fiets (lekker Nederlands) of taxi richting Tulum town om te shoppen of een fijne Mexicaanse maaltijd te genieten. PS: Vergeet in Tulum ook niet je yogamatje, het is dé hotspot voor yoga. Wil je iets rustieker? Ga dan naar Isla Holbox, gelegen in Noord-Quintana Roo.

    Mexico-Stad
    Tja, wat kan ik zeggen. Met ruim 22 miljoen inwoners is dit een must in Mexico. Ben gewoon erg op je hoede en blijf op de toeristische routes, dan kan je qua veiligheid net zo veel of weinig gebeuren als bij een bezoekje aan Sevilla. Mexico City is de afgelopen jaren zelfs veiliger geworden, en dit merk je ook als je door het historische centrum loopt of één van de vele musea bezoekt. In deze wereldstad is altijd wel iets te beleven (en te eten!).

    Cuernavaca
    Als je dan toch in Mexico Stad bent, breng dan ook een bezoekje aan Cuernavaca. Deze stad van de eeuwige lente bevindt zich op zo'n anderhalf uur rijden ten zuiden van de metropool. Je zult verbaasd staan over het prachtige landschap. Cuernavaca wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd, en is met haar heerlijke klimaat het hele jaar door goed te bezoeken. Pittoreske pleintjes en prachtige kerken tegen heuvels aangebouwd zijn kenmerkend voor deze stad.

    Zoals gezegd zijn er nog veel meer mooie plekken. Wil je meer weten over het leven in Mexico? Bekijk dan mijn website eens!
    www.ahoritaya.com

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Tulum • Mexico-Stad • Cuernavaca

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    25 landen bezocht
    11 reviews
    3 waarderingen

    “Gemengd gevoel over Mexico”

    Geplaatst 25-05-2015 • gereisd juli 2013 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    We hebben een beetje een gemengd gevoel als we terugdenken aan onze trip door Mexico. We hebben er prachtige dingen gezien, het land was goed bereisbaar (geode/relatief betrouwbare busverbindingen) en de combi met Guatemala en Belize was perfect! Het stuk wat ons met name tegenstond was het toeristische gebied in Yucatan (we hebben hem zoveel als kon geprobeerd te vermijden, maar dat ging helaas niet altijd) en de impact daarvan op bijv. het eten en de gastvrijheid.
    Verder is het land prachtig! Goede mix van cultuur, mooie stranden, leuke dorpjes en vriendelijke mensen (buiten bijv. steden als Cancun via waar we vlogen). Dit waren onze meest favoriete tripjes:

    - Zwemmen met walvishaaien en fijne stranden (bijv. bij Isla Mujeres of Holbox). Als je naar Isla Holbox wil, plan dit vooraf goed (wij hadden bijv. te weinig tijd hiervoor, ook ivm onhandige bus/reistijden en slechte verbinding)
    - Het dorpje San Cristobal de las Casas (charmant dorpje met leuke marktjes en we troffen mooi de lokale kermis bovenop de heuvel met een klein kerkje)
    - Regio Tulum (minder toeristische cenotes, grote/brede stranden en snorkelen bij tientallen schildpadden in Akumal)
    - Palenque --> mooie tempels in een leuke omgeving (jungle-achtig, aapjes, mooie vogels etc.)

    Wat we minder vonden:
    - Merida --> leuk stadje op zich, maar ook weer niets bijzonders
    - Celestun --> veel uren gereisd om een flamingokolonie te spotten. Helaas waren ze er niet (maar hadden we toch een leuk tourtje en mooi strand gezien)
    - Drukte/massatoerisme rondom Chichen Itza en oostkust van Yucatan
    - Vette / zoete eten in het hele land, we konden weinig echte lekkere locale gerechten ontdekken

    Wij waren natuurlijk ook in het hoogseizoen, dus buiten juli/augustus is het denk ik nog een veel leukere ervaring!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    San Cristóbal de las Casas • Zwemmen met walvishaaien • Tulum

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Mexico reiservaring!

Ben jij onlangs in Mexico geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Midden-Amerika

Mexico essentials

Vlag: Mexico
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, hepatitis B, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Mexico specialisten

Riksja Mexico

Riksja Mexico

Stel zelf de Mexico rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Mexico groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen, ook mogelijk met andere landen!
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft het grootste en goedkoopste aanbod aan Mexico strandvakanties in Playa del Carmen, Cancun, Tulum en de Rivièra Maya.
Bezoek website

Meer Mexico reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Mexico on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Privé flydrives & groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Zeer geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

‘Vakanties voor reizigers’.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individuele Mexico reizen op maat.
Bezoek website

Mexico2Go
Mexico2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Incl. familiereis Mexico!
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
WTC.nl - World Ticket Center

Voordelige strandvakanties Yucatan.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Voordelige strandvakanties Yucatan.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Mexico

Alle bezienswaardigheden in Mexico

Vliegtickets naar Mexico


Meer over vliegen naar Mexico

Hotels in Mexico zoeken

Hotels in Mexico zoeken

Boek je rondreis naar Mexico

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Mexico rondreizen


Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 622 Meer over vliegen naar Mexico