Gemiddelde beoordeling Mexico


Cultuur & bezienswaardigheden

9,0

Gastvrijheid

8,4

Natuur

8,6

Stranden

8,9

Eten

8,5

Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 57 Mexico ervaringen

Reizen naar Mexico

De meeste Nederlandse Mexico-gangers zien maar weinig van het échte Mexico. Lekker 8 dagen hangen aan de playa’s, tequila drinken, beetje duiken en vooruit, een dagtochtje naar de Mayaruïnes in Yucatán. Ze doen zichzelf tekort. Mexico biedt zóveel meer. Als je wilt relaxen, doe dit dan aan de paradijselijke stranden van de zuidwestkust, zonder de souvenirverkopers en resortprijzen. Feest met muziek en dans en proef de lokale specialiteiten in mooie steden als Oaxaca, Puebla en San Miguel de Allende. En wandel door bergvalleien langs traditionele indianendorpjes in de buurt van San Cristóbal de las Casas.

Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 622 Meer over vliegen naar Mexico

Overnachten in Mexico

Vergelijk alle hotels in Mexico
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Mexico

Yucatán vs. Oaxaca en Chiapas

El Castillo in Chichén Itzá.

Met afstand de grootste toeristentrekker van Mexico is het schiereiland Yucatán, in het zuidoosten. Hier liggen beroemde Mayaruïnes zoals Uxmal en het wereldwonder Chickén Itzá. Maar nog veel bekender zijn Playa del Carmen en Cancún, resortwalhalla’s waar de all-in-toerist bruinbakt, snorkelt en cocktails drinkt. De ware ziel van Mexico ligt in de armere zuidelijke staten Oaxaca en Chiapas, die de grootste concentratie inheemse bevolking herbergen. Hier leven nog indianenstammen (bezoek San Cristóbal de las Casas!); hier wordt muziek gemaakt op gezellige dorpspleinen tussen bontgekleurde huisjes; hier vind je traditionele nijverheid en kunsten en hier kom je voor weinig tot rust op paradijselijke strandjes (onze tips: Zipolite en Puerto Escondito!).

Palenque

Tempel van de Inscripties

De Tempel van de Inscripties in Palenque.

In de oudheid werd Palenque aangeprezen als de mooiste stad van Amerika. Tegenwoordig is het een van de best bewaard gebleven ruïnesteden van de Maya’s in Mexico. Het complex is gelegen aan de rand van de jungle, aan de voet van de bergen van de Chiapas. De ruïnes zijn kleiner dan die van Chickén Itzá, maar indrukwekkender door hun ligging in de jungle.

Mexico-Stad

Zócalo in Mexico-Stad

Het Zócalo in Mexico-Stad bij nacht.

In de immense hoofdstad van Mexico (20 miljoen inwoners!) komen het goed een slechte van het land samen. Schitterende pleinen, bruisende wijken, groene parken en boeiende musea tegenover sloppenwijken, criminaliteit, verkeerschaos en smog. Mexico-Stad is overweldigend. Stap in een groene kevertaxi of Turibus en laat je doelloos rondrijden. Bezoek het Nationaal Museum voor Antropologie en probeer street food in La Merced Market. Op een uur buiten de stad ligt de mysterieuze ruïnestad Teotihuacán, bekend om zijn zon- en maanpiramides.

De stranden van Mexico

Zipolite

Het strand van Zipolite bij zonsondergang.

De populairste en drukstbezochte stranden van Mexico vind je aan de Riviera Maya in Yucatán, waar ook Mexico’s grootste koraalrif is waar je goed kunt snorkelen of duiken. Meest toeristisch zijn Playa del Carmen of Cancún, veel mooier en rustiger zijn Tulum en Isla Holbox. Maar Mexico heeft een enorme kustlijn die verder gaat dan Yucatán alleen. In Oaxaca vind je het relaxte hippiestrand Zipolite, het slaperige San Agustinillo en surfersmekka Puerto Escondito, in Michoacán het oude vissersdorpje-turned-backpackstrand Playa Maruata en aan de westkust de gezellige kuststad Puerto Vallarta met voor de kust de mooie Marieta-eilanden. De prachtige rotsformaties in of aan zee bij Cabo San Lucas, met als hoogtepunt de fabuleuze El Arco (‘The Arch’) zijn fabuleus, maar liggen vaak niet op de route van een geijkte Mexico-reis: de kustplaats ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van schiereiland Baja California Sur.

Alle bezienswaardigheden in Mexico

Top 3 Mexico specialisten

Riksja Mexico
Riksja Mexico

Zelf je Mexico reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Goedkope strandvakanties in Playa del Carmen, Cancun, Tulum en de Rivièra Maya.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Mexico artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Mexico

Bekijk de top 10 Mexico rondreizen

57 Mexico reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 57 Mexico ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 10,0

    30 landen bezocht
    27 reviews
    1 waardering

    “Mooie ervaring”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd november 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Mijn beste ervaring tot nu toe. Mexico is me zo goed gevallen, dat ik hier al 3 keer geweest ben. De inwoners zijn erg vriendelijk en laten je trots de cultuur zien. Tijdens Día de los Muertos is het aan te raden om in Mexico te zijn, omdat je dan meer over de cultuur te weten krijgt, maar ook in de rest van het jaar is het land een aanrader. Wij verbleven in Playa del Carmen, met witte stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Vanuit daar hebben we verschillende excursies gedaan, waaronder naar Chichen Itza, het wereldwonder. De reisleider heeft ons fantastisch rondgeleid en we hebben veel meer over de cultuur geleerd. Ook een tocht door de jungle is een aanrader en zwemmen in cenotes is een must! Cancun is een echt uitgaansgebied, dus hier kwamen we voornamelijk in de avond. Als je rust zoekt, ga je naar Cozumel, een eiland waar je binnen een half uur ongeveer bent. Hier zijn allemaal kleine, sfeervolle straatjes en heb je slechts enkele auto's! Je ziet veel leguanen in Mexico, wat ik erg bijzonder vond.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Chichén Itzá • Playa del Carmen • Cozumel

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    23 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Witte stranden en Azuurblauwe zee en de Maya's”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd augustus 2014 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Geweldig mooie stranden waar het zand nooit te heet word. Waar de tempels allemaal met elkaar in connectie staan met elkaar ook al zijn ze honderden km van elkaar verwijderd. Grotduiken in de cenotes een aanrader voor een ieder met een duikbrevet! Via de lokale bureautjes scheelt dit veel geld en is misschien wel net zo mooi! Hoogtepunt van onze reis was wel het duiken met walvishaaien dit kan ik een ieder adviseren!

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    38 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Mexico: Geschiedenis, stranden en heerlijk eten”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd november 2016 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Mexico is een land dat vele jaren bovenaan mijn verlanglijstje stond. Gelukkig heb ik een jaar geleden besloten dat het echt tijd werd om dit land te bezoeken.
    Het land biedt een ideale combinatie van een zon, maar ook geschiedenis. Een tip is om vooral zoveel mogelijk zelf te organiseren (zoals bijvoorbeeld een uitstapje naar Chichen Itza). Je leert de cultuur nog beter kennen door met het lokale transport te gaan, en daarnaast bespaart het je een hoop geld.
    Wanneer oude Maya tempels je interesseren, ga dan vooral ook naar Cobá. Hier staat nog een oude Maya piramide die je kunt beklimmen, wat voor een prachtig uitzicht zorgt.
    Geniet daarnaast ook van het rijkelijke Mexicaanse eten. Taco's, enchiladas, nacho's... De Mexicaanse keuken is een waar genot!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Tulum • Coba • akumal

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    25 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Mooie cultuur”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd juli 2010 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Twee keer in Mexico geweest, en allebei de keren enorm naar mijn zin gehad. We zijn voornamelijk in Yucatan geweest, waar we kennis hebben gemaakt met de Maya cultuur. Excursies naar Chichen Itza waren mooi, omdat je hier het wereldwonder ziet en ook nog meemaakt hoe het leven er vroeger uit zag. De stranden zijn echt zo wit als je op de foto's ziet, en je kunt er prachtig duiken. Je ziet de meest uiteenlopende vissen! Een tripje naar het eiland Cozumel is erg leuk, je gaat dan met de boot. Je vindt hier het kleinste hard rock cafe van de wereld, en leuke authentieke huisjes en auto's. Voor de echte rust kun je hiernaartoe gaan. Playa del Carmen en Cancun zijn wat drukker, maar niet minder de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Cozumel • Chichén Itzá • Playa del Carmen

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    53 landen bezocht
    27 reviews
    2 waarderingen

    “Mexico heeft alles”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd maart 2013 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Vaak hebben landen veel natuur of juist veel cultuur, Mexico is juist een mix van alles en dit maakt het zo boeiend. Het heeft heerlijke stranden met schitterende eilandjes, waar je met dolfijnen (helaas niet met walvishaaien gedaan) kunt zwemmen. De cultuur is indrukwekkend met de bouwwerken van de Azteken en de Maya's. Natuur is er volop met diepe kloven en genoeg wildfile. Maar ook de steden zijn hier meer dan de moeite waard en niet alleen Mexico Stad, met name Guanajuato is een aanrader! Wij zijn van Cancun naar Mexico Stad (en een stukje erboven) gereisd en dus nog genoeg over om ooit nog eens terug te komen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Guanajuato • Tulum • Palenque

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    21 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Geweldig Mexico”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd juni 2011 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Mexico is echt een geweldig land voor een rondreis. Het land is divers. Je vind er natuur, cultuur (vele tempels) en mooie stranden. Met de bus kun je prima door het land reizen. Voor korte stukjes kun je een goedkope, eenvoudige bus pakken en voor lange stukken een luxe bus waar je goed kan liggen en slapen 's nachts. Persoonlijk raad ik het af om de toeristische plaatsen als Playa del Carmen en Cancun te bezoeken. Hier zie je niet het echte Mexico, maar meer het toeristische Amerikaanse. Bezoek kleinere plaatsen in de buurt, waar de stranden nog mooier zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Puerto Escondido • Tulum • Akumal

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    39 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Mijn verwachting overtroffen”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Mexico is één van de landen waarvan ik nooit had verwacht dat het zo leuk zou zijn. Alles komt in dit land bij elkaar: redelijk goede voorzieningen naar westerse maatstaven voor een klein bedrag en met een nog sterk aanwezige cultuur. Probeer Cancun en Playa del Carmen zo snel mogelijk uit te gaan en ga in plaats daarvan naar bijvoorbeeld Tulum, wat een relaxt stadje is op fietsafstand van een prachtig strand. Ook kan je vanaf hier fietsen naar cenotes.
    Mexico is natuurlijk het land van de Maya ruïnes, waarvan de bekendste de Chitzen Itza is. Deze is natuurlijk ook het drukst. Bezoek dit wereldwonder dan ook vooral zo vroeg mogelijk. Er gaan minibusjes vanaf Valladolid. Misschien wel indrukwekkendere ruïnes zijn te vinden bij Merida, bijvoorbeeld Mayapan. Op ongeveer een klein uurtje rijden van Merida wanneer je een lokale bus neemt die je voor de deur afzet. Ik had letterlijk het hele complex voor mezelf, er was niemand! Een geweldige ervaring. Een lastigere plek om te komen zijn de pas ontdekte ruïnes van Calakmul, bij Xpujil. Het is een lange reis om in Xpujil te komen en er zijn beperkte overnachtingsmogelijkheden. Vanaf hier kan je bij de ingang van Calakmul komen, maar dan is het nog eens 60 km naar de ruïnes zelf. Een taxi of een driver kost veel geld. Kom vroeg op de dag en hoop op een lift die je mee kan nemen naar de ruïnes. Het complex is overweldigend en het is het gedoe van reizen meer dan waard!
    Naast de mooie standen en het culturele erfgoed is het eten in Mexico natuurlijk ook nog eens heel goed. Voor 1 euro eet je al een goed gevulde burrito waar je de rest van de dag vol van zit.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    San Cristóbal de las Casas • Calakmul • Tulum

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    16 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Amazing yucatan ”

    Geplaatst 07-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

    De yucatan, is een soort van gebied in Mexico. Veel afwisseling van cultuur, maya's, prachtige kerken, ontzettend gave dorpen en prachtige stranden. Bijna overal kan je lekker genieten van de Spaanse muziek met een lekker Mexicaans biertje, what a feeling! San christobal de las casas is echt een must see, zo n gaaf dorp en veel backpackers. Ontzetten relaxed land, wij hebben veel gereisd met de openbare bus, wat goed te doen is. De airco's in de bus staan ontzettend laag, wat minder prettig is, dus zeker een dekentje mee of dikke trui! De stranden en eilanden, zijn prachtig! Het eten ook lekker, wel pittig en soms weinig groente.. veel vlees. Hoe verder je weer naar de kust reist, naar de toeristisch plekken, hoe duurder alles weer word.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Isla Mujares • San christobal de las casas • Chichén Itzá

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    14 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtig land met nog mooiere cultuur”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd juli 2015 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wat een waanzinnig mooi land is Mexico. De rijke cultuur van de Maya's leeft duidelijk nog in Yucatan, en dit is te merken als je door de kleurrijke straten van de regio loopt! Vriendelijke, behulpzame mensen die erg vrolijk zijn en je zo goed mogelijk proberen te helpen. Ik heb Yucatan 2 keer mogen bezoeken en ik kan alles aanraden. Bezoek de oude tempels bij Chichen Itza en Coba, ga zwemmen in een cenote, probeer een van de watersporten op zee en ga wandelen in de jungle. Bezoek een oud mayadorp en leer hoe deze gemeenschap nu nog steeds leeft. Aanrader: Probeer een molcajete in een lokale bar, of een esquite bij een van de kraampjes op de straten in Playa del Carmen of Cancun. Je kunt overal eenvoudig komen met de taxi, of met een bus vanuti het station. Ook is het mogelijk om diverse excursies te boeken vanuit het hotel. Je wordt dan vaak opgehaald door een busje bij je hotel! Uitgaan? Coco bongo is een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Chichen Itza • Cenote Ik Kil • Playa del Carmen

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    39 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Mexicoooooooo!”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd augustus 2012 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Mexico is enorm betaalbaar en heel goed met een huurauto zelf te bereizen. Met een Lonely Planet op zak, weet je alle mooie plekjes snel te vinden. De zon schijnt er veel en het eten is verrukkelijk. Vooral Isla Mujeres is een echte aanrader. Daar vind je enorm mooie stranden met spierwit zand en helder blauw water, enorm genieten. De bekende bezienswaardigheden mogen ook niet overgeslagen worden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Isla Mujeres • Playa del Carmen • Cancun

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Mexico reiservaring!

Ben jij onlangs in Mexico geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Midden-Amerika

Mexico essentials

Vlag: Mexico
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, hepatitis B, malaria, rabies. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Mexico specialisten

Riksja Mexico

Riksja Mexico

Stel zelf de Mexico rondreis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Mexico groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen, ook mogelijk met andere landen!
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft het grootste en goedkoopste aanbod aan Mexico strandvakanties in Playa del Carmen, Cancun, Tulum en de Rivièra Maya.
Bezoek website

Meer Mexico reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Mexico on a budget.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Privé flydrives & groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Zeer geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

‘Vakanties voor reizigers’.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individuele Mexico reizen op maat.
Bezoek website

Mexico2Go
Mexico2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Incl. familiereis Mexico!
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
WTC.nl - World Ticket Center

Voordelige strandvakanties Yucatan.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Voordelige strandvakanties Yucatan.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Mexico

Alle bezienswaardigheden in Mexico

Vliegtickets naar Mexico


Meer over vliegen naar Mexico

Hotels in Mexico zoeken

Hotels in Mexico zoeken

Boek je rondreis naar Mexico

Riksja Mexico
1. Riksja Mexico

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Goedkope strandvakanties.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Mexico rondreizen


Vliegtickets Mexico

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Mexico
V.a. 622 Meer over vliegen naar Mexico