Reiservaringen Frankrijk, verhalen en tips over Frankrijk vakanties

Frankrijk essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1 uur
Richtprijs retourticket: € 150
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Frankrijk

Door zijn lange en soms ruige kustlijnen, zijn altijd bloeiende heuvelachtige binnenland, zijn wijngaarden, vele pittoreske boerendorpjes en zijn fameuze hoofdstad Parijs is Frankrijk een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. De natuur, de architectuur, de cultuur, het eten en natuurlijk de wijn en kazen. Nederlanders en Frankrijk zijn al decennialang een match als het gaat om vakanties. De meesten van ons gaan met eigen auto, maar ook fietsvakanties zijn haalbaar en het treinnetwerk wordt steeds populairder.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Frankrijk

Wereldstad Parijs

Parijs

Het legendarische Parijs, ‘de stad van de liefde’, is een walhalla voor romantici en liefhebbers van kunst, stijl en mode. De stad is mooi in ieder seizoen. Wandel een aantal dagen rond (of neem de metro) en bezoek de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame, de Champse Elysees, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en de laatste aanwinst: het hypermoderne T-Rex sculptuur. Eet in een van de gezellige bistrootjes in Montmartre en lees de krant in een van de vele aangelegde (stads)parken.

Zomervakantie in Frankrijk

Provence

Frankrijk heeft 24 regio’s, waarvan er 22 in Europa liggen en twee tot de overzeese gebieden behoren. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en charmes. Normandië heeft zijn ruige kusten en oorlogssporen, Bretagne zijn brede stranden, de Bourgogne zijn wijnen en kastelen, de Provence zijn schitterende paarse lavendelvelden en fraaie stadjes, de Côte d’Azur zijn mondaine kustplaatsen en de Midi-Pyrénées zijn ruige gebergten.

Surfen aan de Atlantische Oceaan

Frankrijk heeft veel kustlijnen, maar vooral aan de Atlantische Oceaan kun je goed surfen. Biarritz, Mimizan en Moliet zijn 3 populaire surfdorpjes, waar je vele surfscholen tegen komt en ook gemakkelijk zelf kunt gaan surfen. Vooral jongeren trekken graag naar dit gebied.

Skiën in de Franse Alpen

De Alpen in Frankrijk zijn ook in de zomer prima om te hiken, maar worden vooral tijdens de winter drukbezocht. Als het skiseizoen aanbreekt, trekken toeristen vanuit heel Europa naar skiplaatsjes als Val Thorens, Avoriaz, Les Deux Alpes, Tignes of de Alp d’Huez. voor een weekje op de lange latten of het snowboard.

< Lees minder

16 Frankrijk reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 16 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,7

  • Gastvrijheid: 7,1

  • Natuur: 8,1

  • Stranden: 8,4

  • Eten: 8,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Frankrijk. Deel jouw ervaring met Frankrijk en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,4

    23 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Miscchien wel het mooiste land van Europa”

    Geplaatst 20-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2017 • met partner • zelfstandig

    Ik kom mijn hele leven al in Frankrijk. Als kind altijd kamperen in Zuid Frankrijk of in een oud huis in Bretagne. Tegenwoordig weer kamperen bij de Loire of naar het vakantiehuis van mijn ouders in de buurt van de Dordogne (Vallei du Lot). Of natuurlijk op stedentrip naar Parijs!! En dan hebben we het nog niet eens gehad over mijn Bruiloft in Frankrijk! Het land is prachtig, de taal is mooi, het eten is lekker en het weer is over het algemeen altijd aangenaam. Tuurlijk ken ik de verhalen van de stugge Fransen die niet hun best doen om Engels te praten. Maar eerlijk gezegd heb ik die ervaring ook met Duitsers en Italianen en denk ik ook niet dat het altijd onwil is, maar ook echt onkunde. Al met al vind ik Frankrijk geweldig en probeer ik er ieder jaar wel even naar toe te gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Parijs • Bretagne • Vallei du Lot

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    12 landen bezocht
    29 reviews
    1 waardering

    “Veelzijdig land”

    Geplaatst 19-10-2017 • gereisd juli 2017 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Parijs is een stad waar je geweest moet zijn, gewoon rondlopen en zien waar je uitkomt. De beroemde highlights zijn leuk om te bezichtigen maar ik vind de achterbuurten net zo gaaf om te zien. Het echte Parijse leven bedoel ik dan, wij gingen meestal in een onbekende buurt wat eten dan betaal je ook niet de hoofdprijs en net zo gezellig.
    St Tropez is super mooi, prachtige stranden en natuur. Alleen jammer dat wij na 5 dagen weg moesten i.v.m. bosbranden en zijn toen uitgeweken naar Barcelona. Maar de herinnering is er goed aan dus ik zeker nog terug.
    Argeles sur Mer bij Perpignon is een mooie badplaats, leuk klein plaatje met winkeltjes en een plaatselijke bakker. Voor een leuke strandvakantie kun je er gerust heen gaan.
    Frankrijk heeft een mooie natuur, charme en is veelzijdig zodat iedereen hier wel iets vind wat hem aanstaat.
    Wat ik jammer vind is dat ik zelf geen Frans spreek en vaak heb meegemaakt dat de Fransen geen Engels spreken?
    Heb al wel eens het gevoel gehad dat ze te trots zijn om over te stappen om te communiceren in een andere taal. Maar ach als dat alles is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Parijs • St Tropez • Argeles sur mer

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    27 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “Wereldsteden: Parijs en Nice”

    Geplaatst 22-07-2017 • gereisd mei 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik ben ontelbare keren in Parijs geweest en de stad van de liefde verveelt nooit. De stad is opgedeeld in handige arrondissementen (wijken) en per wijk kun je een dag zoet zijn. Hoogtepunten zijn voor mij altijd het Roland Garros tennis tournament, een wijntje drinken op een van de vele echt Franse terrasjes, het Louvre, macarons eten bij Paul patisserie of het nabijgelegen Disneyland bezoeken. Daarnaast kun je lekker straatjes struinen en valt er altijd wel wat te ontdekken.

    Nice is de stad van schoonheid en grandeur met blauw-wit gestreepte parasols op het (kiezel)strand, gezellige markten en riante straten. Bezoek in combinatie het nabijgelegen Monaco.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Sacré Coeur & Place du Tertre • Disneyland Paris • Nice & Monaco

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    31 landen bezocht
    17 reviews
    1 waardering

    “Frankrijk, een land voor iedereen!”

    Geplaatst 06-01-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2015 • met partner

    Elk jaar keer ik meerdere keren terug naar Frankrijk en dat niet zonder reden. Frankrijk heeft nog genoeg plekken die niet overlopen zijn door toeristen en dat is (voor mij) Frankrijks grootste charme. Normandië, het strand en de eilanden zoals Corsica zijn heerlijke plekken om een aantal weken te vertoeven in de zomer.

    Voor de echte wintersportliefhebbers, raad ik aan om naar de Franse Alpen te gaan (Manigod, La Clusaz of Grand Bornand). Deze plekken stralen voor mij het �39;echte wintersport-gevoel' uit. De pistes zijn perfect onderhouden en de stadjes hebben meer dan genoeg faciliteiten.

    Helaas viel Parijs mij afgelopen jaar een beetje tegen. De verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben zijn littekens achtergelaten. Daarom raad ik aan om de grote steden een beetje te vermijden en op zoek te gaan naar de minder bekende gebieden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    La Clusaz • Corsica • Normandië

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    1 review
    0 waarderingen

    “Corsica! ”

    Geplaatst 04-01-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Corsica is een prachtig divers eiland. Prachtige stranden om te zwemmen, zonnen en te luieren. Hoge bergen, watervallen en riviertjes om tijdens wandelingen van te genieten. En oude historische steden om cultuur te snuiven, terrasje te pikken of te shoppen. De oostkant van het eiland is vlak, de westkant ruig. In het zuiden vind je kalkstenen kliffen afgewisseld met prachtige stranden. Op het eiland is voor iedereen wel iets te vinden! Actieve sporten zoal canyonning of met een boot langs de kust en zien en gezien worden.
    Als je wilt kan je de drukte van de stad opzoeken maar ook de rust van de natuur. Een aanrader voor een afwissellende vakantie. Wel moet je rekening houden met smalle wegen en lange rijtijden tussen de verschillende steden. Wij hebben er voor gekozen om in twee weken drie appartementen over hele eiland te huren. Vanaf daar hebben we telkens de omgeving verkent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Fuimicelli rivier • Noordwest kust • Bastie en noordelijk schiereiland

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    3 reviews
    0 waarderingen

    “Zonnige en cultuurrijke Viva la France ”

    Geplaatst 03-01-2017 • gereisd augustus 2016 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Zomers zijn de temperaturen van Frankrijk heerlijk. In het noorden de gemiddelde temperaturen van 20-25 graden en hoe zuidelijker hoe warmer het nog kan worden. Ook bied het land vele verschillende natuurlandschappen. Houd je van de bergen of uitgestrekte weilanden/zonnebloem velden of toch liever aan de kust, het kan allemaal! Het aanbod om activiteiten te ondernemen of cultuur te bezoeken of gewoon lekker te relaxen is van toepassing!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Port grimaud • La romieu  • Rouen

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    16 landen bezocht
    9 reviews
    4 waarderingen

    “Blois, een mooie, culturele en gezellige stad”

    Geplaatst 06-10-2016 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met familie • autovakantie

    In 2015 zijn wij met de auto op vakantie naar Portugal geweest Onderweg zijn wij gestopt in het stadje Blois. Van te voren hadden wij hier niets van verwacht, maar toen wij de stad gingen verkennen, werden wij erg blij.
    Blois is een erg mooie, gezellige stad. Het heeft een middeleeuws karakter, met vele kerken en oude gebouwen. Ik heb gelezen dat hier ook een kasteel ligt, een mooie bezienswaardigheid om te bekijken als je hier ooit bent.
    Blois is zeker een geschikte stad om ooit te bezichtigen als je hier ooit langs komt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    De gezellige stad  • De vele kerken

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    23 landen bezocht
    12 reviews
    1 waardering

    “Parijs - Mijn lievelingsstad ”

    Geplaatst 21-08-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2015 • met familie • zelfstandig

    Parijs heb ik 9 keer bezocht maar ik raak nog steeds niet uitgekeken op deze stad.

    Ik ben weliswaar nog nooit in de Eiffeltoren geweest maar dat is ook niet nodig om de stad van boven te kunnen bewonderen. Mijn tips om de stad te zien is vanaf de bovenste verdieping van de wolkenkrabber Tour de Montparnasse of vanaf het dakterras van warenhuizen Galeries Lafayette en Le Printemps. Voor een mooi aangelegd park kun je de stad bewonderen vanuit Parc des Buttes-Chaumont. Voor een goed museum en uitzicht op de stad ga je naar het Centre Pompidou. Maar mijn favoriete plek de Sacré-Coeur in Montmartre. Als je via linkerkant weer naar beneden loopt piept de Eiffeltoren mooi tussen de bomen door.

    Shoppen kan je natuurlijk op de Champs-Élysées en Les Halles maar kies ook voor de wijken Le Marais en St. Germain want hier vind je de authentieke Parijse boetiekjes. Voor de creatievelingen zoals ik is de wijk Montmartre de hemel. Ik shop hier graag voor stofjes bij Marche Saint-Pierre en Les Coupons de Saint-Pierre.

    Uiteraard moet je een bezoek brengen aan het Louvre. Het Louvre is zo groot dat je nooit alles in één dag kan zien. Napoléon's Kamers zijn prachtig. Verwacht niet veel van de Mona Lisa.

    Je kan voor elke prijs eten in Parijs. Een aanrader is Bouillon Chartier. Bij dit restaurant kun je niet reserveren. Er staat vaak een lange rij. Als je niet wilt wachten kun je beter heel vroeg rond vijf uur, of wat later op de avond na 9 uur komen. De kaart is typisch Frans. Het is een leuke beleving om hier te dineren maar verwacht geen culinaire hoogstandjes.

    Tip: Proef de macaron's van Ladurée. De brug Pont Alexandre-III is ook prachtig om te zien. Verder is het openbaar vervoer de meest ideale manier om je door de stad te verplaatsen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Champs-Élysées  • Sacré-Coeur, Montmartre • Parc des Buttes-Chaumont

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    14 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Lekker eten & drinken, rust en charme”

    Geplaatst 18-01-2016 • gereisd juli 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Over Frankrijk is genoeg geschreven, dus over al mijn Frankrijk ervaringen ga ik nu niet uitweiden. Wat ik als tip eens wil meegeven is om eens de Drome te bezoeken en dan met name het zuidelijke puntje. De Drome Provencal. Een gebied dat op een of andere manier niet meteen op de radar van de meeste toeristen opduikt. Toch is het prachtig, wat mij betreft het mooiste stukje Frankrijk. Fijne steden zoals Orange en Avignon, waarbij het straattheater in Avignon in de eerste week van augustus erg leuk is. Veel Romeinse gebouwen zoals Amphitheaters in Orange en Nimes. Het pauselijk Paleis in Avignon is ook bijzonder om eens te zien van binnen. De Mont Ventoux ligt hier en daarnaast is alleen al een tour met de auto door het gebied adembenemend. Je kunt er ook gieren zien, met een spanwijdte van 3 meter, erg indrukwekkend. De actieve vakantievierder kan er raften, kanoen, abseilen etc.

    Omdat er relatief weinig toeristen komen kun je er nog echt rust en ruimte vinden. Op de campings is altijd plek en ook via http://www.gites-de-france.com zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden voor handen.

    Ga je uit eten, bezoek dan eens een van de vele Auberges. Dit zijn restaurants waar je de gerechten van de streek krijgt. Vaak is het eten wat de pot schaft, maar je eet eens wat anders en erg lekker. Voor een goede prijs. Rond de €25 voor een 3 gangen menu. Ook de wijnen in deze streek zijn fantastisch. Mijn favoriete wijnhuis zit in Vinsobres. Domaine St Vincent. Probeer vooral hun Grand Cru!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Nyons en omgeving • route Mnt Ventoux • Avignon

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    1 review
    0 waarderingen

    “Stedentrip Bordeaux”

    Geplaatst 21-09-2015 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Bordeaux is fijne stad voor iedereen die wel van Frankrijk houdt, maar niet perse dol is op Fransen. Het is een echte provinciestad: relaxed, niet al te pretentieus (behalve als het over wijn gaat) en prima te verkennen in een paar dagen. Mensen zijn bijzonder vriendelijk en spreken goed Engels, en lijken zich (nog) niet te ergeren aan het groeiende toerisme in de stad. Bovendien rijd je binnen een half uurtje naar een van de vele wijnhuizen in de streek, en is ook het mooie schiereiland Cap Ferret maar een uurtje met de trein. Een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

    Baud et Millet (kaasrestaurant) • Jardin Public (park) • Arsenic et Vieilles Dentelles (vintage winkel)

    Mijn Frankrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Frankrijk reiservaring!

Ben jij onlangs in Frankrijk geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Frankrijk vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Frankrijk

Vergelijk hotelprijzen Frankrijk