Gemiddelde beoordeling India


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

7,6

Natuur

7,1

Stranden

5,6

Eten

8,4

Gemiddelde beoordeling

7,5
Op basis van 51 India ervaringen

Reizen naar India

India is voor de doorgewinterde reiziger. In elk geval voor mensen met een sterk gemoed en een vrije geest. Nergens maakt het straatbeeld zoveel indruk, maar nergens ook zijn mensen zo mooi en kleurrijk en wordt het dagelijks leven zo overheerst door spiritualiteit. Wees niet te bang voor India. Ga mee in het straatleven van Oud-Delhi of Calcutta, ontdek sprookjespaleizen in Rajasthan, zie hindoes baden in de Ganges, aanschouw het wereldwonder van de Taj Mahal, chill op de vrijgevochten stranden van Goa en vaar over de tropische backwaters van Kerala. Het drukke straatleven, de geuren en kleuren, de hitte en soms schrijnende armoede en hygiëne: India is een heftige bestemming, geestelijk en lichamelijk. Sommige reizigers krijgen maagproblemen en kunnen het land na een paar dagen wel vervloeken. Wees dus gewaarschuwd. Maar weet ook dat als India je eenmaal te pakken heeft, je voorgoed verkocht bent. Om heel India te bereizen, moet je een jaar uittrekken. Richt je dus opeen specifieke regio. Voor first timers is het noorden, rond New Delhi en de provincie Rajasthan een goede keuze.

Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 393 Meer over vliegen naar India

Overnachten in India

Vergelijk alle hotels in India
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in India

New Delhi & Rajasthan

Jama Masjidmoskee, New Delhi

De Jama Masjidmoskee in New Delhi.

Wie naar Noord-India reist, ontkomt niet aan New Delhi. De chaotische hoofdstad is een keiharde confrontatie met een compleet andere wereld. Veel toeristen reizen direct verder, maar een paar dagen Delhi zijn een essentieel onderdeel van je India-beleving. Vooral het islamitische Oud-Delhi, het meest authentieke deel, mag je niet missen. Rond de imposante Jama Masjidmoskee stikt het van de levendige en kleurrijke winkeltjes, toeterende en bellende motor- of fietsriksja’s en kleine eetstalletjes waar je de heerlijkste kebabs, chaat (hartige snacks) en lassi’s (yoghurtdrankjes) kunt kopen. Zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Delhi begint Rajasthan, de meest exotische deelstaat van India. Rajasthan is een betoverende mengelmoes van weelderige paleizen, machtige forten, droge woestijnen, kleurrijke markten en schitterend geklede mensen met grote tulbanden of sierlijke sari’s. Bezoek sowieso de fabuleuze steden Jaipur, Jodhpur, Udaipur en de gouden woestijnstad Jaisalmer.

Natuurschoon in Kerala & Backwaters

Kerala

De Backwaters van Kerala.

In het uiterste zuidwesten van India vind je de staat Kerala. Een langgerekte strook land langs de Arabische Zee, net iets kleiner dan Nederland, met rijstvelden, stranden en palmen aan de oevers. Achter de kustlijn vind je grote meren, kanalen en rivieren, die samen bekendstaan als de ‘Backwaters’. Wie in Kerala is, moet eigenlijk minimaal 24 uur lang een ongemotoriseerd houten bootje met een rieten dak huren, een Kettuvallam genaamd. Vanaf onder meer Kollam of Allepey kun je een toer doen over de backwaters. Vlakbij Kerala liggen ook de groene, koele theevelden van Munnar.

De stranden van Goa

Palolem

Palolem Beach.

Goa is niet meer de vrije, relaxte hippie-hangout die het ooit was. De georganiseerde pakketreizen hebben enkele plaatsen omgetoverd tot costa del sols vol zuipende Russen. Maar doe je research, en er vallen genoeg prachtplekjes te vinden. Goa’s zuiden is het rustigst: in vissersplaatsjes als Agonda en Patnem heb je voor een tientje je eigen houten bungalowtje op een redelijk leeg zandstrand. Mooiste van allemaal maar iets drukker: Palolem Beach.

Tropische eilanden: Andamanen en Nicobaren

In de Indische Oceaan, onder het land Myanmar, liggen 2 tropische eilandengroepen die bij India horen. De Andamanen en Nicobaren bestaan uit ruim 500 eilandjes met kokosnoten en koralen, waarvan er slechts tientallen bewoond zijn. Op de Nicobaren en Andamanen zijn slechts een paar van eilanden opengesteld voor toerisme. Voor deze eilanden is een speciale permissie vereist. Vertrek na aankomst in Port Blair direct naar Havelock, een eiland dat toeristen lokt met haar onderwaterwereld, de feesten en ‘Beach No. 7’.

Alle bezienswaardigheden in India

Top 3 India specialisten

Riksja India
Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt meer dan 20 verschillende groepsrondreizen door India, met ook festivalreizen, wandelreizen en fietsreizen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle India artikelen

Rondreis aanbiedingen naar India

Bekijk de top 10 India rondreizen

51 India reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

7,5
Op basis van 51 India ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,3

    19 landen bezocht
    26 reviews
    27 waarderingen

    “Een land van tegenstellingen”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juli 2009 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

    India is voor mij echt een land van uitersten. Het is prachtig en verschrikkelijk. Je ziet enorme armoede en grote rijkdom. Ik ben echt blij dat ik er een keer geweest ben, maar voor mij is het land te heftig om terug te gaan. In het noorden vond in de Taj Mahal en het paleis daar heel mooi, maar verder vond ik het noorden veel vies en heet. Het zuiden (Kerala en de bergen) vond ik relaxeter en daarom een fijne afsluiting van mijn reis.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Agra & de Taj Mahal • Back wathers • Cochin

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    24 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Incredible India”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd augustus 2012 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

    Either you love it or you hate it. India is overweldigend waarbij alle zintuigen op scherp worden gezet. Daar ben je overigens niet altijd blij mee, want ondanks dat de cultuur en bezienswaardigheden zeer fascinerend zijn kan het land ook erg smerig zijn. De eerste dag in Delhi was overweldigend, maar gewenning treedt snel op waardoor je relaxter reist. Het eten is heerlijk, alleen hebben we helaas allemaal wel een paar dagen last gehad van de Delhi-belly. Ik had de reis nooit willen missen en ben nog altijd zeer onder de indruk van wat ik daar heb mogen meemaken en zien!! We zijn ruim 3 weken op pad geweest met startpunt Delhi, o.a. bezochten we Jodhpur, Jaipur, Pushkar, Varanasi en nog veel meer overige plekken die allemaal de moeite waard zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Varanasi • Jodhpur

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    21 landen bezocht
    31 reviews
    13 waarderingen

    “Van A tot Z; een indrukwekkend land”

    Geplaatst 25-11-2017 • gereisd oktober 2012 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Woorden schieten tekort om India te omschrijven. Dit is by far de meest indrukwekkende reis ooit geweest! Het is een geweldig land dat ontzettend veel te bieden heeft. De cultuur is ongelofelijk interessant en overweldigend. Het is zó anders dan alle andere Aziatische landen en is, naar mijn mening, een plek dat niet niemand mag overslaan. Hoewel ik de volle 5,5 week ziek ben geweest (een échte Delhi-belly), heb ik van de eerste tot de laatste seconde genoten. De hoogtepunten waren Udaipur, Jaisalmer & de Taj Mahal. De rust en ruimte in Udaipur waren een verademing na de gekte Mumbai & New Delhi. De woestijn rondom Bikaner & Jaisalmer is een tip; maak een trekking per kameel en slaap onder de sterrenhemel. Hoewel veel mensen zeggen dat het een vrouwonvriendelijk land is, heb ik dit totaal niet zo ervaren. Tip: vraag een tuktuk chauffeur om een dag met je mee te gaan. Zo krijg je enorm veel info & zie je de leukste plekjes van de stad!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    New Delhi • Udaipur • Jaisalmer

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    22 landen bezocht
    26 reviews
    9 waarderingen

    “Haat - Liefde verhouding”

    Geplaatst 25-11-2017 • gereisd juni 2011 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wát een ervaring! Met al enige reiservaringen door o.a. Azië zijn wij aan het avontuur begonnen in India, niet wetend wat ons te wachten zou staan. Uiteraard lees je jezelf in voordat je vertrekt, maar niets zal beschrijven hoe mooi, hartverscheurend, spiritueel, geweldig, adembenemend, maar ook hoe chaotisch, 'gevaarlijk', anders, etc dit land is. Dit is een ervaring die je zelf mee zal moeten maken om hierover te kunnen praten. Indien je een ervaren reiziger bent raad ik je zeker aan om de uitdaging aan te gaan, maar wel een kleine kanttekening daarbij: ga in gezelschap van een ander.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Varanasi • Agra & de Taj Mahal • Jaipur

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    35 landen bezocht
    27 reviews
    11 waarderingen

    “India, Rajasthan, kleurrijk, paleizen, prachtig!!”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd november 2016 • 3 weken lang • met partner • groepsrondreis

    Rajasthan was een aaneenschakeling van kleuren, geuren, paleizen, echt super. Het was een van onze mooiste reizen en ik zou graag nog eens teruggaan om het gewoon opnieuw te beleven. We kozen door omstandigheden voor een groepsrondreis, die voor ons helaas wel wat te snel ging. Op sommige plaatsen waren we graag langer gebleven, zoals Varanasi met de heilige Ganges. De reis vond plaats per eigen touringcar en het laatste deel met de trein. Dat was het leukst, je komt dan met de lokale mensen in contact en dat maakt een reis nu juist zo leuk. De overnachtingen in de trein waren ook een belevenis.
    Het eten was heerlijk, veel variatie. Gastvrijheid wisselend, mensen in de hotels wel altijd heel vriendelijk. Je moet in India niet bang zijn voor viezigheid, dat hoort erbij. Eerlijk gezegd verwachtte ik meer van de Taj Mahal, misschien kwam het door de smog die eromheen hing dat het minder mooi was.
    Tips:
    - als je met de trein reist maak dan gebruik van een zgn 'porter', hij draagt je koffer op zijn hoofd en loodst je door de drukte naar het juiste perron.
    - als je in Mumbai bent probeer dan de slumbs te bezoeken via een tourtje, heel indrukwekkend
    - koop kruiden om thuis te gebruiken.
    - ga naar de bios, bezoek een Bollywood film, reuze leuk!
    - ga gewoon op een hoek van de straat zitten, drink een kopje chai tea, en geniet!!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Pushkar • Varanasi • Udaipur

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    29 landen bezocht
    13 reviews
    14 waarderingen

    “Verliefd zijn en haten tegelijkertijd”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd juni 2017 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    India: wát een land. Toen mijn vriend en ik in Nepal waren en we een man spraken over ons plan om naar India af te reizen, ze hij: als landen als Nepal en Sri-Lanka roze zijn, dan is India vuurrood. Dit bleek op werkelijk ieder vlak te kloppen. Waar je in andere landen leuke dingen hebt, en minder leuke dingen en alles daartussen in, heb je in India keuze uit twee dingen: óf het is héél geweldig of het is héél verschrikkelijk. Alle indrukken die je er opdoet zijn aan het uiterste van een spectrum. Héél mooi, héél smerig, héél vriendelijk, héél afschuwelijk. Na bijna de hele wereld afgereisd te zijn is dit wat mij betreft het land waar je voor reist: ondergedompeld worden in een volkomen andere cultuur en constant zintuigen tekort komen. Aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Udaipur • Jodhpur • Varanasi

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    20 landen bezocht
    13 reviews
    12 waarderingen

    “Geweldige cultuur in India”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd september 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Qua cultuur is India 1 van de meest geweldige reiservaringen van ons. Het heerlijke eten en de gastvrijheid heeft ons zeer mooie herinneringen opgeleverd. We hebben deze reis gemaakt met een privé chauffeur en in elke plaats een plaatselijke gids. Zoals velen hebben wij in dit land ook de nodige darm problemen gehad, echter heeft dit onze reis zeker niet bedorven. De hoogtepunten waren toch wel de Taj Mahal, de vele mooie indrukwekkende tempels en de mooie kleuren in dit land. Zeker een aanrader voor iedereen die eens in een totaal andere wereld terecht wil komen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Agra & de Taj Mahal • Thar Desert • Jaipur, New Dehli, Ganges

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,2

    26 landen bezocht
    27 reviews
    8 waarderingen

    “Stoffig en vies, maar lieve mensen”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd augustus 2012 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Mijn beeld van India is denk ik niet dat van de meeste mensen. Ik heb rond Chennai en Pondicherry in het zuiden gezeten in een 'kansenhuis' voor meisjes die hierdoor naar school konden. In Pondicherry is niets te doen. De mensen zijn wel ontzettend aardig en ik weet nog dat ik mijn moeder een appje stuurde waarin ik zei dat ik me nog nooit zo veilig had gevoeld op reis. Iets waar ik tegenwoordig toch wel wat anders naar kijk aangezien het er jaren later voor vrouwen alleen toch niet de beste plek was.
    Chennai vond ik echt een vieze stoffige stinkstad. Hier was niets leuks aan en het stof en de uitlaatgassen vlogen je tegemoet.
    Ik ben stiekem toch wel benieuwd naar het noorden, dus wil nog een keer terug, maar ga ondanks mijn goede ervaringen, niet alleen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Pondicherry

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 5
    • Eten: 6
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    21 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Mooi, maar vies!”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd mei 2012 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Veel mensen reageren bij India; "Maar dat is toch een heel vies land!?" JA! dat is het zeker!
    Ik ben in 2012 in India geweest en hetgeen mij het meest is bijgebleven is dat het inderdaad heeel vies is! Daarnaast zijn de mensen ook niet bijzonder aardig.

    Ik begon mijn reis in Delhi en dit was voor mij wel even een cultuurshock. Het was zo druk en stoffig en ik voelde me in het begin zo onveilig daar. Je hebt echt het idee dat iedereen het zelfs op je onderbroek voorzien heeft. Onthoud dat als je naar India gaat dat iedereen wat aan jou wilt verdienen.

    Echter is het zeker een ervaring en kan ik het ook niet afraden bij mensen. Voor mij was het een bizar land wat je eens gezien moet hebben; de Ganges en de Taj Mahal waren voor mij zeker de twee hoogtepunten uit deze reis.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Varanasi • Jaipur, New Dehli, Ganges • Agra & de Taj Mahal

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    42 landen bezocht
    32 reviews
    16 waarderingen

    “Wat een ervaring!”

    Geplaatst 04-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    India is een geweldig land, maar als vrouw alleen is het niet altijd aan te raden. Of in die zin, ik zou me zeker niet laten weerhouden om er als vrouw alleen naartoe te gaan, maar laat je vooral goed informeren over mogelijk onveilige plekken. Vertrouw ook vooral op je intuitie, als je je ergens niet prettig voelt (bijvoorbeeld omdat er grote groepen jonge mannen om je heen zwerven - die kom je overigens heel vaak tegen op het strand), pak dan je spullen en vertrek. Better safe than sorry! Of nog beter, zoek een reismaatje in het hostel met wie je er samen op kan uittrekken! Want echt, India is een geweldig land, met prachtige culturele plekken en bovenal FANTASTISCH eten! Maar ook met een beetje een gekke cultuur naar vrouwen toen (zoals dat je op het vliegveld gefouilleerd wordt - net als op de meeste vliegvelden - dan mag dat niet in het zicht van mannen :O daarmee wordt de gekke houding tov vrouwen natuurlijk ook wel een beetje in stand gehouden). Nogmaals, zeker een aanrader, maar wees je bewust van je eigen veiligheid!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in India:

    Mumbai • Goa beach • Arvalem Caves

    Mijn India beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw India reiservaring!

Ben jij onlangs in India geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

India essentials

Vlag: India
Beste reistijd: Oktober t/m maart
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen via Visum India
Minimum vliegduur: 8 uur
Richtprijs retourticket: € 600
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 India specialisten

Riksja India

Riksja India

Stel zelf de India reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Shoestring heeft een enorme aanbod aan groepsrondreizen en individuele rondreizen door heel India (ook Sikkim, Ladakh & meer!).
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod reizen naar Sri Lanka (groeps-, privé- single- en familiereizen) en biedt ook Malediven combireizen.
Bezoek website

Meer India reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherpgeprijsd & NL-reisleiding.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Individueel India avontuur.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Individueel met privéchauffeur.
Bezoek website

TUI
TUI

Incl. Zuid-India & Nepal-combi.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden India

Alle bezienswaardigheden in India

Vliegtickets naar India


Meer over vliegen naar India

Hotels in India zoeken

Hotels in India zoeken

Boek je rondreis naar India

Riksja India
1. Riksja India

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Shoestring
2. Shoestring

India on a budget.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek website


Bekijk de top 10 India rondreizen


Vliegtickets India

Vind de goedkoopste vliegtickets naar India
V.a. 393 Meer over vliegen naar India